menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Ανοιχτή ψηφοφορία κοινού


Δημιουργούμε έναν Καλύτερο Κόσμο

To QualityNet Foundation δεσμεύεται ότι τα στοιχεία που καταθέτετε δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλο σκοπό παρά μόνο για τον έλεγχο της εγκυρότητας της διαδικασίας και ότι δεν θα δοθούν σε τρίτους.

Πρωτοβουλίες από 7ο 12θεσιο Ολοήμερο Δ.Σ Βέροιας

7ο 12θεσιο Ολοήμερο Δ.Σ Βέροιας

Ο κόσμος είναι ένα παζλ, όπου κάθε κομμάτι έχει τη θέση του...

Το 10ωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Ευαισθητοποίηση ως προς τον Αυτισμό - Αποδοχή της Διαφορετικότητας - Σεβασμός - Ενσυναίσθηση" είχε ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές δημοτικού για το φάσμα του αυτισμού και να τους ενθαρρύνει να υιοθετήσουν στάσεις αποδοχής, σεβασμού και ενσυναίσθησης προς τα άτομα με αυτισμό.

Μέσα από 5 δίωρες συναντήσεις, οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με βασικές έννοιες όπως ο αυτισμός, η διαφορετικότητα, ο σεβασμός και η ενσυναίσθηση. Συμμετείχαν σε βιωματικές ασκήσεις, δραστηριότητες ρόλων, συζητήσεις και δημιουργικές εργασίες, με στόχο να κατανοήσουν καλύτερα τις προκλήσεις και τα συναισθήματα των ατόμων με αυτισμό.

Παράλληλα, ανέπτυξαν δεξιότητες αποτελεσματικής επικοινωνίας, επίλυσης συγκρούσεων και αναζήτησης πληροφοριών, ενώ καλλιέτγησαν στάσεις αποδοχής και σεβασμού προς τη διαφορετικότητα.

Στόχος του προγράμματος ήταν να δημιουργήσει ένα περιβάλλον μάθησης γεμάτο ενσυναίσθηση και κατανόηση, όπου οι μαθητές θα νιώθουν άνετα να εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους, ενώ παράλληλα θα αποκομίσουν πολύτιμες γνώσεις και δεξιότητες για την αλληλεπίδραση με άτομα με αυτισμό.

Αναλυτικές πληροφορίες για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και φωτογραφικό υλικό μπορείτε να δείτε στο συνημμένο έγγραφο. 

 

7ο 12θεσιο Ολοήμερο Δ.Σ Βέροιας

Τροφή για όλους: Δικαίωμα, όχι προνόμιο!

Σχολική δράση για τη Μηδενική πείνα: Τροφή για όλους: Δικαίωμα, όχι προνόμιο!

Στόχος: Η ευαισθητοποίηση των μαθητών για το πρόβλημα της πείνας και η ενθάρρυνσή τους για δράση προς την κατεύθυνση της μηδενικής πείνας.

Δραστηριότητες:

  • Ενημέρωση: Παρουσίαση ντοκιμαντέρ για τις αιτίες και τις επιπτώσεις της πείνας.
  • Συζήτηση: Διοργάνωση ομαδικών συζητήσεων για θέματα όπως η ηθική της σπατάλης τροφίμων, η βιώσιμη γεωργία και η κοινωνική δικαιοσύνη.
  • Εθελοντισμός: Συμμετοχή σε εθελοντικές δράσεις (συλλογή τροφίμων για φιλανθρωπικούς οργανισμούς ή/και βοήθεια σε συσσίτια). 

7ο 12θεσιο Ολοήμερο Δ.Σ Βέροιας

Ο Ξεχωριστός

Στο πλαίσιο του προγράμματος ευαισθητοποίησης κατά του σχολικού εκφοβισμού και με σκοπό την αποδοχή της διαφορετικότητας και την ανάπτυξη της ενσυναίσθησης μια μαθήτρια της Ε' τάξης, η Δ.Β., μάς χάρισε ένα συγκλονιστικό ποίημα γεμάτο αλήθεια και συγκίνηση.

Με στίχους απλούς και γεμάτους νόημα, η νεαρή μαθήτρια αποτυπώνει την ομορφιά της διαφορετικότητας, τονίζοντας πως κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, με τη δική του ιστορία και τα δικά του χαρακτηριστικά.

Το ποίημα αναφέρεται στην αντιμετώπιση των προκλήσεων και των δυσκολιών στη ζωή. Η μαθήτρια καλεί τον αναγνώστη να αγκαλιάσει τη διαφορετικότητά του και να αντιμετωπίζει τα εμπόδια με θάρρος και αισιοδοξία. Επιπλέον, το ποίημα μπορεί να θεωρηθεί ως μια έκκληση για ενσυναίσθηση και κατανόηση. Η μαθήτρια καλεί τον αναγνώστη να δει πέρα από τις επιφανειακές διαφορές και να αγκαλιάσει την ομορφιά της ανθρώπινης ποικιλομορφίας.

Ανεξάρτητα από την ερμηνεία, το ποίημα της μαθήτριας αποτελεί ένα σημαντικό μήνυμα για την αξία της διαφορετικότητας, της ανθεκτικότητας και της αγάπης. Είναι μια υπενθύμιση πως ο καθένας μας είναι μοναδικός και πολύτιμος, και πως οφείλουμε να αντιμετωπίζουμε ο ένας τον άλλον με σεβασμό και κατανόηση.

Μπορείτε να διαβάσετε το ποίημα στο συνεμμένο έγγραφο. 

Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας