menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Ανοιχτή ψηφοφορία κοινού


Δημιουργούμε έναν Καλύτερο Κόσμο

To QualityNet Foundation δεσμεύεται ότι τα στοιχεία που καταθέτετε δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλο σκοπό παρά μόνο για τον έλεγχο της εγκυρότητας της διαδικασίας και ότι δεν θα δοθούν σε τρίτους.

Πρωτοβουλίες από Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου

Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Η Δημοκρατία είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό πολίτευμα. Είναι θεσμός, είναι ηθική αξία, είναι τρόπος ζωής. Η εφαρμογή της οδηγεί μόνο σε θετικά αποτελέσματα τις κοινωνίες. Κοινωνία που είναι δημοκρατική ευημερεί, αναπτύσσεται και εξελίσσεται σε όλους τους τομείς: γράμματα, τέχνες, πολιτισμό, οικονομία, παιδεία, επιστήμες. Είναι θαυμαστό το γεγονός ότι η Δημοκρατία γεννήθηκε και μεγαλούργησε στην ευλογημένη μας πατρίδα. Για τους λόγους αυτούς αποφάσισα να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο θέμα. Για να τονίσω τη σπουδαιότητά του αλλά και τον ρόλο του στη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου.

Επιπρόσθετα, λόγω του γεγονότος ότι στις μέρες μας παρατηρείται –δυστυχώς σε διάφορα μέρη του πλανήτη – έλλειψη και καταπάτηση του κορυφαίου αυτού θεσμού, θέλησα να δώσω μια επιπλέον έμφαση. Κι αυτό γιατί όπου δεν υπάρχει δημοκρατία, οι άνθρωποι δυστυχούν, υποφέρουν, στερούνται ελευθερίας και δικαιοσύνης. Οι μη δημοκρατικές κοινωνίες είναι καταδικασμένες σε οπισθοδρόμηση και σε δεινά. Ο σκοπός αυτού του ποιήματος – αφίσας είναι να ευαισθητοποιηθούν όσο περισσότερο γίνεται οι άνθρωποι, ώστε να διεκδικούν τη Δημοκρατία, για το καλό της ανθρωπότητας.

Διονυσία Τουλκερίδη

Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου

Φθηνή και καθαρή ενέργεια

  Αυτή η παρουσίαση δημιουργήθηκε με σκοπό την ευαισθητοποίηση των συμμαθητών μου σχετικά με το θέμα της φθηνής και καθαρής ενέργειας.

Σε αυτή την παρουσίαση αναλύονται το σημερινά προβλήματα που σχετίζονται με την ενέργεια, οι αιτίες τους και πως μπορεί ο καθένας από εμάς να συμβάλλει στην επίλυση των προβλημάτων αυτών. Η παρουσίαση θέλει να δείξει ότι είναι στο χέρι μας η βελτίωση του τρόπου ζωής μας. Με αυτά τα μέτρα μπορούμε να βοηθήσουμε τόσο το περιβάλλον όσο και την καθημερινότητα μας. Με αυτά τα μέτρα μπορούμε να δώσουμε και άλλη «ζωή» στον πλανήτη μας.

Τζίνα Χατζάκη

Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου

17 Στόχοι- animation

Αυτή η εργασία είναι ένα animation που δημιούργησα με σκοπό να διδάξει και να ευαισθητοποιήσει τους ανθρώπους ώστε να γνωρίσουν τους 17στόχους και να αντιδράσουν ανάλογα .Το αποτέλεσμα που επιθυμώ είναι να βοηθήσει η εργασία μου στην πραγματοποίηση των στόχων αυτών και στη βελτίωση του κόσμου μας.

Άννα Φίλογλου

Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου

Τέλος στη φτώχεια!

Πώς να σταματήσουμε τη φτώχεια.

Παρ’ όλο που το ποσοστό της ακραίας φτώχειας έχει μειωθεί πάνω από το μισό από το 1990, ακόμη και σήμερα, ένας στους πέντε ανθρώπους στις αναπτυσσόμενες περιοχές, συνεχίζει να ζει με λιγότερο από 1,25 δολάρια την ημέρα.  Η φτώχεια έχει μορφές όπως ο υποσιτισμός, η πεινά, η κοινωνική διάκριση, η έλλειψη εκπαίδευσης καθώς και ο αποκλεισμός.

Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η αφύπνιση και η παρακίνηση όλων, πολιτών, συλλόγων, οργανώσεων, εθελοντικών ομάδων και πολιτικών σε όλες τις βαθμίδες για ενεργοποίηση και προσφορά. Μπορούμε να το επιτύχουμε με την εφαρμογή κατάλληλων πλαισίων σε εθνικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο με σκοπό την εξάλειψη της φτώχειας.

Μελίτα Μιχαλοπούλου

Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου

17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης

Σκοπός αυτής της εργασίας είναι να διαδώσουμε το μήνυμα της σημασίας των 17 Στόχων. Μόνο ενωμένοι θα τα καταφέρουμε! Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο ώστε οι επόμενες γενιές να έχουν να βιώσιμο μέλλον. Κατασκευάσαμε ένα διασκεδαστικό επιτραπέζιο παιχνίδι για όλες τις ηλικίες ώστε να μεταφέρουμε στους γύρω μας τη σημασία της επίτευξης των 17 στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Σίλια Γιαμούζη, Αθηνά και Βασιλική Γοδέβενου, Χαρά Γρηγοριάδη

Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου

17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης

Η περιγραφή είναι στο βίντεο.

Κατερίνα Τακαρίδη, Μαριάμ Μπλιάμπλια

Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου

Μαθαίνω τους 17 Στόχους μέσα από ένα παιχνίδι!

Η βιώσιμη ανάπυξη είναι ένα θέμα τόσο σημαντικό, που θα αποσχολήσει την γενιά μου μέχρι τα βαθειά μας γεράματα!

Αν και οι στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης (17) είναι υπαρκτοί και καταγεγραμμένοι από τους παγκόσμιους φορείς, πολύ φοβάμαι ότι είναι ελάχιστα γνωστοί ανάμεσα στην μαθητική και όχι μόνο κοινότητα. Ακόμα χειρότερα προσπαθούμε ίσως να τους απομνημονεύσουμε κάτι όχι μόνο δύσκολο αλλά και ανούσιο..

Έτσι σκέφτηκα να δημιουργήσω ένα ψηφιακό κουίζ, όπου μέσα από απλές ερωτήσεις και απαντήσεις οι μαθητές και όλα τα παιδία και όχι μόνο θα μπορούνε μέσα από μια ευχάριστη διαδικασία να αφομοιώσουν αρκετούς από τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης.

Το κουίζ / πρόγραμμα μάλιστα είναι σπονδυλωτό και πολύ εύκολα μπορεί το περιεχόμενο των ερωτήσεων και των απαντήσεων να τροποποιηθεί ανάλογα με τις ανάγκες και επιθυμίες και να χρησιμοποιηθεί ακόμα και στην διδασκαλία.

Μπαντράς Βασίλης

Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου

17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Οικιακής Οικονομίας δημιουργήθηκε ένα παιχνίδι στο πρόγραμμα Scratch 3 ώστε να εξοικειωθούν οι μαθητές με τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ. Το παιχνίδι περιλαμβάνει 17 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής όπου κάθε μια από αυτές αναφέρεται σε έναν στόχο. Ο παίκτης επιλέγει μία ερώτηση και προσπαθεί να βρει την σωστή απάντηση. Μια εκ των απαντήσεων είναι μόνο η σωστή. Κάθε απάντηση είναι ένας τρόπος δράσης για την καταπολέμηση του προβλήματος. Οι λανθασμένες απαντήσεις κάθε ερώτησης αφορούν δράσεις καταπολέμησης των υπόλοιπων 16 προβλημάτων του παιχνιδιού. Τέλος ο σκοπός υλοποίησης αυτού του παιχνιδιού είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση όλων των μαθητών για τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης, ώστε με συντονισμένη προσπάθεια και συνεργασία να λάβουν ενεργή δράση για την μεγάλη αλλαγή στον πλανήτη μας μέχρι το 2030. 

Κων/νος Τζαμπύρας

Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου

"Το μεγάλο σπίτι"

Η εργασία αυτή πραγματοποιήθηκε από δυο μαθήτριες της Α’ γυμνασίου, με ενθουσιασμό και ενδιαφέρον. Αρχικά έγιναν 2 συναντήσεις με στόχο την εύρεση της καλύτερης δυνατής ιδέας για την επίτευξη του καλύτερου αποτελέσματος. Αφού αποφασίσθηκε το είδος της εργασίας, τότε προχωρήσαμε στην αγορά των απαραίτητων υλικών, για την κατασκευή της.

Έπειτα πραγματοποιήθηκαν άλλες δυο συναντήσεις όπου ξεκινήσαμε την κατασκευή. Χρησιμοποιήσαμε καμβά μεγάλων διαστάσεων και διάφορα χαρτόνια ώστε να φτιάξουμε μια μακέτα κατοικίας όπου κάθε παράθυρό της ήταν και ένας στόχος βιώσιμης ανάπτυξης. Κάθε υλικό που χρησιμοποιήθηκε συμβολίζει την χρησιμότητα των υλικών στις νέες κατασκευές να είναι φιλικές προς το περιβάλλον.

Η κατασκευή αυτή συμβολίζει το «μεγάλο σπίτι» που είναι η κάθε χώρα.. η κάθε πολιτεία.. το κάθε σχολείο, το κάθε σπίτι και τέλος ο κάθε άνθρωπος, που θα πρέπει να προσπαθεί για την επίτευξη του κάθε στόχου.

Μαρία Κωτσάκη, Κλεονίκη Τζανακούλη

Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου

Μυστικό επιτυχίας

"Μυστικό επιτυχίας"

Αναστασία Γκασδράνη

Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898594
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας