menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Ανοιχτή ψηφοφορία κοινού


Δημιουργούμε έναν Καλύτερο Κόσμο

To QualityNet Foundation δεσμεύεται ότι τα στοιχεία που καταθέτετε δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλο σκοπό παρά μόνο για τον έλεγχο της εγκυρότητας της διαδικασίας και ότι δεν θα δοθούν σε τρίτους.

Πρωτοβουλίες από 6o ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

6o ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

"Όνειρα που γίνονται πραγματικότητα"

Στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης της σχολικής μας μονάδας που αφορά στον εθελοντισμό και με αφορμή το βιβλίο  «Τρέξε μαζί μου», της Κας Κ. Τσεμπερλίδου, που χρησιμοποιήθηκε ως αφόρμηση, αναλάβαμε την πρωτοβουλία να δημοσιοποιήσουμε το μήνυμα εθελοντισμού και συμπερίληψης που πρεσβεύει στην ευρύτερη κοινότητα.

Η πρώτη μας σκέψη ήταν οι φίλοι μας από το Ειδικό Νηπιαγωγείο. Ήρθαμε σε επαφή μαζί τους, συζητήσαμε και αποφασίσαμε από κοινού να οργανώσουμε μία καμπάνια ενημέρωσης και σχετική εκδήλωση. Η ενημέρωση αφορούσε στη δυνατότητα που έχουν άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικές ή άλλου τύπου δυσκολίες να τρέξουν σε δρομικούς αγώνες, με ειδικά διαμορφωμένα αμαξίδια με τη βοήθεια εθελοντών . Αποφασίσαμε να οργανώσουμε έναν τύπου «Μαραθώνιο», μια γιορτή εθελοντισμού, συμπερίληψης, ίσων ευκαιριών, αθλητισμού και κοινωνικού πολιτισμού.

Δραστηριότητες :Γνωριμία με  την ΑΜΚΕ «Τρέξε μαζί μου» μέσω του εκπροσώπου της, ο οποίος μας μίλησε για το έργο που πραγματοποιεί, για τη διαδικασία συμμετοχής, πως γίνονται οι αγώνες και άλλα ενδιαφέροντα. Προσομοίωση χειρισμού αμαξιδίου.

 Ανάγνωση και επεξεργασία παραμυθιού. Δημιουργία αφίσας. Αγωνιστικά παιχνίδια. Τραγούδια

Συγκέντρωση πληροφοριών για τον Μαραθώνιο, για τον πρώτο Μαραθωνοδρόμο, τους Ολυμπιακούς αγώνες στην Αρχαία Ελλάδα, τους Παραολυμπιακούς.  Ανάλυση χάρτη με τη διαδρομή. Παρακολούθηση συνεντεύξεων σχετικά με  τα προσόντα που πρέπει να έχει ένας αθλητής.

 Σταθήκαμε κυρίως στο ότι οι όποιες αδυναμίες μπορούν να ξεπεραστούν με τη συνδρομή εθελοντών και η αναπηρία ενδεχομένως να μην αποτελεί εμπόδιο για την πραγματοποίηση των ονείρων. Δρώντας ως εθελοντές αποφασίσαμε να γίνουμε τα πόδια αυτών που δεν μπορούν να τρέξουν.

Κατόπιν προχωρήσαμε στην οργάνωση της εκδήλωσης. Συζητήσαμε όλες τις λεπτομέρειες μιας καμπάνιας αλλά και ενός δρομικού αγώνα. Από το χώρο ως  τους συμμετέχοντες, πως θα δημοσιοποιήσουμε την εκδήλωση, μέχρι τη μουσική και το έπαθλο. Οι μαθητές ανέλαβαν καθήκοντα δουλεύοντας ομαδοσυνεργατικά.  Χρησιμοποιήσαμε εργαλεία web.2 για τη δημοσιοποίηση του αγώνα σε ευρύτερο επίπεδο, παράλληλα όμως φιλοτεχνήσαμε την αφίσα και φυλλάδιο που διατέθηκαν για την ενημέρωση των πολιτών καθώς και τα πανό της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση  ήταν ανοιχτή προς κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη και πραγματοποιήθηκε σε κοινόχρηστο χώρο που μας παραχώρησε η Δημοτική Αρχή.

Η συνδρομή των γονέων- κηδεμόνων και των δύο σχολείων, του συλλόγου δρομέων και της ΑΜΚΕ, ήταν εκπληκτική.

Πολίτες όλων των ηλικιών βρέθηκαν κοντά μας, φωνάζοντας το μήνυμα εθελοντισμού και συμπερίληψης «Τρέξε μαζί μου». Μια μεγάλη ανοιχτή αγκαλιά, όλοι μαζί, ίσοι και απέναντι σε κάθε διάκριση και αποκλεισμό.

Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας