menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Ανοιχτή ψηφοφορία κοινού


Δημιουργούμε έναν Καλύτερο Κόσμο

To QualityNet Foundation δεσμεύεται ότι τα στοιχεία που καταθέτετε δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλο σκοπό παρά μόνο για τον έλεγχο της εγκυρότητας της διαδικασίας και ότι δεν θα δοθούν σε τρίτους.

Πρωτοβουλίες από 9ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης

9ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης

Όπως οι εποχές αλλάζουν, αλλάζει κι η ζωή. Ας δράσουμε για το κλίμα όλοι μαζί!

Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα βασίστηκε στο εκπαιδευτικό βιωματικό πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της πρωτοβουλίας "In action for a better world - Δημιουργούμε ένα καλύτερο κόσμο", "Όπως οι εποχές αλλάζουν".

Τα παιδιά ενθαρρύνθηκαν μέσα από οπτικοακουστικό υλικό, μουσικοκινητικά παιχνίδια, τη χρήση της τεχνολογίας, καλλιτεχνικές δημιουργίες και βιωματικές δραστηριότητες να εξοικειωθούν με την έννοια του χρόνου και να ανακαλύψουν τις εποχές και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Επιπλέον, κατάφεραν να ευαισθητοποιηθούν πάνω στο θέμα της κλιματικής αλλαγής και της επίδρασης της στο περιβάλλον, αλλά και να αναλάβουν ενεργό δράση προτείνοντας λύσεις για την προστασία του.

Το εν λόγω πρόγραμμα συνδέεται με τον Παγκόσμιο Στόχο 13 (Δράση για το Κλίμα) της Βιώσιμης Ανάπτυξης στην πλατφόρμα www.inactionforabetterworld.com που κάνει χρήση διεθνών εκπαιδευτικών υλικών που διατίθενται στην ελληνική εκπαιδευτική κοινότητα μέσω των διεθνών συνεργασιών του QualityNet. Ενισχύει τη σύνδεση της εκπαιδευτικής κοινότητας με την τοπική κοινωνία, δίνοντας τη δυνατότητα για δράσεις διάδρασης και κοινής αντιμετώπισης των μεγάλων κοινωνικών & περιβαλλοντικών θεμάτων που προκύπτουν από την Agenda 2030.

Το πρόγραμμα εμπλουτίστηκε με επιπλέον δραστηριότητες. Αξιοποιήθηκαν σχετικά βιβλία και οι ήρωες αυτών, ώστε να ενεργοποιηθεί το ενδιαφέρον των παιδιών και να οδηγηθούν σε δράση, αλλά και διάφορα πειράματα με στόχο την ενεργητική συμμετοχή των παιδιών. Επίσης, αξιοποιήθηκε  το εργαλείο "dibl", το οποίο βασίζεται στη Μάθηση μέσω Διλήμματος (Dilemma Based Learning). Έτσι, τα παιδιά ακολουθώντας μια σειρά από διλήμματα που προέκυψαν από το βιβλίο "Παμούκ, λιώνουν οι πάγοι;" της Ιωάννας Κυρίτση-Τζιώτη και μέσα από συνεργατικές τεχνικές, οδηγήθηκαν στην ανάληψη μιας σημαντικής δράσης. Να σκεφτούν και να φτιάξουν μια σειρά από προτάσεις με πράγματα που μπορούμε να κάνουμε στο σχολείο μας, ώστε να αντιμετωπίσουμε τη κλιματική αλλαγή. Σαν αποτέλεσμα, δημιούργησαν ένα ενημερωτικό φυλλάδιο το οποίο διένειμαν στους γονείς τους και στα παιδιά του συστεγαζόμενου  Δημοτικού Σχολείου, με στόχο να ευαισθητοποιοηθούν κι αυτοί. Τέλος, συμμετείχαμε στην παγκόσμια δράση "Global Action Days 2024, όπου φέτος περιστρέφεται γύρω από τη δράση για το κλίμα, αλλά και σε δράσεις με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Γης με στόχο την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Μπορείτε να δείτε κάποιες από τις δράσεις μας στους ακόλουθους συνδέσμους.

https://blogs.sch.gr/9nitrip/2024/04/24/opos-oi-epoches-allazoyn-allazei-ki-i-zoi-as-drasoyme-gia-to-klima-oloi-mazi/

https://blogs.sch.gr/9nitrip/2024/04/23/ekpaideytikes-draseis-gia-tin-imera-tis-gis-22-aprilioy/

Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας