menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Ανοιχτή ψηφοφορία κοινού


Δημιουργούμε έναν Καλύτερο Κόσμο

To QualityNet Foundation δεσμεύεται ότι τα στοιχεία που καταθέτετε δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλο σκοπό παρά μόνο για τον έλεγχο της εγκυρότητας της διαδικασίας και ότι δεν θα δοθούν σε τρίτους.

Πρωτοβουλίες από ΑΕΙΦΟΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΑΥΡΩΝΙΤΗ ΧΑΝΙΩΝ

ΑΕΙΦΟΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΑΥΡΩΝΙΤΗ ΧΑΝΙΩΝ

Στόχος Ζωής

Στην αρχή της σχολικής χρονιάς τέθηκε ο στόχος να εφοδιάσουμε με εξωτερικό απινιδωτή την κοινότητα του χωριού μας και οι γονείς, η τοπική διοίκηση και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ταυρωνίτη αγκάλιασαν με θέρμη αυτή την ιδέα. Οργανώθηκαν δύο μεγάλες επιχειρηματικές δράσεις για την συγκέντρωση του ποσού, η πώληση ημερολογίων (φθινοπωρινά και χριστουγεννιάτικα) και η πώληση φυτών (με γλαστράκια δημιουργημένα από άχρηστα υλικά και φυτά δημιουργημένα από μοσχεύματα). Σε κάθε δράση δρομολογήθηκαν εργαστήρια γονέων. Όλα τα παραπάνω εντάχθηκαν σε εργαστήρια δεξιοτήτων με κοινό τελικό σκοπό την αγορά απινιδωτή. Παράλληλα ο Πολιτιστικός Σύλλογος βοήθησε με μια ανάλογη δράση πώλησης χριστουγεννιάτικων κατασκευών τα έσοδα των οποίων διατέθηκαν για τον στόχο μας. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ήταν στο πλευρό μας για την υλοποίηση μιας ενδοσχολικής επιμόρφωσης σχετικά με τις πρώτες βοήθειες και θα ακολουθήσει και δεύτερη επιμόρφωση για την πιστοποίηση στη χρήση απινιδωτή όταν με το καλό τον παραλάβουμε. Οι εκπαιδευτικοί φρόντισαν πριν την έναρξη του προγράμματος να επιμορφωθούν από το ΚIDS SAVE LIVES επικαιροποιώντας τις γνώσεις τους σχετικά με τις πρώτες βοήθειες σε ένα 4ωρο σεμινάριο εξ αποστάσεως. Αυτό είχε ως σκοπό την ετοιμότητά τους σχετικά με την οργάνωση των δραστηριοτήτων.

ΑΕΙΦΟΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΑΥΡΩΝΙΤΗ ΧΑΝΙΩΝ

Ρεμπετάδικο: Η καλή καρδιά

Μια ιδιαίτερη πτυχή της ιστορίας, ένας πόλεμος με νότες και λόγια που σκοπό είχαν να ποτίσουν την ψυχή των Ελλήνων με αισιοδοξία και δύναμη... Καλώς ορίσατε στο ρεμπετάδικό μας: "Η καλή καρδιά" γιατί σε μια καλή καρδιά χωράνε και συναισθήματα και ιστορική γνώση και κοινωνικοπολιτισμικά στοιχεία του παρελθόντος που έχουν διαμορφώσει το παρόν μας και φυσικά η ανάγκη να γιορτάσουμε το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας μας!

ΑΕΙΦΟΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΑΥΡΩΝΙΤΗ ΧΑΝΙΩΝ

ΕΠΙΚΟΝΙΑΣΤΕΣ ΑΦΥΠΝΙΣΤΕΣ

Ξέρετε άραγε όλοι πόσο σημαντική είναι η δουλειά των επικονιαστών; Μήπως αντιμετωπίζουν κάποια απειλή για την ζωή τους; Ως ειρηνοποιοί της φύσης έχουμε καθήκον να σας ενημερώσουμε για την σπουδαιότητά τους και να τους βοηθήσουμε να ξεπεράσουν τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν. Ήρθε η ώρα να σηκώσετε τα μανίκια και να βοηθήσετε κι εσείς! Έτσι θα σώσουμε μαζί όχι μόνο την ζωή των επικονιαστών αλλά και όλου του πλανήτη! Δείτε ΕΔΩ το μήνυμά μας! 

Η υποενότητα Οικολογία-Παγκόσμια και τοπική φυσική κληρονομιά εντάσσεται και στο πρόγραμμα που υλοποιούμε ως μέλη του δικτύου ASPnet της Unesco. Στο παζλ της γης (μια προσωποποιημένη υδρόγειος με την καρδιά της σπασμένη σε παζλ) μια πεταλούδα με ένα τεραστιο SOS (διεθνές σήμα κινδύνου και βοήθειας) μας περιμένει να μας πει την ιστορία των επικονιαστών… Μετά τις τοποθετήσεις όλων των μαθητών σχετικά με την ταυτότητα και το ρόλο των επικονιαστών καλούνται κατά ομάδες και σε συνεργασία με τους γονείς τους να διερευνήσουν μια πτυχή της ζωής των επικονιαστών και να την καταγράψουν με όποιον τρόπο επιθυμούν, σε χαρτόνι, σε βίντεο, ηλεκτρονικά. Αφού συγκεντρώσουμε τις πληροφορίες, τις ομαδοποιούμε και δημιουργούμε ένα βίντεο για την αξία των επικονιαστών, τους κινδύνους και τους τρόπους προστασίας τους. Οι επικονιαστές κινδυνεύουν κι εμείς οφείλουμε να δράσουμε γιατί ο κίνδυνος γι αυτούς συνεπάγεται κίνδυνο για τη ζωή. Πριν το Πάσχα οργανώνουμε ένα Bazaar Ανθοφορίας με αειφόρα γλαστράκια και φυτά προσφιλή προς τους επικονιαστές. Οι γονείς μαθαίνουν από τους μαθητές πώς να δημιουργούν νέα φυτά με τη μέθοδο της υδροπονίας, με μοσχεύματα στο νερό και ξεκινούν την διαδικασία στο σπίτι τους αλλά και στο σχολείο. Οι μαθητές αναλάβουν την οργάνωση και την διαχείριση της επιχειρηματικής τους δράσης. Με τη βοήθεια των γονέων συγκεντρώνουμε άχρηστα δοχεία από πλαστικό, γυαλί και μέταλλο και με εργαστήρια γονέων τα βάφουμε και φυτεύουμε τα μοσχεύματά μας που έχουν βγάλει ρίζες. Οι μαθητές οργανώνουν τη δράση δημιουργώντας ομάδες: Ομάδας καλοσωρίσματος, Ομάδα βοήθειας, Ομάδα κεράσματος (οι γονείς προσφέρονται να φτιάξουν σπιτική λεμονάδα την οποία θα κερνάμε στους επισκέπτες δωρεάν) και Ομάδα ταμείου. Μάλιστα δημιουργούν και έναν οδηγό φροντίδας των φυτών που  αποτυπώνουν σε QRCODE και το δίνουν σε κάθε επισκέπτη πάνω σε αυτοσχέδιο λουλούδι. ΕΔΩ θα δείτε τον οδηγό. Φυσικά δημιουργούν αφίσα και πανώ για τις ανάγκες προώθησης της δράσης. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα προστεθούν στα προηγούμενα (άλλης επιχειρηματικής δράσης) με σκοπό την αγορά απινιδωτή. 

ΑΕΙΦΟΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΑΥΡΩΝΙΤΗ ΧΑΝΙΩΝ

ΟΙ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

Την  τρέχουσα σχολική χρονιά συνεργαστήκαμε 7 σχολεία εντός νομού Χανίων αλλά και ευρύτερα στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων ¨Ενδιαφέρομαι και ενεργώ-Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη¨ με θεματική τα ανθρώπινα δικαιώματα και με τίτλο προγράμματος «Το βιβλίο αλλιώς». Σκοπός μας ήταν να αγκαλιάσουμε τη συμπερίληψη μέσα από συγγραφείς που το έχουν πετύχει με τα έργα τους και να δημιουργήσουμε εναλλακτικά βιβλία που θα είναι προσβάσιμα από όλους. Συναποφασίσαμε να χαρίσουμε τα βιβλία μας στις τοπικές βιβλιοθήκες ή συλλόγους των πόλεών μας. Τα σχολεία συνδέθηκαν μεταξύ τους μέσω μιας βαλίτσας που ταξίδεψε από σχολείο σε σχολείο και όλοι κατέγραψαν σε ένα επιδαπέδιο mural την έμπνευσή τους από τους συγγραφείς που επέλεξαν, σε έναν χάρτη την πινέζα της τοποθεσίας τους και σε ένα λεύκωμα (οι εκπαιδευτικοί) τις εντυπώσεις τους. Τέλος όλη η δράση καταγράφηκε σε έναν ηλεκτρονικό τοίχο ΕΔΩ και το ταξίδι της βαλίτσας ΕΔΩ. Η σύμπραξη αυτή πήρε την ονομασία: «Συνοδοιπόροι της αγάπης» γιατί περπατήσαμε στα ίδια μονοπάτια της λογοτεχνίας  με κοινό σκοπό να σπείρουμε την αγάπη χωρίς διακρίσεις και περιορισμούς. 

Όλα τα βιβλία που δημιουργήσαμε έχουν μικρό κείμενο ή καθόλου (κάποια έχουν οδηγίες σε QRCODE), έχουν στοιχεία νοηματικής γλώσσας και δεν ακολουθούν απαραίτητα γραμμική «ανάγνωση». Τα παιγνιώδη στοιχεία κυριαρχούν, υπάρχουν σαφή μηνύματα συμπερίληψης και είναι δημιουργήματα των μαθητών μας εξ’ ολοκλήρου.

Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας