menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Ανοιχτή ψηφοφορία κοινού


Δημιουργούμε έναν Καλύτερο Κόσμο

To QualityNet Foundation δεσμεύεται ότι τα στοιχεία που καταθέτετε δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλο σκοπό παρά μόνο για τον έλεγχο της εγκυρότητας της διαδικασίας και ότι δεν θα δοθούν σε τρίτους.

Πρωτοβουλίες από Ειδικό Γυμνάσιο Ηρακλείου Κρήτης

Ειδικό Γυμνάσιο Ηρακλείου Κρήτης

Οι Ει-δικοί μας Αειφόροι καινοτόμοι

Πρόκειται για τη συμμετοχή των 2 εκπαιδευτικών Πληροφορικής του σχολείου μας στο Ευρωπαϊκό  Πρόγραμμα “Transform Learning: Problem Based Learning, Coding and AI for Sustainability and Inclusion” (Μετασχηματιστική μάθηση: Μάθηση με βάση το πρόβλημα, Προγραμματισμός και Τεχνητή Νοημοσύνη για τη Βιωσιμότητα και τη Συμπερίληψη), το οποίο διοργανώθηκε από τη σύμπραξη των φορέων European Schoolnet, Google, Future Classroom Lab & Code Week και στο οποίο  παρουσιάστηκαν 4 εκπαιδευτικά σενάρια βασισμένα στην μετασχηματιστική μάθηση.
Οι δύο εκπαιδευτικοί συμμετέχοντας τόσο στις δια ζώσης και διαδικτυακές επιμορφώσεις όσο και στην υλοποίηση του επιλεχθέντος εκπαιδευτικού σεναρίου στην τάξη, ήρθαν σε επικοινωνία με τους Ευρωπαίους εκπαιδευτικούς, βελτιώνοντας τις μαθησιακές, γλωσσικές, επικοινωνιακές και διαπολιτισμικές τους δεξιότητες και επεσήμαναν την αναγκαιότητα της αξιοποίησης των σύγχρονων ΤΠΕ για την προβολή της επιστημονικής, κοινωνικής και πολιτισμικής διάστασης του εκπαιδευτικού έργου του σχολείου.
Υλοποίησαν ένα από τα προτεινόμενα σενάρια, κατά το οποίο ανέλυσαν διεξοδικά με τους μαθητές ένα «πράσινο επάγγελμα», τον Γεωργό Βιολογικής Καλλιέργειας, παρουσιάζοντάς το σε ομαδοσυνεργατικό ψηφιακό βιβλίο  (e-book).
Το μαθητικό αυτό έργο βρίσκεται στη διεύθυνση:
https://read.bookcreator.com/G06luBs1EtMfuuQ5GqBYiugp3Lh1/Gt2_oekwTM-oWquSL_OVIg
Στη συνέχεια το παραπάνω ψηφιακό βιβλίο μεταφράστηκε από τους εκπαιδευτικούς στα αγγλικά (μπορείτε να το βρείτε εδώ: Book Creator | Organic Farmer) και υποβλήθηκε στους φορείς του προγράμματος. Το βιβλίο αυτό απέσπασε βραβείο στην κατηγορία Runner-up in the Transforming Learning Competition, τον Δεκέμβρη του 2023.

Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας