menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Ανοιχτή ψηφοφορία κοινού


Δημιουργούμε έναν Καλύτερο Κόσμο

To QualityNet Foundation δεσμεύεται ότι τα στοιχεία που καταθέτετε δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλο σκοπό παρά μόνο για τον έλεγχο της εγκυρότητας της διαδικασίας και ότι δεν θα δοθούν σε τρίτους.

Πρωτοβουλίες από 10ο Δ.Σ. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

10ο Δ.Σ. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Ζω καλά και ευτυχισμένα με τους φίλους μου

Σε αυτό το εφαρμοσμένο σενάριο οι μαθητές και οι μαθήτριες εργάστηκαν σε 4 εργαστήρια.

1ο Εργαστήριο

Ποιοι είναι οι 17 στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης- Μιλήσαμε για τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης και περισσότερο για τον στόχο 3- Καλή Υγεία και Ευημερία. Έγινε η παρουσίαση του σκοπού και των στόχων του προγράμματος.

Αρχικά οι μαθητές και οι μαθήτριες καταγράψανε σε χαρτί λέξεις και φράσεις που σχετίζονται με την “καλή υγεία” και την ευημερία”. Ο όρος “ευημερία” δυσκόλεψε αρκετά τους μαθητές και τις μαθήτριες και από την ετυμολογία της λέξης άρχισαν να βρίσκουν τι σημαίνει η λέξη αυτή.
Σχετικά με την καλή υγεία, ελάχιστοι σκέφτηκαν ότι η καλή υγεία δεν είναι μόνο η καλή κατάσταση του σώματος αλλά και τους πνεύματος και της ψυχής.

Στη συνέχεια, αξιοποιήσαμε έναν συνεργατικό πίνακα και οι μαθητές και οι μαθήτριες καταγράψανε τις λέξεις και φράσεις σχετικά με την καλή υγεία και την ευημερία ώστε στη συνέχεια να φτιάξουμε αφίσες για την τάξη μας.

2ο Εργαστήριο
Πώς θα έχουμε καλή υγεία και ευημερία; Οι μαθητές και οι μαθήτριες δημιούργησαν μία αφίσα με συμβουλές σχετικά με την καλή υγεία του οργανισμού αλλά και την προσωπική ευτυχία. Η αφίσα αυτή τοποθετήθηκε στο διάδρομο του σχολείου

3ο Εργαστήριο
Τι με κάνει ευτυχισμένο; Τι κάνει τον άλλο ευτυχισμένο; Οι μαθητές και οι μαθήτριες σχεδίασαν και ζωγράφισαν σε χαρτί και στη συνέχεια μίλησαν στην ολομέλεια για όσα τους κάνουν ευτυχισμένους και για αυτά που τους στεναχωρούν και δώσανε υπόσχεση να φροντίζουν για τη δική τους ευτυχία και την ευτυχία των άλλων.

4ο Εργαστήριο
Δράση ρομποτικής. Οι μαθητές και οι μαθήτριες προγραμμάτισαν με το microbit έναν μετρητή βημάτων και τον δοκίμασαν στην αυλή. Μετρώντας το βηματισμό κάθε ατόμου, υπολόγισαν πόση απόσταση διανύει το άτομο. Διανύοντας μία συγκεκριμένη απόσταση και βλέποντας τον αριθμό των βημάτων υπολόγισαν την απόσταση του βήματός τους.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τη συμπλήρωση ενός συνεργατικού συννεφόλεξου εντυπώσεων και συναισθημάτων.

 

Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας