menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Ανοιχτή ψηφοφορία κοινού


Δημιουργούμε έναν Καλύτερο Κόσμο

To QualityNet Foundation δεσμεύεται ότι τα στοιχεία που καταθέτετε δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλο σκοπό παρά μόνο για τον έλεγχο της εγκυρότητας της διαδικασίας και ότι δεν θα δοθούν σε τρίτους.

Πρωτοβουλίες από 1 ΕΠΑΛ Δράμας

1 ΕΠΑΛ Δράμας

Ο σεισμογράφος. Υποδειγματικό μάθημα ολοκληρωμένου ΣΤΕΜ, Από την διδασκαλία στην πράξη

Η συγκεκριμένη  εργασία εστιάζει στην ανάπτυξη εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων STEM, για το Πρόγραμμα Σπουδών Β/θμιας Εκπ/σης, με σκοπό τον προσανατολισμό των μαθητών στην κατανόηση  της δημιουργίας σεισμών και αναζήτησης της εστίας ενός σεισμού μέσα από λογισμικά και τεχνικών. Τις τεχνικές αυτές εύκολα μπορούν να διαχειριστούν οι μαθητές της Γ λυκείου ΕΠΑΛ και ΓΕΛ μέσα από γνώσεις που έχουν αποκτήσει.Κατασκευάστηκε ενας εργαστηριακό σεισμογραφος για να βοηθήσει την διδασκαλία και στην συνέχεια  ένα επαγγελματικός κατόπιν ζήτησης των μαθητών για παραπέρα έρευνα.Πράγματι και αυτο εγινε.Το σχολείο μας παρεχει ενημερωση της σεισμικής δραστιριότητας στο νομό και σε όλη την Ελλάδα, Σε τοπικό κανάλ ιhttps://fb.watch/pCqY4H0DrG/ .  

Υπάρχουν και σχετικά βιντεο όπως  CNN https://www.cnn.gr/ellada/story/405665/drama-seismografos-mathiton-kategrapse-tous-dyo-megalous-seismoys-stin-tourkia?fbclid=IwAR2Ias6FtEZHJFSyDzgMZ52peK__j7O_0R5L6Hdd9DKotFrSAv8Rp6T6Kx8

Περίμετρος 

https://youtu.be/7MORxd7-Z_k

1 ΕΠΑΛ Δράμας

Ανακύκλωση κρασιών από μαγαζιά εστίασης και διασκεδάσεως για ένα καθαρό πλανήτη.

Έχουμε ακούσει για ανακύκλωση διαφόρων υλικών από πλαστικά, γυαλιά, φαγητά και ,λαδιών. Το σχολειό μας  θα ασχοληθεί  με την ανακύκλωση των κρασιών από μαγαζιά εστίασης και διασκεδάσεως. Μπορείτε να φανταστείτε που καταλήγουν όλα αυτά τα κρασιά τα  τσίπουρα και οι  σαμπάνιες? Στην αποχέτευση. Τι μπορεί να προκαλέσει αυτό? Αύξηση της θερμοκρασίας του νερού που υπάρχει, ελάττωση του οξυγόνου και φυσικά  την δημιουργία νέων οργανισμών επιζήμιων στην υγεία και προβλήματα στους βιολογικούς σταθμούς καθαρισμού.

 Το σχολείο σκέφτηκε να συλλέξει όλα αυτά τα υγρά ιδιαίτερα τα κρασιά από τα μαγαζιά τοποθετώντας διάφορες φιάλες και στην συνεχεία μέσω μιας κλασματικής απόσταξης να διαχωρίσει το νερό από την μεθανόλη και αιθανόλη, Η μεθανόλη θα χρησιμοποιηθεί   για τον  καθαρισμό  των μηχανών  κα ι η αιθανόλη    θα χρησιμοποιηθεί για την  αύξηση του αριθμού  οκτανίων  της βενζίνη ,πετυχαίνοντας καλύτερη απόδοση μηχανής , λιγότερους ρύπους  και φυσικά οικονομία στην βενζίνη.

Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας