menu
Δημιουργούμε έναν Καλύτερο Κόσμο
To QualityNet Foundation δεσμεύεται ότι τα στοιχεία που καταθέτετε δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλο σκοπό παρά μόνο για τον έλεγχο της εγκυρότητας της διαδικασίας και ότι δεν θα δοθούν σε τρίτους.
Στο πλαίσιο τριών ομάδων του σχολείου μας για τον στόχο «Δράση για το Κλίμα» οι μαθητές και οι μαθήτριες επέλεξαν τρία πρότζεκτ που ως βασικό στόχο να έχουν την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση. Η μία ομάδα έφτιαξε μουσικά όργανα από υλικά που θα πετιόντουσαν προκειμένου να κάνει μία συναυλία. Η δεύτερη ομάδα μελέτησε το πώς γίνεται ένα βιβλίο και πώς μπορεί να δημιουργηθεί μέσα από τη διαδικασία της ανακύκλωσης. Η Τρίτη ομάδα προσπάθησε να φτιάξει ένα «πράσινο σπίτι» τόσο ως προς τα υλικά που χρησιμοποίησε, όσο και ως προς τον τρόπο που θα λειτουργούσε.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες ερεύνησαν το πώς είναι οι πόλεις και πώς θα ήθελαν να είναι. Μία υποομάδα μελέτησε τη ζωή των ζώων σε μία πόλη και στο περιαστικό περιβάλλον. Πώς επηρεάζονται από τη ρύπανση και την καταστροφή των αλσυλλίων. Η υποομάδα δημιούργησε αφίσες ευαισθητοποίησης των ανθρώπων. Η δεύτερη υποομάδα μελέτησε το πώς θα ήθελε το ιδανικό σχολείο. Στο πλαίσιο αυτής της μελέτης οδηγήθηκε στη δημιουργία ενός ποιήματος.
Στο πλαίσιο του προτζεκτ “Πώς Ζούσαν οι Άνθρωποι την Εποχή των Σπηλαίων” οι μαθητές και οι μαθήτριες πειραματίστηκαν στους τρόπους που μπορεί οι άνθρωποι εκείνη την εποχή να έτρωγαν. Αφού μελέτησαν βιβλία και είδαν ντοκιμαντέρ προσπάθησαν και έφτιαξαν το δικό τους αλεύρι και κατ’ επέκταση το δικό τους ψωμί. Αντίστοιχα, συνέλλεξαν και συμπίεσαν τις ελιές και παρήγαγαν το δικό τους “λάδι”. Επιπλέον, το project “Πώς μαγειρεύουμε;” τα παιδιά παρατήρησαν ότι το μεσημέρι πετάμε αρκετό φαγητό στα σκουπίδια. Αφού διαπίστωσαν ότι αυτό γίνεται και στις άλλες τάξεις, σκέφτηκαν να κάνουν κάτι για να αλλάξει αυτό. Αρχικά επισκέφθηκαν το εστιατόριο του σχολείου που παράγει τα γεύματα του και έκαναν ερωτήσεις στους σεφ σχετικά με την σπατάλη του φαγητού. Έπειτα, σκεπτόμενοι την ευαισθητοποίηση της κοινότητας σκέφτηκαν να κάνουν ένα βίντεο με σκοπό την επαναχρησιμοποίηση του φαγητού και τρόπους αντιμετώπισης της σπατάλης αυτού. Τα παιδιά έστειλαν το βίντεο που δημιούργησαν, στην κοινότητα του και στους ΓΟΝΕΙΣ του γιατί όπως είπαν “αν συνεργαστούμε όλοι μαζί μπορεί να σώσουμε ΤΗ ΓΗ ΜΑΣ”.
στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]