menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Ανοιχτή ψηφοφορία κοινού


Δημιουργούμε έναν Καλύτερο Κόσμο

To QualityNet Foundation δεσμεύεται ότι τα στοιχεία που καταθέτετε δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλο σκοπό παρά μόνο για τον έλεγχο της εγκυρότητας της διαδικασίας και ότι δεν θα δοθούν σε τρίτους.

Πρωτοβουλίες από 15ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων

15ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων

ΒΙΒΛΙΟΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ

Η αφετηρία του προγράμματος ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών και η οργάνωση της γωνιάς φιλαναγνωσίας σε συνεργασία με τα παιδιά, αναζήτηση σχετικών πληροφοριών ενημέρωση των γονέων για το πρόγραμμα και την ανάγκη δικής τους συμβολής. Εμπλουτισμός της βιβλιοθήκης του σχολείου με καινούργια βιβλία (αγορά, δωρεές γονέων, library4all)

Παρακολούθηση του προγράμματος της Ζωσιμαίας βιβλιοθήκης, οι ήρωες των παραμυθιών ζωντάνευαν (Δραματοποίηση, εκπαιδευτικό δράμα, κατασκευή καπέλων και μασκών). Κάθε εβδομάδα ένα κουτί με διαφορετικό κάθε φορά βιβλίο και διάφορες ιδέες για την επεξεργασία του, καθώς και υλικά και χρώματα «ταξιδεύει» στο σπίτι ενός μαθητή και όταν επιστρέφει στο σχολείο ο μαθητής που το είχε δανειστεί παρουσιάζει την ιστορία που διάβασε καθώς και ό,τι δημιούργησε ή «έγραψε»  ή κατασκεύασε με αφορμή το βιβλίο που περιείχε το κουτί ( π.χ. ποιήματα, αινίγματα, εικαστικές δημιουργίες, επιτραπέζια παιχνίδια…). Κατασκευή επιτραπέζιων παιχνιδιών στο σχολείο, μικρού κουκλοθεάτρου από χαρτοκούτι και φιγούρων από ανακυκλώσιμα υλικά με αφορμή τα βιβλία και δανεισμός τους από τα παιδιά για να παίξουν με τις οικογένειές τους.

Δημιουργία γωνιάς στην τάξη με τις κατασκευές που αφορούν στα βιβλία. Συμμετοχή στο μαραθώνιο ανάγνωσης από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και διενέργεια ψηφοφορίας για την επιλογή του αγαπημένου βιβλίου. Δημιουργία νέων ιστοριών με κάποιους από τους ήρωες των βιβλίων που διαβάστηκαν (δημιουργική γραφή). Μικρά βιβλία Φρενέ. Αξιολόγηση του προγράμματος με ερωτήσεις αναστοχασμού και έλεγχο των στόχων που είχαν τεθεί, προετοιμασία και παρουσίαση του προγράμματος στους γονείς και στα δύο πρωινά τμήματα του σχολείου και στο συνεργό σχολείο: 31ο Ν/Γ Ιωαννίνων. Αντίστοιχη παρουσίαση θα γίνει σε μας από τους/ τις μαθητές/τριες  του συνεργού νηπιαγωγείου.

15ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων

ΣΚΟΥΠΙΔΟΜΑΖΩΜΑΤΑ, ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ!

 

 Η προσπάθειά μας μπορεί να αποτελέσει μοντέλο καλής πρακτικής για τους μαθητές και την κοινωνία, να παρέχει γνώσεις και να καλλιεργεί δεξιότητες στους μαθητές, ώστε να τους καταστήσει ικανούς να γίνουν ενεργά μέλη της κοινωνίας ικανά να αντιμετωπίζουν  περιβαλλοντικά και κοινωνικά προβλήματα και να συν-διαμορφώνουν το μέλλον με όρους περιβαλλοντικής και κοινωνικής αειφορίας.

  Μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, τα παιδιά έρχονται αντιμέτωπα με το σοβαρό πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και τα θέματα αντιμετώπισης βάσει του τρίπτυχου της μείωσης, επαναχρησιμοποίησης, ανακύκλωσης. Επιπλέον, συνειδητοποιούν την τεράστια ευθύνη μας απέναντι στο περιβαλλοντικό ζήτημα και ενεργοποιούνται προς την κατεύθυνση της προσωπικής εμπλοκής.

Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας