menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Ανοιχτή ψηφοφορία κοινού


Δημιουργούμε έναν Καλύτερο Κόσμο

To QualityNet Foundation δεσμεύεται ότι τα στοιχεία που καταθέτετε δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλο σκοπό παρά μόνο για τον έλεγχο της εγκυρότητας της διαδικασίας και ότι δεν θα δοθούν σε τρίτους.

Πρωτοβουλίες από ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΖΩΟΔΟΧΟΥ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΖΩΟΔΟΧΟΥ

Με ασφάλεια κυκλοφορώ και την ζωή μου αγαπώ

Η συγκεκριμένη δράση υλοποιείται στα πλαίσια του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων από τον θεματικό κύκλο «Ζω καλύτερα – Ευ Ζην» με τίτλο «Με ασφάλεια κυκλοφορώ και την ζωή μου αγαπώ».

Ο πληθυσμός του πλανήτη αυξάνεται με γρήγορους ρυθμούς . Για να μπορέσουμε να προσφέρουμε σε όλους φιλοξενία, πρέπει να χτίσουμε σύγχρονες και βιώσιμες πόλεις.

Για την επιβίωση και ευημερία  όλων, πρέπει να δημιουργήσουμε έναν έξυπνο αστικό σχεδιασμό για πόλεις που προσφέρουν ασφάλεια, προσιτότητα και ανθεκτικότητα σε φυσικές καταστροφές.

Πόλεις με ενεργειακά ουδέτερα αποτυπώματα και πολιτιστικά εμπνευσμένες συνθήκες διαβίωσης.

Με την εκτίμηση ότι το 2030, τουλάχιστον το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού θα κατοικεί σε αστικές περιοχές, το μέλλον για το οποίο προσπαθούμε, δημιουργεί πόλεις που προσφέρουν σε όλους, πρόσβαση σε υπηρεσίες, ενέργεια, στέγαση, μεταφορές κ.ά.

Με την σκέψη ότι τα παιδιά μας είναι οι μελλοντικοί κάτοικοι-χρήστες και σχεδιαστές αυτών των πόλεων και είναι σημαντικό να τα βοηθήσουμε να αναπτύξουν τρόπους σκέψεις και συμπεριφοράς που θα τους επιτρέψουν να λειτουργήσουν ως υπεύθυνοι πολίτες ώστε να χρησιμοποιήσουν σωστά και να βελτιώσουν την παρακαταθήκη που δημιουργούμε σήμερα.

Με τα παιδιά λοιπόν αναλύσαμε και συζητήσαμε τις έννοιες: πόλη, αστικός ιστός, βιώσιμος αστικός σχεδιασμός, ασφάλεια μετακινήσεων, κανόνες οδικής συμπεριφοράς, πράσινη πόλη.

Μιλήσαμε για τα βιώματα των παιδιών από τις μετακινήσεις τους στην πόλη μας (πεζή και με όχημα), από το παιχνίδι τους στα πάρκα και τις παιδικές χαρές,  παρακολουθήσαμε εκπαιδευτικά βίντεο για την οδική ασφάλεια και τα προβλήματα των σημερινών πόλεων.

Κυκλοφορήσαμε στην γειτονιά μας πεζή και με τα ποδήλατα, επισκεφτήκαμε την κοντινή παιδική χαρά και το κοντινό μικρό πάρκο.

Διαβάσαμε σχετικά εκπαιδευτικά φυλλάδια, φτιάξαμε τους δικούς μας γρίφους, παιχνίδια και αινίγματα και αποφασίσαμε να φτιάξουμε την δική μας πόλη έτσι όπως θα την θέλαμε να είναι.

Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας