menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Ανοιχτή ψηφοφορία κοινού


Δημιουργούμε έναν Καλύτερο Κόσμο

To QualityNet Foundation δεσμεύεται ότι τα στοιχεία που καταθέτετε δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλο σκοπό παρά μόνο για τον έλεγχο της εγκυρότητας της διαδικασίας και ότι δεν θα δοθούν σε τρίτους.

Πρωτοβουλίες από Πρώτο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πορταριάς

Πρώτο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πορταριάς

"Άκου Την Καρδιά Μου...Αγκάλιασέ Με...Σεβάσου Με!''

Λόγω του γεγονότος ότι η μάθηση μέσα από τις τέχνες τιμά την πολλαπλότητα και οι τέχνες με τη σειρά τους προάγουν ένα αίσθημα ενσυναίσθησης συνδέοντας το συναίσθημα και το ασυνείδητο με το γνωστικό και συμπεριφορικό. Η προαγωγή της ενσυναίσθησης πραγματοποιείται και μέσω της εφαρμογής θεατροπαιδαγωγικών συμβάσεων που ανήκουν στο κομμάτι της εμψύχωσης.

Με αφορμή την ευαισθητοποίηση απέναντι στα Αδέσποτα Ζώα και λόγω της θέασης μιας κατάστασης με την οποία ήρθαν αντιμέτωπα τα παιδιά και αφορούσε την ύπαρξη ενός χαρτόκουτο με κουταβάκια έξω από το σχολείο. Οι μαθητές/μαθήτριες επιδιώκοντας να συνδέσουν τις προσωπικές εμπειρίες και βιώματα συνέθεσαν με βιωματικό τρόπο μία αφίσα για να ευαισθητοποιήσουν τόσο το σχολείο όσο και την τοπική κοινότητα για τα αδέσποτα ζώα. Αρχικά δημιουργήσαν το Περίγραμμα χαρακτήρα-ζώου-σκυλάκι (role on the wall ), μία από τις θεατροπαιδαγωγικές συμβάσεις της εμψύχωσης και της δημιουργικής γραφής, όπου στο εσωτερικό του πρόσθεσαν σκέψεις και συναισθήματα που αφορούν τον συγκεκριμένο χαρακτήρα.

Χαρακτηριστικά σε καρδούλες από χαρτόνι έγραψαν ή ζωγράφισαν συναισθήματα που νιώθει το σκυλάκι ή κάτι που θέλει να μας πει, ή κάτι που νιώθουν τα ίδια τα παιδιά για εκείνο αποκτώντας με αυτόν τον τρόπο ευαισθησία, ικανότητα για μάθηση, κριτική σκέψη και δημιουργικότητα  συντελώντας στην καλύτερη κατανόηση του εαυτού τους και προάγοντας αισθήματα αλληλεγγύης και σεβασμού απέναντι στα ζώα.

Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας