menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Ανοιχτή ψηφοφορία κοινού


Δημιουργούμε έναν Καλύτερο Κόσμο

To QualityNet Foundation δεσμεύεται ότι τα στοιχεία που καταθέτετε δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλο σκοπό παρά μόνο για τον έλεγχο της εγκυρότητας της διαδικασίας και ότι δεν θα δοθούν σε τρίτους.

Πρωτοβουλίες από Νηπιαγωγείο Λίμνης Ευβοίας

Νηπιαγωγείο Λίμνης Ευβοίας

Το δάσος μας κάηκε...τώρα τι κάνουμε;

Οι μικροί δημοσιογράφοι του σχολείου μας εν δράσει!

Στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων για τα διεθνή προγράμματα/Δίκτυα "ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ", “ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ” και της Θεματικής "Περιβάλλον" στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, η ομάδα "Μικροί δημοσιογράφοι",  με τη βοήθεια των γονιών τους, πήραν συνεντεύξεις από το Δήμαρχο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, από τον Δασάρχη του Δασαρχείου Λίμνης, από πυροσβέστες των Πυροσβεστικών Κλιμακίων Λίμνης & Μαντουδίου καθώς και από εθελοντές και μέλη του ΣΕΔΔΕ.

Και τώρα, μετά την καταστροφική πυρκαγιά, τι γίνεται στον τόπο μας;

Οι μικροί δημοσιογράφοι έθεσαν τις ερωτήσεις τους και πήραν τις απαντήσεις..

Το εκπληκτικό ρεπορτάζ στο παρακάτω βίντεο:

https://youtu.be/3eGjoShC04U

Νηπιαγωγείο Λίμνης Ευβοίας

Το Περιβάλλον μιλάει..

Αν είχαν φωνή τα στοιχεία του περιβάλλοντος τι θα μας έλεγαν; Τι θα ήθελε να μας πει ένα μπουκάλι πεταμένο στο δρόμο, ένα καμένο δέντρο, η θάλασσα, ένα αδέσποτο ζωάκι κλπ;

Καλέσαμε τα παιδιά να μοιραστούν τις σκέψεις τους, το όραμά τους, τις ανησυχίες τους και την ελπίδα τους και να συμμετάσχουν στο σχεδιασμό ενός καλύτερου κόσμου και ενός βιώσιμου πλανήτη σήμερα και στο μέλλον.

Το περιβάλλον της Λίμνης μίλησε μέσω των παιδιών. Tα παιδιά φωτογράφισαν (μαζί με τις δασκάλες τους ή τους γονείς τους) διάφορα στοιχεία του περιβάλλοντός τους και τους έδωσαν φωνή!

Ακούστε τα στο παρακάτω βίντεο:

https://youtu.be/814K8tUGu5Y

Η δράση διεξήχθη στο πλαίσιο δραστηριοτήτων στην ενότητα «Κώδικας περιβάλλον» του eTwinning Ευρωπαϊκού έργου “ART CODE” όπου το σχολείο μας έχει τον ιδρυτικό και συντονιστικό ρόλο.

Νηπιαγωγείο Λίμνης Ευβοίας

“Το αποτύπωμα του 1821 στον τόπο μου"- ΑΓΓΕΛΗΣ ΓΟΒΙΟΣ “ Ο Αετός της Εύβοιας”

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ: “Το αποτύπωμα του 1821 στον τόπο μου” -"200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821”

Τίτλος: ΑΓΓΕΛΗΣ ΓΟΒΙΟΣ “ Ο Αετός της Εύβοιας”

Η μαθητική δράση “Το αποτύπωμα του 1821 στον τόπο μου” που συνδιοργάνωσαν η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας με την υποστήριξη του ΠΕΚΕΣ (δια της ΣΕΕ Αειφορίας) και των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας απευθύνονταν σε μαθητές/τριες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και είχε σκοπό την ενασχόληση των μαθητών με την ιστορία και τα μνημεία της ιδιαίτερης πατρίδας τους, όσον αφορά την Επανάσταση του 1821.

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΑΦΙΣΑ αφιερωμένη στο μεγάλο Λιμνιώτη αγωνιστή, οπλαρχηγό και πρωτοπαλίκαρο του Οδυσσέα Ανδρούτσου, Αγγελή Γοβιό που ηγήθηκε της Επανάστασης στην Εύβοια.

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΑΦΙΣΑ ( Συνολική παρουσίαση των δραστηριοτήτων )

Αναλυτικά:

  1. ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ
  2. TIMELINE
  3. ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ από απόγονο του Α.Γοβιού
  4. ΑΦΙΣΑ
  5. ΤΡΑΓΟΥΔΙ (ύμνος στον Α.Γοβιό από τα παιδιά),
  6. ΘΕΑΤΡΙΚΟ
  7. ΦΥΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  8. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Νηπιαγωγείο Λίμνης Ευβοίας

Το “BOOM” του Πολέμου και ο "ΔΡΟΜΟΣ" της Ειρήνης

Παίρνοντας αφόρμηση από το παραμύθι «Η πόλη που έδιωξε τον Πόλεμο», είδαμε εικόνες πολέμου και ειρήνης στο διαδίκτυο, συζητήσαμε, προβληματιστήκαμε. Τα παιδιά ζωγράφισαν όπως φαντάζονται το “BOOM” του πολέμου σε στυλ Pop Art.

Με τα «χρώματα του πολέμου» έφτιαξαν την πίστα για το ρομποτάκι μας “Happybot”. Μέσα στο «πολεμικό» φόντο τοποθέτησαν εικόνες που απεικονίζουν τη ζωή με ειρήνη δημιουργώντας έτσι  το «ΔΡΟΜΟ»  της Ειρήνης. Τέλος,  προγραμμάτισαν το ρομπότ να τον ακολουθήσει.

Pixel Art: ακολουθώντας τις «εντολές» ενός κώδικα, γέμισαν με χρωματιστά χαρτιά τα πλαστικά ποτηράκια  σε επιτοίχιο πίνακα και δημιούργησαν το σήμα της ειρήνης.

Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898594
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας