menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Ανοιχτή ψηφοφορία κοινού


Δημιουργούμε έναν Καλύτερο Κόσμο

To QualityNet Foundation δεσμεύεται ότι τα στοιχεία που καταθέτετε δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλο σκοπό παρά μόνο για τον έλεγχο της εγκυρότητας της διαδικασίας και ότι δεν θα δοθούν σε τρίτους.

Πρωτοβουλίες από 8ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών

8ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών

Το Σχολείο Μας Μια Αγκαλιά - Be Kind Project

Πρόκειται για δημιουργικές, συνεργατικές δράσεις που αποτυπώνουν τους στόχους της δράσης «Το Σχολείο Μας Μια Αγκαλιά» και του Be Kind Project. Αρχικά, την «Παγκόσμια Ημέρα Καλοσύνης – World Kindness Day» στο πλαίσιο του προγράμματος της Αγωγής στη Συγχώρηση, μαθητές των Β’, Γ’ και Δ’ τάξεων, μετέδωσαν την χαρά μοιράζοντας χαμόγελα για τη δράση «Be Kind At School» και έγιναν παράδειγμα προς μίμηση και έτσι όλο το σχολείο, μαθητές και εκπαιδευτικοί, σκόρπισαν παντού χαμόγελα και χαρά. Από αυτή τη δράση, δημιουργήθηκαν δυο συννεφόλεξα από τους μαθητές των Δ’ τάξεων και δυο αφίσες collage για την Παγκόσμια Ημέρα Καλοσύνης από τους μαθητές των Β’ και  Γ’ τάξεων, τα οποία στολίζουν το σχολείο μας και αναρτήθηκαν στο blog του σχολείου. Σε δεύτερη φάση, δημιουργήθηκε βίντεο με τίτλο: Be Kind To Nature με τρεις μαθητές των ΣΤ’ τάξεων στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus+ 2023-1 – ES01– KA210SCH-000155630 που υλοποιείται στο σχολείο μας.  Το βίντεο που παρουσιάζει τρόπους να σεβόμαστε την φύση και το περιβάλλον, προβλήθηκε στο σχολείο στο σύνολο των μαθητών και έπειτα αναρτήθηκε στο YouTube κανάλι του σχολείου. Επίσης, προβλήθηκε και σε επίσκεψη στην Τουρκία στα πλαίσια προγράμματος κινητικότητας για τα Ευρωπαϊκά μέλη που συμμετείχαν από Ισπανία, Κροατία και Τουρκία του Erasmus+ project με θέμα “Future Generations will progress with Nature”. Στην συνέχεια γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς (21 Ιανουαρίου) μοιράζοντας αγκαλιές. Όλο το σχολείο, εκπαιδευτικοί και μαθητές συμμετείχαν σε αυτή τη δράση σκορπίζοντας απλόχερα για ακόμη μια φορά αγάπη και νοιάξιμο. Την ίδια την ημέρα, ξεκινήσαμε και «Το Κουτί της Αγκαλιάς» το οποίο έκτοτε βρίσκεται κάθε Παρασκευή στην Γωνιά της Αγκαλιάς (ειδικά διαμορφωμένος χώρος στο σχολείο), και είναι εκεί για να γράφουν οι μαθητές ανώνυμα ό,τι τους απασχολεί, ό,τι τους ανησυχεί, αλλά και για τις χαρές που βιώνουν εντός και εκτός σχολείου. Στόχος είναι να νιώσουν οι μαθητές ότι το σχολείο είναι «Μια Αγκαλιά» που τους ακούει και φροντίζει για αυτούς. Το «Κουτί της Αγκαλιάς» έχει μεγάλη επιτυχία, μέσω αυτού έχουν αντιμετωπιστεί διάφορα θέματα ενδοσχολικά και εξωσχολικά που απασχολούσαν τους μαθητές μας. Είναι δράση που ευελπιστούμε να συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά.

Ολοκληρώσαμε το πρόγραμμα με την δράση «Odd Socks Day» την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Σχολικού Εκφοβισμού και της Σχολικής Βίας (6 Μαρτίου). Φορέσαμε όλοι, εκπαιδευτικοί και μαθητές, «Odd socks - Αταίριαστες Κάλτσες» για να γιορτάσουμε τις διαφορές μας και να τονίσουμε την μοναδικότητα του καθενός μας με σκοπό να γίνει η αποδοχή του διαφορετικού κομμάτι της συνείδησης και της καθημερινότητας μας. Στη συνέχεια, ακολούθησε μια ενδοσχολική διαδικτυακή παρουσίαση/ενημέρωση για τον σχολικό εκφοβισμό που την παρακολούθησαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί μέσα από τις τάξεις τους. Ολοκληρώνοντας αυτήν την δράση, οι μαθητές των Γ’ τάξεων επισκέφτηκαν τον ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ Σερρών – Έρα Σερρών και τραγούδησαν δυο τραγούδια με τίτλο «Odd Socks» και «Κι αν ήσουν εσύ», που γράφτηκαν στα πλαίσια του προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ» σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, που επίσης τρέχει στο σχολείο μας. Τα τραγούδια αυτά μεταδόθηκαν ζωντανά και έγινε ανάρτηση στη σελίδα του Facebook του σταθμού και του σχολείου μας, μεταδίδοντας έτσι την δράση μας για την αποδοχή του διαφορετικού στο σύνολο των συμπολιτών μας.

Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας