menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Ανοιχτή ψηφοφορία κοινού


Δημιουργούμε έναν Καλύτερο Κόσμο

To QualityNet Foundation δεσμεύεται ότι τα στοιχεία που καταθέτετε δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλο σκοπό παρά μόνο για τον έλεγχο της εγκυρότητας της διαδικασίας και ότι δεν θα δοθούν σε τρίτους.

Πρωτοβουλίες από 5o Νηπιαγωγείο Δράμας

5o Νηπιαγωγείο Δράμας

Bee alive for future life

Οι μαθητές με την τεχνική της ιδεοθύελας δημιούργησαν μια αστεία ιστορία.Σε συνεργασία με τα νηπιαγωγεία 1ο Καλλονής Λέσβου και 1ο Προσοτσάνης διαλέξαμε για ηρωίδα μια μέλισσα από αυτές που ζωγράφισαν τα παιδιά. Κρατήσαμε από την αστεία ιστορία τα χαρακτηριστικά της μέλισσας μας που ήταν άτακτη, ζωηρή και σκανδαλιάρα. Στόχος της τανίας μας ήταν πέρα από το κομμάτι της διασκέδασης  να προβληματίσουμε το κοινό για τους κινδύνους που διατρέχει η ζωή της μέλισσας για τους οποίους τη μεγαλύτερη ευθύνη τη φέρνει ο άνθρωπος. Αρχικά έγινε μελέτη για την αξία, την προσφορά, τη σημασία  και το ρόλο που έχει η μέλισσα στη διατήρηση της βιοποικιλότητας. Στη συνέχεια συμφωνήσαμε να φτιάξουμε μια ταινία που θα είναι το ερέθισμα για συζήτηση, προβληματισμό, διατύπωση προτάσεων και επίλυση προβλημάτων. 

Οι μαθητές επέλεξαν τους ήρωες της ταινίας και τους ζωγράφισαν σε διαφορετικές θέσεις. Να σημειωθεί ότι  τα συγκεκριμένα τρία νηπιαγωγεία συνεργάζονται εδώ και 3 χρόνια στη δημιουργία ταινιών με την τεχνική Stop Motion Animation. Κάθε σχολείο έχει τη δική του γωνιά στο χώρο του νηπιαγωγείου, τον εξοπλισμό που χρειάζεται  και οι μαθητές  εκπαιδεύονται σε αυτήν την τεχνική. Η ταινία χωρίστηκε σε τρία μέρη. Ακολούθησε η φωτογράφηση (με ίδιες εικόνες ηρώων για τα τρία σχολεία), το ένωμα των κομματιών, η επεξεργασία και το ντύσιμο με πρωτότυπη μουσική.  

5o Νηπιαγωγείο Δράμας

Hercules the founder of the Olympic games

Οι μαθητές 23 σχολείων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη αφού γνωρίστηκαν μεταξύ τους στα πλαίσια του etwinning έργου και  δημιούργησαν μικρότερες ομάδες δράσης. η ζωή του Ηρακλή χωρίστηκε σε 2 μέρη ! Από τη μέρα της γέννησης μέχρι την πράξη που βλάπτει την οικογένειά του το πρώτο μέρος και το 2ο μέρος οι 12 γνωστοί άθλοι του.

Δημιουργήθηκε για το 1ο μέρος η ιστοριογραμμή στο genially που περιλαμβάνει εκτός από τις περιγραφές και εργασίες των μαθητών και προτείνονται εργασίες παιχνίδια εμπέδωσης

Στο 2ο μέρος, τα σχολεία,  συνεργαζόμενα σε ζευγάρια παρουσίασαν με το δικό τους τρόπο  κάθε άθλο.

Οι Αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες, ήταν αθλητικοί αγώνες μεταξύ αγωνιζόμενων από τις ελληνικές πόλεις της αρχαιότητας και οι σημαντικότεροι από τους πανελλήνιους αγώνες της Αρχαίας Ελλάδας.Σύμφωνα με τον αρχαίο περιηγητή Παυσανία  ο Ηρακλής ήταν εκείνος που έδωσε το όνομα Ολύμπια στους αγώνες αυτούς. Με αφορμή τη γνωριμία της ζωής αυτού του μυθικού ήρωα περάσαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες μια και το 2024 είναι η χρονιά τους.

Σε κάθε σχολείο έγινε μια αναπαράσταση της αφής της ολυμπιακής φλόγας , παρέλαση των μαθητών , αθλητών κρατώντας σημαίες όλων των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και διεξήχθησαν 3 αθλήματα που μπορούσαν να είναι συγκριτικά μετρήσιμα. Αγώνας δρόμου 50 μέτρων , Ακόντιο, Άλμα εις μήκος. Στο τέλος κάθε πρώτος αθλητής επιβραβεύτηκε με στεφάνι ελιάς –τον κότινο- και όλοι οι μαθητές με βραβεία συμμετοχής!

  

Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας