menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Ανοιχτή ψηφοφορία κοινού


Δημιουργούμε έναν Καλύτερο Κόσμο

To QualityNet Foundation δεσμεύεται ότι τα στοιχεία που καταθέτετε δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλο σκοπό παρά μόνο για τον έλεγχο της εγκυρότητας της διαδικασίας και ότι δεν θα δοθούν σε τρίτους.

Πρωτοβουλίες από 1o Νηπιαγωγείο Αγίας Μαρίνας

1o Νηπιαγωγείο Αγίας Μαρίνας

Δημιουργώντας τα δικά μας παιχνίδια: από το χθες στο σήμερα

Στα πλαίσια του Πολιτιστικού Προγράμματος «Δημιουργώντας τα δικά μας παιχνίδια: Από το χθες στο σήμερα», οι μαθητές μας κλήθηκαν να εργαστούν δημιουργικά μαζί με τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους προκειμένου να ζωντανέψουν τα παλιά τους παιχνίδια χρησιμοποιώντας απλά υλικά όπως τα παιδιά στα παλιά χρόνια.

1o Νηπιαγωγείο Αγίας Μαρίνας

Το χέρι της Φιλίας!

Το παρόν πρόγραμμα λαμβάνει χώρα στο 1ο Νηπιαγωγείο Αγίας Μαρίνας (Ηράκλειο Κρήτης) με την ενεργή συμμετοχή των μαθητών από όλα τα τμήματα του σχολείου. Πρόκειται για ένα κρητικό άκουσμα που δημιουργήθηκε από τους ίδιους τους μαθητές. Συγκεκριμένα, στα πλαίσια ενασχόλησης της θεματικής ενότητας «Φιλία και ενσυναίσθηση» οι μαθητές συζήτησαν και αναγνώρισαν μέσα από ποικίλα βιωματικά παιχνίδια και δράσεις την σπουδαιότητα της φιλίας και πως αυτή επηρεάζει τη ζωή των ανθρώπων.  Οι μαθητές εξέφρασαν την επιθυμία να συνθέσουν ένα τραγούδι για τη φιλία και προσπάθησαν να την ορίσουν μέσα από ποικίλες λέξεις. Οι εκπαιδευτικοί σε συνεργασία με τα παιδιά συνέδεσαν τις λέξεις και δημιούργησαν τέσσερα τετράστιχα (κρητικές μαντινάδες) που αποδίδουν το νόημα της φιλίας. Έπειτα, ζήτησαν βοήθεια από τον μουσικό Ιάκωβο Μανωλά προκειμένου να συνοδεύσει μουσικά τις μαντινάδες. Αφού ηχογραφήθηκε το κομμάτι και το άκουσαν τα παιδιά του έδωσαν τον ομώνυμο τίτλο «Το χέρι της Φιλίας».Στην συνέχεια δημιουργήθηκε βιντέακι με την ηχογράφηση και τις αντίσοιχεσ ζωγραφιές των παιδιών.

Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας