menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Ανοιχτή ψηφοφορία κοινού


Δημιουργούμε έναν Καλύτερο Κόσμο

To QualityNet Foundation δεσμεύεται ότι τα στοιχεία που καταθέτετε δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλο σκοπό παρά μόνο για τον έλεγχο της εγκυρότητας της διαδικασίας και ότι δεν θα δοθούν σε τρίτους.

Πρωτοβουλίες από Νηπιαγωγείο Νικήσιανης

Νηπιαγωγείο Νικήσιανης

«Φύλαξε το, μην το πετάς! Ανακύκλωσε με μας»

Περιγραφή :

Οι δεξιότητες που αναπτύσσονται με ένα τέτοιο περιβαλλοντικό πρόγραμμα αφορούν δεξιότητες μάθησης όπως επικοινωνία, συνεργασία, κριτική σκέψη, δημιουργικότητα. Όσον αφορά τις δεξιότητες ζωής επεξεργαζόμαστε την κοινωνική ευαισθησία και ενσυναίσθηση και τέλος σχετικά με τις δεξιότητες του νου εξασκούνται οι δεξιότητες της οργανωσιακής σκέψης και οι κατασκευές.

Στο πρόγραμμα αυτό οι μαθητές σε συνεργασία με τους γονείς τους συλλέξαν αντικείμενα καθημερινής χρήσης τα οποία δεν χρειάζονταν πια και τα έφεραν στο νηπιαγωγείο όπου ξεκίνησε η επεξεργασία τους. Αρχικά ταξινομήσαμε τα αντικείμενα ανάλογα με το υλικό που είναι φτιαγμένα και οι μαθητές έψαξαν ποια από αυτά ανακυκλώνονται σύμφωνα με την ειδική σήμανση επάνω στην συσκευασία τους. Σχετικά με τα αντικείμενα που ανακυκλώνονται, ενεπλάκησαν σε συζητήσεις ως προς την χρησιμότητά τους και την δυνατότητα για νέα χρήση τους έτσι ώστε να μην καταλήξουν στον κάδο των απορριμμάτων και να πάρουν ζωή. Από τα υλικά που συλλέχθηκαν, ξεχώρισαν κομμένα χαρτιά από παλιές εργασίες, ρολά από χαρτί υγείας, πλαστικά καπάκια και παλιά ρούχα που τους είχαν μικρύνει ή είχαν φθαρεί. Μετά από συζήτηση καταλήξαμε με τα ρολά από το χαρτί υγείας να φτιάξουν δεντράκια – φωλιές για τα ζώα που πέφτουν σε χειμερία νάρκη και τρισδιάστατα δεντράκια που να απεικονίζουν τις 4 εποχές του χρόνου. Μαζέψαμε καπάκια για να δοθούν για την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου και δημιουργήσαμε χριστουγεννιάτικα στολίδια για να στολίσουμε το δέντρο του χωριού. Τα κομμένα χαρτιά από παλιές εργασίες χρησιμοποιήθηκαν ώστε να φτιάξουμε ανακυκλωμένο χαρτί το οποίο χρησιμοποιήθηκε για να γράψουν τα παιδιά το γράμμα τους προς τον Άγιο- Βασίλη. Και τέλος τα παλιά ρούχα κόπηκαν σε λωρίδες έτσι ώστε να πλεχθούν με την χρήση ατομικού αργαλειού και να δημιουργήσουν ένα διακοσμητικό για το δωμάτιο τους , το οποίο απεικόνιζε μια κουκουβάγια πάνω σε ένα χιονισμένο κλαδάκι.

Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας