menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Ανοιχτή ψηφοφορία κοινού


Δημιουργούμε έναν Καλύτερο Κόσμο

To QualityNet Foundation δεσμεύεται ότι τα στοιχεία που καταθέτετε δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλο σκοπό παρά μόνο για τον έλεγχο της εγκυρότητας της διαδικασίας και ότι δεν θα δοθούν σε τρίτους.

Πρωτοβουλίες από 8ο Νηπιαγωγείο Ελευσίνας

8ο Νηπιαγωγείο Ελευσίνας

Μπορούμε

Σε συνεργασία με την οργάνωση "Μπορούμε" οι μαθητές αφού παρακολούθησαν την ανάγνωση του παιδικού βιβλίου " Δινώσαυρος" συζήτησαν για την ανάγκη να μην πετάμε φαγητό, να το μοιραζόμαστε και να μάθουμε να ψωνίζουμε σωστές ποσότητες ώστε να μην ξοδεύουμε αλλά και να μην γεμίζουμε σκουπίδια τη Γη μας. Στη συνέχεια γράψαμε ένα ποίημα - μήνυμα που τοποθετήθηκε στην είσοδο του σχολείου για να ενημερωθούν όσοι έρχονται στο σχολείο αλλά και οι γείτονες που περνούν από έξω για το σημαντικό ζήτημα.

8ο Νηπιαγωγείο Ελευσίνας

" Η βαλίτσα"

Στο νηπιαγωγείο εμφανίστηκε μια βαλίτσα. Μέσα είχε μια αφίσα κι ένα βιβλίο. Την αφίσα της ΙΒΒΥ και το βιβλίο "Η βαλίτσα" του C.N. Ballesteros. Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου και την ημέρα Πρόσφυγα, στο σχολείο μας, στο οποίο λειτουργεί ΔΥΕΠ, προσπαθήσαμε να καταλάβουμε πως νιώθει αυτό το ζωάκι που εμφανίζεται ξαφνικά σε ένα ξένο τόπο. Τα παιδιά θυμήθηκαν τη συζήτηση για το προσφυγικό ζήτημα καθώς καθόλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς υλοποιούμε δράσεις σχετικές. Αφού καταγράψαμε τι είναι ο πρόσφυγας, χωρίστηκαμε σε ομάδες, σε διάφορα σημεία της τάξης φτιάξαμε έναν ήρωα και στο τέλος με τη βοήθεια της εφαρμογής Chater pix kids τους ζωντάνεψαμε. Προσπαθήσαμε να μπούμε στη θέση τους, να νιώσουμε όπως αυτοί. Στη συνέχεια όλοι μαζί απαντήσαμε σε ένα μικρό ερωτηματολόγιο για το πόσο ευχαριστηθηκαμε τη δραστηριότητα αλλά και σε έναν πίνακα διπλής εισόδου καταγράψαμε την άποψή μας για τη συμμετοχή στη ομάδα. Ένα ραβδόγραμμα έδειξε την ικανοποίηση της ομάδας.

8ο Νηπιαγωγείο Ελευσίνας

Ε.Δ.Ω.

Στο πλαίσιο του προγράμματος " Τα σχολεία υιοθετούν χερσαίες και παράκτιες περιοχές" αλλά και της εθελοντικής δράσης Let's do it Greece τρία νηπιαγωγεία της Ελευσίνας το 3ο, το 6ο και το 8ο συνοδεία εκπαιδευτικών και γονέων επισκέφθηκαν την περιοχή της Βλύχας στην Ελευσίνα. Μια όμορφη παράκτια περιοχή που δυστυχώς υπάρχει μόλυνση. Ενημερώθηκαν από την υπεύθυνη περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής κ. Τσίγκου Αλεξάνδρα, στη συνέχεια καθάρισαν με τσιμπίδες και απόχες την περιοχή και τέλος άφησαν σε αφίσες το μήνυμα της προστασίας της περιοχής. Στη δράση αυτή ο Δήμος Ελευσίνας παρέστη με αντιπροσώπους τον αντιδήμαρχο καθαριότητας και την αντιδήμαρχο πρασίνου. Αφού μας συνεχάρησαν, μας εφοδίασαν με γάντια και σακούλες και έλαβαν από τα παιδιά γράμμα για να το παραδώσουν στον Δήμαρχο καθώς πρέπει να διαχυθεί το μήνυμα σε όλους. Το ΕΔΩ συμβολίζει το Ενημερωνομαι, Δρω και Ωφελώ. Ενεργοί πολίτες από την προσχολική ηλικία. Τέλος η μετακίνηση πραγματοποιήθηκε δωρεάν με λεωφορεία από την Έλευσις Πολιτιστική πρωτεύουσα 2023.

8ο Νηπιαγωγείο Ελευσίνας

"Τα Θριάσια Παιδία" για τα Άτομα με Αναπηρία

Την Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ, μετά από μία σειρά δράσεων που είχαν ως στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών και την προαγωγή της συμπερίληψης για τα άτομα με αναπηρία, πραγματοποιήσαμε κοινή επίσκεψη με το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας ΑΜΕΑ "Ευρυνόμη", στο 2ο-4ο Γυμνάσιο Ελευσίνας.  Το εν λόγω σχολείο  παραχώρησε την αίθουσα γυμναστικής για να πραγματοποιήσει το Νηπιαγωγείο μας κοινά παιχνίδια και δράσεις με τα παιδιά που φροντίζονται από το Κέντρο "Ευρυνόμη", του οποίου οι δασκάλες είχαν προετοιμάσει κατάλληλα παιχνίδια. Η εμπειρία ήταν μοναδική. Τα νήπια αλληλεπέδρασαν με χαρά και διάθεση  με τις δασκάλες και τους μαθητές του Κέντρου. Συμμετείχαν σε αισθητηριακά παιχνίδια, παιχνίδια ετοιμότητας και ζωγραφική. Ένα κοινό έργο στο τέλος, έμεινε σαν ανάμνηση της αγάπης των δύο σχολείων. 

Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας