menu
Δημιουργούμε έναν Καλύτερο Κόσμο
To QualityNet Foundation δεσμεύεται ότι τα στοιχεία που καταθέτετε δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλο σκοπό παρά μόνο για τον έλεγχο της εγκυρότητας της διαδικασίας και ότι δεν θα δοθούν σε τρίτους.
Η δραστηριότητα επικεντρώθηκε στη δημιουργία ενός ενημερωτικού infographic σχετικά με τα οργανικά απόβλητα και τις μεθόδους για τη μείωσή τους. Οι μαθητές, οργανωμένοι σε ομάδες, διεξήγαγαν έρευνα και συγκέντρωσαν δεδομένα για την παραγωγή, τις συνέπειες και τη διαχείριση των οργανικών αποβλήτων. Στη συνέχεια, σχεδίασαν και δημιούργησαν το infographic, χρησιμοποιώντας κείμενο και εικόνες για να παρουσιάσουν τις πληροφορίες με τρόπο ελκυστικό και κατανοητό. Το infographic περιέλαβε στοιχεία όπως ο ορισμός και παραδείγματα οργανικών αποβλήτων, στατιστικά στοιχεία για την παραγωγή τους στην Ελλάδα, τις επιπτώσεις τους στο περιβάλλον, την κοινωνία και την οικονομία, πρακτικές μείωσης και διαχείρισης, καθώς και τη σύνδεση με τον Στόχο 11 για τις βιώσιμες πόλεις και κοινότητες. Τέλος, οι μαθητές παρουσίασαν τα infographics στην τάξη και συζήτησαν πιθανές λύσεις για τη μείωση των οργανικών αποβλήτων στην τοπική τους κοινότητα.
Τη Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2024, μαθητές και μαθήτριες του 4ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης και ο Δήμος Αλεξανδρούπολης προχώρησαν σε δράση καθαρισμού της παραλίας γύρω από το κτίριο των ναυτοπροσκόπων. Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών και της ευρύτερης κοινότητας στο ζήτημα της θαλάσσιας ρύπανσης και του τρόπου με το οποίο αυτή επιδρά στο αστικό περιβάλλον. Παράλληλα, οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, κ. Ιωάννη Ζαμπούκη, και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος και Πρασίνου, κ. Σάββα Σεφεριάδη, με τους οποίους συζήτησαν θέματα που αφορούν την καθαριότητα της πόλης.
This learning activity engages upper secondary students in exploring the complex issue of food waste and its environmental, social, and economic impacts. Through a combination of flipped classroom methodology, hands-on activities, outdoor learning, and project-based learning, students investigate nature-based solutions (NBS) for food waste reduction. They research various NBS, investigate local food waste practices, and develop and potentially implement projects to address food waste within their school or community. Assessment is multifaceted, incorporating project work, teamwork evaluation, questionnaires, debates, and class discussions, fostering critical thinking, collaboration, and a sense of agency in creating sustainable solutions.
Οι μαθητές συμμετείχαν σε ενημερωτική δράση για τη διαχείριση των απορριμμάτων των πράσινων κάδων, μαθαίνοντας για τη διαδικασία διαλογής και ανακύκλωσης υλικών. Δημιούργησαν infographics και αφίσες σε διάφορες γλώσσες σχετικά με την ανακύκλωση διαφορετικών κατηγοριών απορριμμάτων (οργανικά, πλαστικά, ηλεκτρονικά, κ.λπ.), συνέταξαν e-book με συνταγές από leftovers και παρουσίασαν εργασία για τη σπατάλη τροφίμων και τις ευρωπαϊκές πολιτικές. Παράλληλα, συνέχισαν τη δράση συλλογής και ανακύκλωσης τηγανελαίων.
στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email education@qualitynet.gr