menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Ανοιχτή ψηφοφορία κοινού


Δημιουργούμε έναν Καλύτερο Κόσμο

To QualityNet Foundation δεσμεύεται ότι τα στοιχεία που καταθέτετε δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλο σκοπό παρά μόνο για τον έλεγχο της εγκυρότητας της διαδικασίας και ότι δεν θα δοθούν σε τρίτους.

Πρωτοβουλίες από 3ο Νηπιαγωγείο Αρχανών

3ο Νηπιαγωγείο Αρχανών

" Είμαι παιδί και έχω δικαίωμα "

Τα παιδιά ζωγράφισαν τα δικαιώματα του παιδιού αφού μελέτησαν πίνακες ζωγραφικής , συζήτησαν για τα δικαιώματα τους, την δικαιοσύνη , την ισότητα. Έπειτα απαγγείλαμε το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου " Πρωινό Άστρο " και το συνδέσαμε με την αφίσα που φτιάξαμε δημιουργώντας ένα μικρό βίντεο.

3ο Νηπιαγωγείο Αρχανών

"Λέμε ΟΧΙ στον σχολικό εκφοβισμό "

Όπως κάθε χρόνο πήραμε μέρος  στην πανελλαδική εκστρατεία ‘Μίλα Τώρα’ του «Χαμόγελου του Παιδιού» ενάντια στον ενδοσχολικό εκφοβισμό.

Παρακολουθήσαμε τις συμμετοχές των σχολείων στον σύνδεσμο https://www.milatora.gr/ καθώς και την δική μας συμμετοχή και ενημερώσαμε τους γονείς για τον συγκεκριμένο οργανισμό.

Επίσης με αφορμή την Πανελλήνια ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας διοργανώσαμε ομιλία συζήτηση με ψυχολόγο για γονείς,  εκπαιδευτικούς και την τοπική κοινότητα .

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο.

Η ημέρα αυτή αποτελεί μια αφορμή για εκπαιδευτικούς, μαθητές/τριες και γονείς των σχολείων όλης της χώρας να ανταλλάξουν σκέψεις, πληροφορίες και ιδέες και να ενεργοποιηθούν δράσεις ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και εκφοβισμού που εκδηλώνεται μεταξύ και εναντίον των μαθητών/τριών, ώστε να περιοριστούν τα φαινόμενα αυτά.

Με την συνδιοργάνωση του 1ου και 2ου νηπιαγωγείου Αρχανών πραγματοποιήθηκε ομιλία για την ενδοσχολική βία με την παρουσία γονέων και δημοτών . Αναρτήσαμε αφίσα στους χώρους των σχολείων και σε τοπικά καταστήματα των Αρχανών 

Παράλληλα η δράση αυτή πλαισιώθηκε από τα μέσα μαζικής επικοινωνίας και από γνωστές ιστοσελίδες ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση για το θέμα αυτό.

https://www.voltarakia.gr/mas-endiaferei/item/15207-omilia-gia-ti-sxoliki-via-stis-arxanes

 

 

Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας