menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Ανοιχτή ψηφοφορία κοινού


Δημιουργούμε έναν Καλύτερο Κόσμο

To QualityNet Foundation δεσμεύεται ότι τα στοιχεία που καταθέτετε δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλο σκοπό παρά μόνο για τον έλεγχο της εγκυρότητας της διαδικασίας και ότι δεν θα δοθούν σε τρίτους.

Πρωτοβουλίες από ΕΙΔΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ

ΕΙΔΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΟΥ

Μία όμορφη και δημιουργική  σχέση συνεργασίας αναπτύχθηκε μεταξύ των μικρών μαθητών του Ειδικού Νηπιαγωγείου Πύργου και του αρμόδιου Φορέα για την προστασία των αδέσποτων ζώων του Δήμου Πύργου και της φιλοζωικής οργάνωσης: « Αδέσποτες Πατούσες» Οι μικροί μαθητές του Ειδικού Νηπιαγωγείου στο πλαίσιο της Πανελλήνιας  Σχολικής Ημέρας Φιλοζωίας σε συνεργασία με τον επαγγελματία τεχνίτη κ. Τζανετή φιλοτέχνησαν τρία σπιτάκια ξύλινα με σκοπό να φιλοξενήσουν τα αδέσποτα ζωάκια της πόλης μας όπου θα βρίσκουν καταφύγιο. Η κτηνίατρος που επισκέφτηκε το σχολείο μας, με μια πολύ ουσιαστική ενημέρωση, ευαισθητοποίησε ακόμη περισσότερο σε μια προαπάθεια ανάδειξης του προβλήματος και αναζήτησης λύσεων. Η όλη δράση έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους μικρούς μαθητές  καθιστώντας τους ενεργούς αυριανούς πολίτες, αλλά και την ευρύτερη τοπική κοινωνία ώστε να καλλιεργήσουν αισθήματα φιλοζωίας αναγνωρίζοντας τα δικαιώματα των ζώων αλλά και το αίσθημα της προσφοράς. Στο πλευρό μας η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Πύργου και o φιλοζωικός Σύλλογος«Αδέσποτες Πατούσες» που με ενθουσιασμό ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας σχετικά με την κατάλληλη τοποθέτηση των σπιτιών στην πόλη μας και ανέλαβαν το  τελικό στάδιο υλοποίησης της πρωτοβουλίας μας. Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με τους Φορείς και τον επαγγελματία που μας πρόσφερε τη ξυλεία για την κατασκευή των σπιτιών, εντάσσεται και « Δωροτεχνική» που επιμελήθηκε τις σχετικές πινακίδες που θα τοποθετηθούν στα σπιτάκια αποδεικνύοντας το μεγαλείο της συλλογικότητας. Στη συνέχεια στο σχολείο μας, το κάθε παιδί έφτιαξε το δικό του σπιτάκι για τα αδεσποτάκια σε σκληρό χαρτόνι, όπως αυτά που βρίσκουν στο δρόμο οι αδέσποτοι φίλοι μας και προσπαθούν να προστατευτούν. Το πήρανε στο σπίτι και έτσι πάντα θα θυμούνται τον ρόλο που έπαιξαν και την προσφορά τους. Εξάλλου τα σπιτάκια τοποθετήθηκαν σε εμφανή σημεία της πόλης ευαισθητοποιώντας την ευρύτερη τοπική κοινωνία. 

http://mepsihikefadasia.blogspot.com/

ΕΙΔΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ

ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΑΓΟΥΝ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Στο πλαίσιο της Δράσης:" Υιοθετώ ένα δέντρο στην αυλή του σχολείου μου, συνεργαστήκαμε με τον τοπικό σύλλογο νέων και φυτέψαμε δέντρα στην αυλή του σχολείου μας. Στόχος μας να καλλιεργήσουμε την περιβαλλοντική συνείδηση στους μαθητές μας αξιοποιώντας τον χώρο του σχολείου μας. Μέσω της βιωματικής μάθησης, οι μαθητές μας φρόντισαν και ασχολήθηκαν με τα νέα δέντρα καλλιεργώντας ταυτόχρονα δεξιότητες εμπλοκής τους με το φυσικό περιβάλλον. Ο πίνακας ζωγραφικής με θέμα: ένα όμορφο δέντρο¨" και με τον οποίο συμμετέχουμε στον διαγωνισμό, δημιουργήθηκε αποκλειστικά από μαθητή του σχολείου μας μετά τη δενδροφύτευση σε μια προσπάθεια να μεταφέρουμε την αγάπη για το περιβάλλον και στην τάξη μας, εφαρμόζοντας τεχνικές που  επέτρεψαν τη δημιουργίαι, την εκτίμηση του ρόλου του πράσινου στη ζωή μας και την  απόλαυση ταυτόχρονα του αισθητικού αποτελέσματος.

Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας