menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Ανοιχτή ψηφοφορία κοινού


Δημιουργούμε έναν Καλύτερο Κόσμο

To QualityNet Foundation δεσμεύεται ότι τα στοιχεία που καταθέτετε δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλο σκοπό παρά μόνο για τον έλεγχο της εγκυρότητας της διαδικασίας και ότι δεν θα δοθούν σε τρίτους.

Πρωτοβουλίες από Νηπιαγωγείο Ριζαριού

Νηπιαγωγείο Ριζαριού

Η πόλη που ονειρεύομαι

Κίνητρα για το έργο ήταν η διδασκαλία της βιωσιμότητας στα μικρά παιδιά ώστε να κατανοήσουν τη σχέση μεταξύ φυσικού περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής και να τα βοηθήσουμε να συνειδητοποιήσουν ότι η προστασία του περιβάλλοντος και η διασφάλιση της βιωσιμότητας του πλανήτη μας είναι θέμα προτεραιότητας όλων μας.Όλοι μαζί πρέπει να αναλάβουμε δράση για να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο, πιο καθαρό και πράσινο, πιο ειρηνικό, πιο δίκαιο και πιο ανθρώπινο.Πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που ζούμε και λειτουργούμε σε αυτόν τον πλανήτη για να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητά του για τις μελλοντικές γενιές, ξεκινώντας από τα μικρά παιδιά και επενδύοντας σε αυτά.Τα παιδιά καλούνται να προτείνουν τρόπους προστασίας του περιβάλλοντος και να κατανοήσουν ότι υγιές περιβάλλον σημαίνει καλύτερη ποιότητα ζωής. Μέσα από δραστηριότητες με τη μορφή παιχνιδιού ,μαθαίνουν να αγαπούν τη φύση, να τη σέβονται και να τη φροντίζουν.

Μπορούμε να κάνουμε μικρά αλλά αποτελεσματικά βήματα προς έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής. Ποια είναι αυτά τα βήματα;
Η χρήση λιγότερου νερού, η επαναχρησιμοποίηση προϊόντων, η μείωση των πλαστικών μιας χρήσης, η ανακύκλωση και η επαναχρησιμοποίηση προϊόντων μαθαίνουν, η μείωση των πόρων ενέργειας, η χρήση τοπικών προϊόντων ,η χρήση μέσων πράσινης μεταφοράς, η δημιουργία χώρων πρασίνου είναι ενέργειες που έχουν ως στόχο τη μείωση του ανθρακικού μας αποτυπώματος και πρέπει να τις λάβουμε σοβαρά υπ' όψη και να τις υιοθετήσουμε αν θέλουμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα.

Η συμμετοχή μας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό ρομποτικής της WRO HELLAS για το 2023 μας χάρισε το βραβείο της πιο εμπνευσμένης και Αισθητικά Άρτιας Πίστας και το σενάριο παρουσιάστηκε δύο φορές επίσημα σε ανοικτή εκδήλωση ψηφιακής δημιουργίας της πόλης των Τρικάλων.
Συμμετείχαμε επίσης στην πρόσφατη δράση " Ο θε-ΤΑΛΩΣ συναντά τα e Tρίκαλα"

Νηπιαγωγείο Ριζαριού

"Νερό σημαίνει ζωή"

Το νερό είναι απαραίτητο στοιχείο όχι μόνο για την ανθρώπινη ζωή μας αλλά και γενικότερα για την ύπαρξη κάθε ίχνους ζωής στον πλανήτη μας. Χωρίς νερό δεν θα υπήρχε ζωή! Επομένως, είναι το πολυτιμότερο «αγαθό» που του παρέχει η φύση και είναι καθήκον μας να μην εξαντλούμε ή να μην μολύνουμε γιατί από αυτό εξαρτάται η βιωσιμότητα των μελλοντικών γενεών!
Κατά τη διάρκεια αυτού του μαθήματος, τα παιδιά χρησιμοποιώντας τις πέντε αισθήσεις τους, έμαθαν για τον κύκλο ζωής του νερού, τη χρησιμότητά του, τις εφαρμογές του, τις ιδιότητες του, τα αίτια της ρύπανσης του. Τα παιδιά συνεργάστηκαν και πρότειναν λύσεις για σωστη διαχείριση νερού ,έκαναν πειράματα, ανακάλυψαν τις ιδιότητες του νερού και δημιούργησαν κατασκευές χρησιμοποιώντας τη δημιουργικότητά τους και νιώθοντας τη χαρά της δημιουργικότητας.Το κυριώτερο όμως είναι ότι κατανόησαν πόσο σημαντικό είναι αυτός ο πόρος για την ύπαρξη ζωής στον πλανήτη μας .
Επιλέξαμε αυτό το θέμα μετά από ψηφοφορία μεταξύ παιδιών.

Το μαθησιακό σενάριο δημιουργήθηκε για τις ανάγκες ενός ΜΟΟC αυτομελέτης της European Schoolnet Academy με έδρα τις Βρυξέλλες , έχει βαθμολογηθεί με 100/100 και εκδόθηκε ανάλογο πιστοποιητικό.

Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας