menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Ανοιχτή ψηφοφορία κοινού


Δημιουργούμε έναν Καλύτερο Κόσμο

To QualityNet Foundation δεσμεύεται ότι τα στοιχεία που καταθέτετε δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλο σκοπό παρά μόνο για τον έλεγχο της εγκυρότητας της διαδικασίας και ότι δεν θα δοθούν σε τρίτους.

Πρωτοβουλίες από UNIKIDS

UNIKIDS

ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ

Η επιλογή του συγκεκριμένου προγράμματος ξεκίνησε από το μεγάλο ενδιαφέρον των παιδιών για τη συγκεκριμένη ενότητα. Η συγκεκριμένη ενότητα προσεγγίστηκε διαθεματικά και υλοποιήθηκε μέσα από διάφορες βιωματικές και διαδραστικές δραστηριότητες. Οι μαθητές έδειξαν αμέριστο ενδιαφέρον, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους και αξιοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά δημιούργησαν πρωτότυπα εικαστικά έργα και κατασκευές. Έγιναν μικροί παλαιοντολόγοι βρίσκοντας απολιθώματα δεινοσαύρων και με τη βοήθεια και καθοδήγηση της εκπαιδευτικού δημιούργησαν ένα τρισδιάστατο πάρκο Δεινοσαύρων. 

UNIKIDS

ΚΥΠΡΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ: ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου μας είχαν την τιμή να συμμετάσχουν στον 10ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό "Κύπρος - Ελλάδα - Ομογένεια: Εκπαιδευτικές γέφυρες". Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με την Κύπρο από την παλαιολιθική εποχή έως και σήμερα. Γνώρισαν τον οικισμό της Χοιροκοιτίας και τα κυπριακά ειδώλια. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με μια ιστορική αναδρομή, εντοπίζοντας την Κύπρο και την Ελλάδα στον γεωγραφικό χάρτη. Οι μαθητές εντόπισαν και γνώρισαν τις περιοχές της Κύπρου αποτυπώνοντας το δικό τους χάρτη σε ομαδικές και ατομικές κατασκευές. Πραγματοποιήθηκε αναβίωση των ηθών και εθίμων του Πάσχα της Ελλάδας και της Κύπρου αντίστοιχα. Οι μαθητές εντόπισαν ομοιότητες και διαφορές στα ήθη και τα έθιμα, έβαψαν αβγά, παρασκεύασαν Λαζαράκια, τα κορίτσια έγιναν "Λαζαρίνες", καθώς πραγματοποιήθηκε και περιφορά Επιταφίων, τους οποίους τα παιδιά κατασκεύασαν με ανακυκλώσιμα υλικά προς τιμήν της Κύπρου και της Ελλάδας. 

UNIKIDS

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ - Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΟΥ

Η δράση έλαβε χώρα στο σχολείο μας, λόγω της συμμετοχής τη μαθητική εβδομάδα δράσης, μια μαθητική εκστρατεία της Actionaidhellas. Θέμα αποτέλεσε η Διατροφική Δικαιοσύνη εστιάζοντας σε δύο από τους 17 στόχους Βιώσιμης ανάπτυξης, το στόχο 1 για τη Μηδενική Φτώχεια  και το στόχο 2 για τη Μηδενική Πείνα.  Οι μαθητές γνώρισαν μέσα απ' δραστηριότητες και εποπτικό υλικό τον όρο της Διατροφικής Δικαιοσύνης, την έννοια της επαρκούς και θρεπτικής τροφής για όλους. Ενεργοποιήθηκαν έτσι να σκεφτούν τι σημαίνει να μην έχουν όλοι πρόσβαση σε αυτό, μια αξία που τη θεωρούμε οι περισσότεροι αυτονόητη. Έτσι λοιπόν τα παιδιά εκφράστηκαν καλλιτεχνικά μετά από συζητήσεις, δημιουργώντας μια αφίσα με το σύνθημα "Το δικαίωμα στην τροφή είναι ευθύνη, Διατροφική Δικαιοσύνη".

UNIKIDS

ΖΩΝΤΑΝΕΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Η συγκεκριμένη διαθεματική ενότητα ξεκίνησε με ένα ταξίδι στο παρελθόν και συγκεκριμένα στην αρχαιότητα, γνωρίζοντας με τι έπαιζαν τα παιδιά στην Αρχαία Ελλάδα. Οι μαθητές εντόπισαν τα παιχνίδια συγκρίνοντας τα με το σήμερα. Έτσι λοιπόν, κατασκευάσαμε την "πλαταγη" (αρχαία κουδουνιστρα), τους "αστραγάλους", "σβούρες", "γιο-γιο" και "πλαγγονες" (κούκλες κατά την αρχαιότητα). Το πρόγραμμα συνεχίστηκε

περνώντας στα παραδοσιακά παιχνίδια, τα οποία έχουν αντέξει στο χρόνο. Πιο συγκεκριμένα μαζί με τα παιδιά παίξαμε "αλάτι ψιλο- αλάτι χοντρό", "η μικρή Ελένη", "κουτσό", "διελκυστίνδα", "σχοινάκι", "το μαντηλάκι" κ.α. Οι μαθητές διασκέδασαν παίζοντας ομαδικά στην αυλή αναπτύσσοντας έτσι κινητικές και κοινωνικές δεξιότητες. Επιπρόσθετα, αξιοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά και παλιά υφάσματα τα οποία έφεραν οι μαθητές από το σπίτι, δημιουργήσαμε παλιά παραδοσιακά παιχνίδια όπως είναι οι πάνινες κούκλες και το τόπι. Τα παιδιά απόλαυσαν το παιχνίδι με τα συγκεκριμένα έργα μας. 

Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας