menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Ανοιχτή ψηφοφορία κοινού


Δημιουργούμε έναν Καλύτερο Κόσμο

To QualityNet Foundation δεσμεύεται ότι τα στοιχεία που καταθέτετε δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλο σκοπό παρά μόνο για τον έλεγχο της εγκυρότητας της διαδικασίας και ότι δεν θα δοθούν σε τρίτους.

Πρωτοβουλίες από Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Αφών Μαλτέζου

Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Αφών Μαλτέζου

"Κοίτα Γύρω"

Η δράση "Κοίτα Γύρω" παρουσιάζεται μέσα από ένα βίντεο που δημιούργηθηκε με τους μαθητές της Δ' τάξης (2023 -2024) των Πρότυπων Εκπαιδευτηρίων Αφών Μαλτέζου και αντλεί τον τίτλο και τη θεματική του από το τραγούδι "Κοίτα Γύρω" του Γιάννη Κότσιρα με μουσική από τον Χριστόφορο Γερμενή. 

Τη συγκεκριμένη προσπάθεια «αγκάλιασε» και ο κύριος Γιάννης Κότσιρας ο οποίος έπειτα από επικοινωνία που είχε με τη δασκάλα της τάξης Κωνσταντινοπούλου Αντωνία, ανέβασε στο κανάλι του στο Youtube το βίντεο καθώς και στη σελίδα του στο Facebook με τα παρακάτω λόγια:

"Όταν γράφουμε ένα τραγούδι, ποτέ δεν ξέρουμε ποιο θα είναι το ταξίδι του.
Σε ποιες ψυχές θα βρει φωλιά, σε ποια σκέψη θα τρυπώσει.
Το "Κοίτα γύρω" που γράψαμε με τον Χριστόφορο Γερμένη, αγκαλιάστηκε από πολύ κόσμο. Σχολεία σε όλο τον κόσμο, Πανεπιστήμια σε όλη την Ελλάδα, Γυμνάσια, Δημοτικά...
Αυτή όμως η εικονοποίηση για κάποιο λόγο με συγκίνησε πάρα πολύ.
Ίσως γιατί έχει μια αθωότητα και ταυτοχρόνως μια καθαρή ματιά. Ίσως γιατί η εποχή που ζούμε σκληραίνει όλο και περισσότερο πνίγοντας στο αίμα χιλιάδες μικρά παιδιά καθημερινά.
Ίσως γιατί τελικά φαίνεται η γενιά του κτήνους να κερδίζει έδαφος.
Ή ίσως γιατί εν τέλει συνηθίσαμε το τέρας.
Δείτε το όλο.
Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους μαθητές των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Αφών Μαλτέζου στο Άργος αλλά και την δασκάλα τους, την Αντωνία Κωνσταντινοπούλου που ήρθε σε επαφή μαζί μου και έτσι πήρα αυτό το καταπληκτικό δώρο.
Στο τέλος του βίντεο αναγράφονται αναλυτικά όλοι οι μαθητές που πρωταγωνιστούν.
Σας ευχαριστώ πολύ."
 
Λόγια της Κωνσταντινοπούλου Αντωνίας (υπεύθυνη εκπαιδευτικός)

Το βίντεο αυτό αποτελεί μια προσπάθεια ανάδειξης της αλήθειας που αποτυπώνουν οι στίχοι και η μουσική του τραγουδιού, μια προσπάθεια να εξευμενιστούν οι άγριες συνθήκες της κοινωνίας μέσα από τη δράση των παιδιών. Είναι μια προσπάθεια αφύπνισης της συνείδησης "Ήμαστε κι εμείς κάποτε παιδιά" και όλο αυτά τα λόγια και οι κινήσεις που αραδιάζουν κατάματά μας αυτά τα παιδιά βρίσκονταν κάποτε στη δική μας ψυχή... Ποιος ήταν ο δρόμος που ακολούθησε καθένας από εμάς από την ηλικία αυτή και έπειτα ώστε η περιγραφή της κοινωνίας μας να αντανακλάται στους στίχους αυτούς; Η δράση των παιδιών στο βίντεο ήταν μια προσπάθεια μετουσίωσης της άγριας αλήθειας των στίχων και της θλιβερής αλλά ταυτόχρονα αισιόδοξης μουσικής του Χριστόφορου Γερμενή. Ήταν μια προσπάθεια να σταλεί ένα αντιπολεμικό μήνυμα όχι μόνο όσον αφορά τον πόλεμο μεταξύ των χωρών αλλά και όσον αφορά τον πόλεμο με τον ίδιο μας τον εαυτό σε μια "φαινομενικά" ειρηνική κοινωνία.

Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας