menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Ανοιχτή ψηφοφορία κοινού


Δημιουργούμε έναν Καλύτερο Κόσμο

To QualityNet Foundation δεσμεύεται ότι τα στοιχεία που καταθέτετε δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλο σκοπό παρά μόνο για τον έλεγχο της εγκυρότητας της διαδικασίας και ότι δεν θα δοθούν σε τρίτους.

Πρωτοβουλίες από 6ο Νηπιαγωγείο Ξάνθης

6ο Νηπιαγωγείο Ξάνθης

Μαρίζα

Αποφασίσαμε για άλλη μία χρονιά να βοηθήσουμε τα αδέσποτα και εγκαταλελειμμένα ζώα της πόλης μας. Έτσι, πριν από το κλείσιμοτων σχολείων για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς:  Οργανώσαμε bazaar:φτιάξαμε με τα παιδιά χριστουγεννιάτικα στολίδια και με τη βοήθεια του Συλλόγου γονέων και κδεμόνων, μπορέσαμε και τα διαθέσαμε στους γονείς και στους περαστικούς του σχολείου μας. Τραγουδήσαμε τα κάλαντα:Βγήκαμε στις όμορες το σχολείου μας γειτονιές και τραγουδήσαμε τα κάλαντα. Τα χρήματα που συγκεντρώσαμε από τις δράσεις αυτές, τα δωρίσαμε στος Σύλλογο "Αδέσποτοι φίλοι Ξάνθης". Έτσι υιοθετήσαμε την Μαρίζα! Εξασφαλίσαμε το φαγητό, τα φάρμακα και την φροντίδα της για έναν χρόνο.

6ο Νηπιαγωγείο Ξάνθης

Ανιχνευτές κλίματος

Συμμετείχαμε στη δράση "climate detectives kids" κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν διάφορες δραστηριότητες με στόχο την παρατήρηση και μέτρηση των καιρικών συνθηκών, την ανάλυση και κατανόηση εικόνων του πλανήτη Γη και την κατανόηση των εποχών. Περιληπτικά οι δραστηριότητες ήταν οι εξής:

  • Συζήτηση για τον καιρό και σύνδεση με τις αισθήσεις μας για την καταγραφή του.

  • Δημιουργία του δικού μας σταθμού καταμέτρησης του καιρού, ο οποίος αποτελούνταν από θερμόμετρο, υδρόμετρο και ανεμόμετρο.

  • Τα χρώματα της γης στις εποχές του χρόνου με τη χρήση εικόνων.

  • Πείραμα: η περιστροφή της γης γύρω από τον ήλιο - εναλλαγή εποχών.

  • Η γη μέσα από φωτογραφίες δορυφόρων και αστροναυτών. Σύγκριση με φωτογραφίες από τη γη.

  • Εξαγωγή συμπερασμάτων. Συνειδητοποίηση των αλλαγών που έχουν υποστεί οι εποχές και το κλίμα. Εντοπισμός από τους μαθητές του προβλήματος της κλιματικής αλλαγής: βροχές την άνοιξη, καλοκαιρινή ζέστη το φθινόπωρο, χειμώνας χωρίς χιόνια. Τα παιδιά αναρωτήθηκαν για ποιο λόγο μπορεί να συμβαίνει αυτό και κατέθεσαν τις απόψεις τους, τις οποίες η νηπιαγωγός κατέγραψε. Αποφασίστηκε πως πρέπει να ανακαλύψουν γιατί στ' αλήθεια συμβαίνει αυτό και ανέλαβαν δράση.

Ξεκίνησε η αναζήτηση πληροφοριών για να λυθεί ένα βασικό ερώτημα: "Γιατί μπερδεύτηκαν οι εποχές πάνω στη γη;" Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες. Η 1η ομάδα αναζήτησε πληροφορίες στο διαδίκτυο με τη βοήθεια του εκπαιδευτικού και ανακάλυψε πολλές εικόνες με μόλυνση του περιβάλλοντος. Η 2η ομάδα έλυσε ένα παζλ και ανακάλυψε μια εικόνα με τη μόλυνση του περιβάλλοντος. Η 3η ομάδα έφτιαξε ένα ψηφιακό παζλ σε τάμπλετ με θέμα την αποψίλωση των δασών και η 4η ξεχώρισε κάρτες-εικόνες σε αυτές που αντιστοιχούν στο υγιές και στο μολυσμένο περιβάλλον. Τα παιδιά συγκέντρωσαν όλα τα τεκμήρια στην ολομέλεια και κατάφεραν να ανακαλύψουν πως οι εποχές έχουν μπερδευτεί διότι το περιβάλλον συνεχώς μολύνεται και καταστρέφεται. Υπεύθυνος για την καταστροφή αυτή είναι ο άνθρωπος.

6ο Νηπιαγωγείο Ξάνθης

«Ανήκουμε όλοι στην ίδια ομάδα»

Συμμετέχείχαμε στον 27ο ετήσιο πανελλαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό της Ύπατης Αρμοστείας για τους πρόσφυγες για το σχολικό έτος 2023-2024 με θέμα «Ανήκουμε όλοι στην ίδια ομάδα». Μιλήσαμε για τον αθλητισμό και τα οφέλη του στη σωματική και ψυχική υγεία των ανθρώπων. Ανακαλύψαμε ότι αποτελεί ένα ισχυρό μέσο για την ενίσχυση των κοινωνικών δεσμών και την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και της ειρήνης. Ιδιαίτερα για τους πρόσφυγες ο αθλητισμός βοηθάει στο να ξεπεράσουν τραυματικές εμπειρίες και να ενταχθούν στις νέες τους κοινωνίες. Αποτελεί μέσο ενδυνάμωσης, συμπερίληψης και συνεργασίας για έναν κοινό σκοπό. Με τον όρο συμπερίληψη αγκαλιάσαμε και τους πρόσφυγες και τα άτομα με αναπηρίες. Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε να φτιάξουμε την παρούσα αφίσα αποτυπώνοντας όλα τα παραπάνω με ένα μοναδικό και όμορφο τρόπο!

Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας