menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Ανοιχτή ψηφοφορία κοινού


Δημιουργούμε έναν Καλύτερο Κόσμο

To QualityNet Foundation δεσμεύεται ότι τα στοιχεία που καταθέτετε δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλο σκοπό παρά μόνο για τον έλεγχο της εγκυρότητας της διαδικασίας και ότι δεν θα δοθούν σε τρίτους.

Πρωτοβουλίες από Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αγίου Νικολάου

Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αγίου Νικολάου

ΜΠΟΡΩ ΚΙ ΕΓΩ

Σύμφωνα με το άρθρο του στόχου 8 (Αξιοπρεπής εργασία και οικονομική ανάπτυξη), παράγραφος  5:  Έως το 2030, επιδιώκεται η επίτευξη πλήρους και παραγωγικής απασχόλησης και αξιοπρεπών θέσεων εργασίας για όλες τις γυναίκες και τους άνδρες, συμπεριλαμβανομένων των νέων ανθρώπων και των ατόμων με αναπηρίες, καθώς και εξασφάλιση της ίσης αμοιβής για εργασία ίσης αξίας.  

Η Λάουρα, μαθήτρια του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αγίου Νικολάου, με την παρουσία εκπαιδευτικών της, τους καλοκαιρινούς μήνες εργάστηκε σε ξενοδοχείο 5* (Minos Beach Art Hotel), με ιδιαίτερο ζήλο, αποδεικνύοντάς μας πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Στην εργασία της ήταν άψογη και στη συγκεκριμένη περίπτωση, τα λόγια λίγα για να περιγράψουν τα συναισθήματα. Αναδύθηκαν ικανότητες που πραγματικά μας εξέπληξαν. Οι μεγάλοι executive chef, εμπιστεύτηκαν τη Λάουρα, οι εργαζόμενοι στο μεγαλύτερο Lounce Beach Restorant της ανέθεταν συνεχώς εργασία, στη Ρεσεψιόν με το καλωσόρισμά της στους πελάτες  η διάθεση των τουριστών γινόταν περισσότερο ευχάριστη, στα διάφορα events του ξενοδοχείου η Λάουρα ήταν εκείνη που χάριζε «ζωή» και άλλα πολλά. Το βίντεο μαρτυρά όλες τις στιγμές που ζήσαμε όλοι μαζί.
Ευχή μας, όλα τα παιδιά και άτομα με Αναπηρία, να ζήσουν επιτέλους σε μία συμπεριληπτική κοινωνία, να μπορέσουν να εργαστούν και να "φύγουν" από τα σπίτια τους στα οποία πολλές φορές νιώθουν εγκλωβισμένα.

 

Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αγίου Νικολάου

Η Γεωμετρία των Λυγμών

Η Γεωμετρία των Λυγμών, είναι μία ταινία που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο ανάδειξης και της αποδοχής όλων των ΛΟΑΤΚΙ+ μαθητών αλλά και των πολιτών. Στόχος μας, είναι μέσω του βίντεο να σπάσουμε όλα τα στερεότυπα της κοινωνίας η οποία ακόμα και σήμερα τοποθετεί τα άτομα αυτά στο περιθώριο.

Καταπιαστήκαμε με ένα ευαίσθητο και λεπτό θέμα. Παρ’ όλα αυτά, η συμμετοχή των μαθητών ήταν τέτοια που μας εξέπληξε. Συμμετείχαν και δημιούργησαν μία ασπίδα προστασίας στα άτομα ΛΟΑΤΚΙ+ χωρίς αναστολές ή ντροπές. Συμβούλεψαν τους συμμαθητές τους, την κοινότητα, γενικά όλους τους πολίτες για την ανάγκη της αποδοχής των ατόμων ΛΟΑΤΚΙ+.

Ζητήσαμε τη βοήθεια του κ. Μιχάλη Λώλη, Αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας, Εμπειρογνώμονα  και Εκπαιδευτή  του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Αστυνόμευση Εγκλημάτων Μίσους με βάση το Σεξουαλικό Προσανατολισμό και Ταυτότητα Φύλου. Του γνωστού μουσικοσυνθέτη, κ. Σταμάτη Κραουνάκη για τη βοήθειά του και τη στήριξή του στο εγχείρημά μας και της Ηθοποιού  κ. Δώρας Χρυσικού, η οποία παραχώρησε συνέντευξη στους μαθητές του 1ου ΓΕΛ Αγίου Νικολάου. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς.

Παρακολουθήστε το video και δείτε αυτό που σας περιγράφουμε. Πραγματικά θα συγκινηθείτε!

Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας