menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Ανοιχτή ψηφοφορία κοινού


Δημιουργούμε έναν Καλύτερο Κόσμο

To QualityNet Foundation δεσμεύεται ότι τα στοιχεία που καταθέτετε δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλο σκοπό παρά μόνο για τον έλεγχο της εγκυρότητας της διαδικασίας και ότι δεν θα δοθούν σε τρίτους.

Πρωτοβουλίες από ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΟΥΔΡΟΥ ΛΗΜΝΟΥ

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΟΥΔΡΟΥ ΛΗΜΝΟΥ

ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΣΙ

Το σχολείο μας στέλνει το δικό του αντιπολεμικό μήνυμα: Ό,τι συμβαίνει στον μακρόκοσμο έχει ως αφετηρία τον μικρόκοσμο.Το μέτωπο του πολέμου που μαίνεται μεταξύ δύο Ορθοδόξων χωρών, μας αφορά άμεσα...Όταν ένα μήνυμα το επικοινωνείς μέσω οποιαδήποτε μορφής τέχνης τότε μετατρέπεται σε παλμό που χτυπάει μέσα στις καρδιές των ανθρώπων... Στο πλαίσιο λοιπόν του μαθήματος των Θρησκευτικών, στο ΓΕΛ Μούδρου, η Α' κ Β' Λυκείου με την καθηγήτρια Θεολόγο Δάφνη Κακαλοπούλου, πραγματοποίησαν έντεχνη αντιπολεμική δράση την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022, με τραγούδια και επιγραφές, ελπίζοντας να διαδοθεί το αληθινό μήνυμα της Ειρήνης στον κόσμο μέσω του Ενός και Αληθινού Τριαδικού Θεού! Το πρώτο αγαθό με τη γέννηση του Κυρίου Ιησού Χριστού μας ήταν η Ειρήνη... "Δόξα εν Υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη, εν ανθρώποις ευδοκία", έψαλλαν οι Άγγελοι στους ουρανούς της Βηθλεέμ!!Την πρώτη νύχτα που ενσαρκώθηκε ο Λόγος έφερε και την ευλογία της Ειρήνης στις καρδιές αυτών που Τον υποδέχτηκαν...Από τους απλούς γηγενείς Ποιμένες έως τους φερμένους Μάγους απ' τα παλάτια της Βαθιάς Ανατολής... Ο πρώτος λόγος του Αναστημένου Κυρίου μας όταν βρέθηκε ανάμεσα στους τρομαγμένους Μαθητές μετά την Σταύρωση Του ήταν : "Ειρήνη υμίν"!! Ο Ειρηνοδότης Χριστός με τη θυσία Αίματος επάνω στον Σταυρό "ειρηνοποίησε" δηλαδή συμφιλίωσε τα επίγεια με τα επουράνια!! Μας προσφέρει την Ειρήνη ως καρπό του Αγίου Πνεύματος, όπως η χαρά, η δικαιοσύνη, η αγάπη... Αρκεί να τον δεχτούμε στις καρδιές μας!!! "Ειρήνη πάσι"!!

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΟΥΔΡΟΥ ΛΗΜΝΟΥ

VIRTUAL MUSEUM OF OUR COUNTRY'S CONTEMPORARY ART

Το Γενικό Λύκειο Μούδρου υλοποιεί τη φετινή χρονιά συνεργατικό έργο μέσω του προγράμματος eTwinning-πλατφόρμας συνεργασίας σχολείων από όλον τον κόσμο. Θέμα του είναι η δημιουργία ενός εικονικού μουσείου μέσω του εργαλείου artsteps που θα περιέχει τοίχους με πίνακες της ελληνικής σύγχρονης τέχνης και πιο συγκεκριμένα του ελληνικού σουρεαλιστικού κινήματος, καθώς και ελληνικά ποιήματα με υπερρεαλιστικά στοιχεία σχετικά με το θέμα των πινάκων, τα οποία θα μεταφραστούν στα ελληνικά από τους μαθητές/τριες και θα απαγγελθούν από τους ίδιους/τις ίδιες. Επίσης, σε ξεχωριστό μέρος του μουσείου πρόκειται να συμπεριληφθεί η ελληνική street art και σχετικά hip hop τραγούδια γραμμένα από τους ίδιους τους μαθητές και τις μαθήτριες. Για αυτό το λόγο θα πραγματοποιηθούν συνεντεύξεις από τους μαθητές/τις μαθήτριες με γνωστούς street artists, που αποτελούν πηγή έμπνευσης.
Σε αυτό το έργο συνοδοιπόροι είναι το σχολείο I.E.S. Pedro Mercedes της Ισπανίας (το οποίο θα μοιραστεί στο ίδιο μουσείο τη δική του πολιτιστική σουρεαλιστική κληρονομιά, όπως των πρωτοπόρων του εν λόγω κινήματος, Salvador Dali και Juan Miro), καθώς και σχολεία της Λήμνου, της Αττικής και της Φλώρινας. Αξίζει να σημειωθεί πως το Γενικό Λύκειο Μούδρου έχει υποβάλει αίτηση για έγκριση κινητικότητας από τον φορέα Erasmus+, για να μπορέσουν οι μαθητές/τριες να δουν και ζωντανά στα μουσεία της συνεργάτιδας χώρας τα έργα που θα υποβληθούν εικονικά στο κοινό εικονικό μουσείο, αλλά και να επικοινωνήσουν δια ζώσης με τους συνεργάτες στο πρόγραμμα, με σκοπό την ουσιαστική ανταλλαγή πολιτιστικών στοιχείων.
Υπεύθυνη υλοποίησης για το σχολείο είναι η εκπαιδευτικός Αγγλικής Φιλολογίας, κ. Μαρία Μακαρίδου.

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΟΥΔΡΟΥ ΛΗΜΝΟΥ

ΣΥΝΝΕΦΟΛΕΞΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΑΞΙΕΣ

Μέσα από τα σεμινάρια και τις δράσεις μας καταγράψαμε τις ευρωπαϊκές αξίες και δημιουργήσαμε τον χαρταετό των ευρωπαϊκών αξιών σήμερα. 

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΟΥΔΡΟΥ ΛΗΜΝΟΥ

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ

o Κέντρο Ευρωπαίκής Πληροφόρησης Βορείου Αιγαίου Europe Direct Βορείου Αιγαίου έρχεται στα σχολεία του Μούδρου. Την Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου και ώρα 11.30 μαθητές του Γυμνασίου Μούδρου "Αργύριος Μοσχίδης" και του Γενικού Λυκείου Μούδρου θα παρακολουθήσουν εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο του Μούδρου με τίτλο "Το Μέλλον της Ευρώπης και οι ευκαιρίες για τους νέους". Τα επιμέρους θέματα που θα συζητηθούν, θα είναι σχετικά με τους νέους κα πιο συγκεκριμένα α. τα ανθρώπινα δικαιώματα, β. οι ευκαιρίες που υπάρχουν στην ΕΕ, γ. το περιβάλλον, το κλίμα και η ενέργεια και δ. η ευρωπαϊκή ταυτότητα.Μια εξαιρετική ευκαιρία για τους μαθητές του Μούδρου να πληροφορηθούν και να συζητήσουν με τους ειδικούς πώς οραματίζονται την Ευρώπη του Μέλλοντος.
 

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΟΥΔΡΟΥ ΛΗΜΝΟΥ

ΠΑΝΔΗΜΙΕΣ

ΠΑΝΔΗΜΙΕΣ: Το σχολείο μας συμμετέχει από την αρχή της σχολικής χρονιάς σε συνεργατικό έργο etwinning με θέμα τις πανδημίες διαχρονικά. Οι μαθήτριες της Α΄ τάξης Ευαγγελία Δεληγεώργη, Σταυρούλα Καλτσή και Μαρία Λυμπέρη συνεργάζονται με εκπαιδευτικούς και μαθητές/μαθήτριες από σχολεία της Ελλάδας και της Κύπρου και δημιουργούν ενδιαφέροντα έργα αξιοποιώντας την πλατφόρμα του προγράμματος και το Webex.

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΟΥΔΡΟΥ ΛΗΜΝΟΥ

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΕΥΧΗΣ-MAKE A WISH

Στολίσαμε φέτος μετά από 2 χρόνια! Οι καρδιές μας γεμίζουν φως και αγάπη, καθώς συμβάλλουμε αυτές τις Άγιες μέρες που έρχονται στο να πραγματοποιηθούν ευχές παιδιών του Προγράμματος "Make a wish-Κάνε μια ευχή Ελλάδας"!

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΟΥΔΡΟΥ ΛΗΜΝΟΥ

ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Το Γενικό Λύκειο Μούδρου τίμησε την Επέτειο του Πολυτεχνείου με διπλό τρόπο: Κατά την πρωινή πρώτη μας διαδικτυακή συνάντηση με το αδελφοποιημένο σχολείο Albert Park College της Μελβούρνης αναφερθήκαμε στη σημασία της Ημέρας και παρουσιάσαμε ένα μικρό αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη. Παρευρέθηκαν στη συνάντηση η κ. Χριστίνα Δεσποτέρη, αντιπρόεδρος του Lemnos Gallipoli Commemorative Committee, η εκπαιδευτικός κ. Zoe Alexiades με τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου, ο διευθυντής του σχολείου μας, κ. Στυλιανός Καραγιάννης, με τις εκπαιδευτικούς κ. Μελίνα Γραμματικοπούλου και κ. Θεοδώρα Λυμπέρη, με τους μαθητές και τις μαθήτριες. Την συνάντηση συνόδευσαν μουσικά οι μαθητές και μαθήτριες μας, στις κιθάρες ο Χάρης Αγιοστρατίτης και η Ανδριάνα Κωνστάντιου.

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΟΥΔΡΟΥ ΛΗΜΝΟΥ

ΕΙΜΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ

Πρόγραμμα "Σχολεία πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου": Η αφίσα- αφιέρωμα στην Ημέρα της Γυναίκας αποτελεί έμπνευση των μαθητριών μας, junior ambassadors, από γυναίκες που ξεχώρισαν και ξεχωρίζουν παγκοσμίως για το έργο τους, που αποτελούν πρότυπα διαχρονικά. Εκτίθεται στην κεντρική είσοδο του σχολείου μας μαζί με το ηχηρό μήνυμα: "Είμαι γυναίκα και μπορώ".

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΟΥΔΡΟΥ ΛΗΜΝΟΥ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΗ-MEDNIGHT

Το Γενικό Λύκειο Μούδρου Λήμνου, πιστοποιημένο σχολείο-πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συμμετείχε στη Μεσογειακή Βραδιά Ερευνητή Mednight, που πραγματοποιήθηκε στη Λήμνο το τριήμερο 24-25-26 Σεπτεμβρίου 2021. Τη δράση του Mednight στη Λήμνο διοργάνωσε ο εκπαιδευτικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός SciCo – Επιστήμη Επικοινωνία σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και τον Δήμο Λήμνου. Οι δράσεις του Mednight έχουν ως σκοπό την ανάδειξη της πόλης και την εισαγωγή της στον διεθνή χάρτη δράσεων της Ευρωπαϊκής Βραδιάς Ερευνητή.
Το σχολείο μας συμμετείχε με παρουσίαση των δράσεων της περσινής σχολικής χρονιάς 2020-2021, στην Ευρωπαϊκή Γωνιά της έκθεσης, που ήταν ανοιχτή στο κοινό στην Αίθουσα Γκαλιούρη στη Μύρινα της Λήμνου.

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΟΥΔΡΟΥ ΛΗΜΝΟΥ

ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΚΤΙΒΙΣΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Στη διαδικτυακή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, 18/1/2022, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου του σχολείου μας συνομίλησαν με το Δημήτρη Αντωνίου. Ο συγγραφέας και ακτιβιστής αφηγήθηκε με γλαφυρότητα και ειλικρίνεια το τροχαίο ατύχημα που τον καθήλωσε στο αναπηρικό αμαξίδιο, επεσήμανε τη σοβαρότητα που πρέπει να διέπει κάθε οδηγό και πεζό όταν κινείται στο δρόμο και τελικά καθήλωσε ο ίδιος τους μαθητές δείχνοντας την αισιοδοξία και τη δύναμη ψυχής που του επιτρέπουν ακόμη να ονειρεύεται.

Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898594
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας