menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Ανοιχτή ψηφοφορία κοινού


Δημιουργούμε έναν Καλύτερο Κόσμο

To QualityNet Foundation δεσμεύεται ότι τα στοιχεία που καταθέτετε δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλο σκοπό παρά μόνο για τον έλεγχο της εγκυρότητας της διαδικασίας και ότι δεν θα δοθούν σε τρίτους.

Πρωτοβουλίες από 2o ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

2o ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

«Συνομιλώντας με τα γλυπτά της λίμνης»

Στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, με θέμα "Το σώμα στην Τέχνη - Εκφράσεις και συναισθήματα", μιλάμε για τα συναισθήματά μας και πώς αυτά αποτυπώνονται στις εκφράσεις του προσώπου και του σώματός μας! 

Δραστηριότητες:

  • Παρατηρούμε σχετικό εποπτικό υλικό στην τάξη μας, και σχολιάζουμε πώς αποτυπώνουν οι καλλιτέχνες τους ανθρώπους και τα συναισθήματά τους στα διάφορα έργα τέχνης, είτε είναι πίνακες, είτε γλυπτά. Προσπαθούμε κι εμείς να μιμηθούμε τη στάση τους και την έκφραση του προσώπου τους. Πώς νιώθουν και γιατί άραγε;
  • Χωριζόμαστε σε ομάδες και αποφασίζουμε κι εμείς να γίνουμε γλύπτες και να φτιάξουμε γλυπτά, σαν κι αυτά που βρίσκονται στο Μώλο, κοιτώντας τα σε εικόνες.
  • Ακολουθεί η επίσκεψή μας στον παραλίμνιο χώρο, όπου βλέπουμε τα γλυπτά με τα οποία δουλέψαμε στο σχολείο, για να τα θαυμάσουμε από κοντά!
  • Επιστρέφοντας στο σχολείο μας, φτιάχνουμε τη μακέτα του Μώλου με τα γλυπτά, τη λίμνη, το πράσινο, το δρόμο, τα καραβάκια κ.λ.π.
  • Βάφουμε ένα σκληρό χαρτόνι με τέμπερες και τοποθετούμε επάνω τα γλυπτά που φτιάξαμε στην τάξη μας, καραβάκια από χαρτί, αυτοκινητάκια και  ό,τι άλλο είδαμε κατά την επίσκεψή μας.

Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας