menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Ανοιχτή ψηφοφορία κοινού


Δημιουργούμε έναν Καλύτερο Κόσμο

To QualityNet Foundation δεσμεύεται ότι τα στοιχεία που καταθέτετε δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλο σκοπό παρά μόνο για τον έλεγχο της εγκυρότητας της διαδικασίας και ότι δεν θα δοθούν σε τρίτους.

Πρωτοβουλίες από ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΑΜΑΤΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΑΜΑΤΑΣ

In Someone Else's Shoes

το έργο ξεκινά την 1η Νοεμβρίου 2023. και θα διαρκέσει έως τον Ιούνιο του 2024. Ως μέρος του έργου, θα επισημάνουμε ημερομηνίες που εφιστούν την προσοχή στην εκτίμηση της διαφορετικότητας και στην ενδυνάμωση των ατόμων με ειδικές ανάγκες σχεδιάζοντας διαφορετικές δραστηριότητες (Διεθνής Ημέρα Ανοχή, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Σύνδρομο Down, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, Παγκόσμια Ημέρα ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό...)

Στις δραστηριότητές μας, θα εισάγουμε μπράιγ και σημάδια ομιλίας (νοηματική γλώσσα) και θα δείξουμε μερικά παραδείγματα της ζωής των ατόμων με ειδικές ανάγκες μέσω δραματικών ή κουκλοθεάτρου, ηχογραφώντας βίντεο, δημιουργώντας διαδικτυακά εικονογραφημένα βιβλία. Θα φέρουμε άτομα με ειδικές ανάγκες στην τάξη και θα μιλήσουμε για τον τρόπο ζωής και την κοινωνική τους ζωή.

Σκοπός του έργου είναι να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αυτοί οι άνθρωποι και τους τρόπους με τους οποίους ο καθένας από εμάς μπορεί να εκφράσει την αλληλεγγύη και την κατανόηση. Η ένταξη και η συμπερίληψη είναι η βασική μας ιδέα. Θα προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε την αυτοπεποίθηση και να βελτιώσουμε τις δεξιότητες των συμμετεχόντων στην οικοδόμηση σχέσεων και στην εργασία ως μέρος μιας ομάδας.

Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας