menu
Δημιουργούμε έναν Καλύτερο Κόσμο
To QualityNet Foundation δεσμεύεται ότι τα στοιχεία που καταθέτετε δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλο σκοπό παρά μόνο για τον έλεγχο της εγκυρότητας της διαδικασίας και ότι δεν θα δοθούν σε τρίτους.
Το πρόγραμμα «STOP στην κλιματική αλλαγή! Προστατεύω το πράσινο στο σχολείο μου, στη γειτονιά μου, στην πόλη μου, στον πλανήτη» αφορά στην μελέτη των φυτών και των δέντρων του τόπου μας. Τα παιδιά καλούνται να παρατηρήσουν, να μελετήσουν, να συγκεντρώσουν πληροφορίες και να προστατεύσουν τα φυτά του τόπου τους. Kατανοούν τη συμβολή των δέντρων για τον περιορισμό και την επιβράδυνση της κλιματικής αλλαγής κι έτσι σκέφτονται τρόπους για να συμβάλλουν. Αποφασίζουν να προστατεύσουν το πράσινο και το κλίμα της γης με διάφορους τρόπους: με δενδροφυτεύσεις στην αυλή και στη γειτονιά του σχολείου μας, με τη δημιουργία και τη φροντίδα ενός μικρού «βοτανόκηπου», με την ανακύκλωση, με τον περιορισμό της χρήσης του χαρτιού, με τη δημιουργία αφισών για ευαισθητοποίηση και ενημέρωση, με τη δημιουργία ψηφιακού βιβλίου για τα δέντρα και τα φυτά του τόπου μας. Επίσης κινητοποιούνται για την συμμετοχή μας σε δίκτυα, προγράμματα και διαγωνισμούς. Οι συμμετοχές είναι οι εξής: συμμετοχή στο δίκτυο αειφορίας Ν. Πέλλας "Σκέφτομαι αειφορικά, δρω υπεύθυνα", συμμετοχή στο δίκτυο φωτογραφίας "Κλικ προστάτευσέ το" και στον αντίστοιχο διαγωνισμό, συμμετοχή στον διαγωνισμό ζωγραφικής από την παιδική Helmepa, και στον διαγωνισμό "Κάν' το να ακουστεί 2025" στην κατηγορία των podcast από το European school radio. Τα προγράμματα που πραγματοποιήθηκαν ήταν: Εργαστήριο Δεξιοτήτων "Τα φυτά του τόπου μου", το πρόγραμμα "Ένα δέντρο για το κλίμα" για την πραγματοποίηση δεντροφυτέυσεων, πρόγραμμα για τον ενεργό πολίτη με τίτλο "Δέντρα, πολύτιμοι φύλακες του κλίματος!", συμμετοχή στην εβδομάδα προγραμματισμμού Eucode2025. Χρησιμοποιήθηκαν διάφορα εργαλεία και διδακτικές προσεγγίσεις όπως είναι η φωτογραφία, δημιουργία αφίσας, βιντεοσκοπήσεις, ηχογραφήσεις, ρομποτική. Δημιουργία podcast, δραματοποιήσεις, προσκλήσεις ειδικών, συνέντευξη. Μελέτη πεδίου, ανεστραμμένη τάξη, μέθοδος project, διερευνητική και ανακα-λυπτική μάθηση. Χρησιμοποιήθηκαν επίσης ψηφιακά εργαλεία όπως η εφαρμογή book creator για τη δημιουργία ψηφιακού βιβλίου, Google earth για παρατήρηση και δημιουργία χαρτών, Power Point για τη δημιουργία εκπαιδευτικών κουίζ.
Όλες οι δραστηριότητες από τα πρόγραμματα και τις συμμετοχές που έχουν υλοποιηθεί βρίσκονται στο padlet Αειφορίας Σχολικών Δραστηριοτήτων Ν. Πέλλας και θα προστεθούν και όλες οι υπόλοιπες όταν ολο-κληρωθούν. Ο σύνδεσμος για το padlet είναι ο παρακάτω:
"Σκέφτομαι αειφορικά, δρω υπεύθυνα"
https://padlet.com/elfragkou/padlet-g7hy4253q7heu84i
Ο σύνδεσμος για το εργαστήριο δεξιοτήτων "Τα φυτά του τόπου μου" είναι:
https://blogs.sch.gr/19nipgian/2025/02/17/ergastirio-dexiotiton-quot-ta-fyta-toy-topoy-moy-quot/
Ο σύνδεσμος για το ψηφιακό μας βιβλίο "Τα φυτά του τόπου μας"
https://read.bookcreator.com/QST3sXQBEqT2VTtsCslA9oF4Rjt2/4qJAolb7SsWudi5GTrgCIw
Ο σύνδεσμος για την ακρόαση του podcast είναι ο εξής:
https://audio.com/chrysaphia/audio/diagonismos-podcast
στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]