menu

Σύνδεση | Εγγραφή

2ο Νηπιαγωγείο Κυμίνων

Συνεργατικά Προγράμματα

Πρωτοβουλία

Μέσα σε ένα καραβάκι ταξιδεύουμε, την ¨Ομορφη Πόλη του Μίκη Θεοδωράκη γυρεύουμε. Πρόγραμμα etwinning

Μέσα σε ένα καραβάκι ταξιδεύουμε, την ¨Ομορφη Πόλη του Μίκη Θεοδωράκη γυρεύουμε. Πρόγραμμα etwinning
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Ξεκινώντας το έργο, αρχήσαμε ένα μουσικό ταξίδι, σταματώντας και ζωντανεύοντας (με κατασκευές, ζωγραφιές, μουσικά όργανα και την τεχνολογία) κάποια από τα πολλά έργα του μεγάλου δημιουργού.  Οδηγοί στο ταξίδι μας ήταν την φαντασία μας, τη μουσική και την τέχνη. Συνταξιδιώτες μας ήταν τα υπόλοιπα νηπιαγωγεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, με τα οποία μοιραστήκαμε εμπειρίες,  ιδέες και βιώματα.


Αποτελέσματα / επίδραση

Το πρόγραμμα συνδέθηκε με το ΔΕΠΠΣ και προσέγγιστηκε διαθεματικά. Κατά την διάρκεια της υλοποίησης του η μουσική λειτούργησε ως συνδετικός κρίκος μεταξύ των σχολειών που συμμετείχαν σε αυτό.  Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά συνεργάστηκαν με μαθητές και εκπαιδευτικούς άλλων σχολείων, γνωρίστηκαν, αντάλλαξαν απόψεις, οργανώθηκαν κοινές δράσεις, διατηρώντας παράλληλα το κάθε σχολείο το δικό του στίγμα. Πάραλληλα γίνονταν διάχυση του προγράμματος στους γονείς των παιδιών, οι οποίοι εμπλεχτηκαν ενεργά σε δράσεις και συνέβαλλαν στην επίτευξη των στόχων του. Το αποτέλεσμα ήταν να γίνουμε όλοι πιο πλούσιοι σε μαθησιακές εμπειρίες 



Συνεργασίες

Νηπιαγωγείο Αγίας Παρασκευής, 50ο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης, 2ο Νηπ. Φερών Ν. Έβρου, 17ο και 23ο Νηπ. Αλεξανδρούπολης, Νηπιαγωγείο Λακκιάς Ν. Θεσσαλονίκης, Νηπιαγωγείο Λυκείου Ν. Ροδοπής, 6ο Νηπ. Φερών Περίβλεπτου  Ν. Μαγνησίας.


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Χρυσούλα Ζιώγα

Στόχος δράσης

Επαφή των παιδιών με το έργο του Μίκη Θεοδωράκη. Αλληλεπίδραση και συνεργασία με άλλα σχολεία.

Χρόνος δράσης

Οκτώβριος 2021- Ιούνιος 2022

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας