menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Ανοιχτή ψηφοφορία κοινού


Δημιουργούμε έναν Καλύτερο Κόσμο

To QualityNet Foundation δεσμεύεται ότι τα στοιχεία που καταθέτετε δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλο σκοπό παρά μόνο για τον έλεγχο της εγκυρότητας της διαδικασίας και ότι δεν θα δοθούν σε τρίτους.

Πρωτοβουλίες από 4o Nηπιαγωγείο Μεταμόρφωσης

4o Nηπιαγωγείο Μεταμόρφωσης

Αrtmissions#skillslabs

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2023-2024 υλοποιήθηκε το etwinning έργο “ArtMissions#skillslabs”, το οποίο συνδυάστηκε με τα εργαστήρια δεξιοτήτων. Ένα έργο όπου Η ΤΕΧΝΗ  έγινε ΠΑΙΧΝΙΔΙ και εισήγαγε  τα παιδιά, με ενεργητικό, παιχνιδιάρικο, εμπειρικό και ελκυστικό τρόπο, στον κόσμο της γνώσης.

Βασικός άξονας ήταν οι μαθητές μας να   γνωρίσουν  τα έργα τέχνης γνωστών ζωγράφων με μια  διαφορετική προσέγγιση.

Οι ζωγράφοι και τα έργα τους κλήθηκαν να έρθουν πιο κοντά στην στη δική μας πραγματικότητα, προσπαθώντας να περάσουν μηνύματα κοινωνικής ενσυναίσθησης,οικολογίας,εθελοντισμού, φιλανθρωπίας και αποδοχής της διαφορετικότητας, , μέσα από ποικίλες αποστολές που έθεταν στα παιδιά.

Σκοπός ήταν τα παιδιά να καλλιεργήσουν δεξιότητες του 21ου αιώνα και  αξιοποιώντας την τεχνολογία, να συμμετέχουν ενεργά στη μαθησιακή διαδικασία,αλληλεπιδρώντας με τα άλλα μέλη της ομάδας τους, ερευνώντας, ανακαλύπτοντας και δημιουργώντας κοινά έργα με τους νέους διαδικτυακούς τους φίλους. Μέσα σε αυτό το συνεργατικό πλάισιο κύριο μέλημά μας και σκοπός μας να αποκτήσουν στάσεις, γνώσεις και δεξιότητες... παίζοντας !

 Για την επεξεργασία των έργων τέχνης, αξιοποιήθηκαν οι  ρουτινες σκέψης, ο εντεχνος συλλογισμός ( Artful thinking), καινοτόμες πρακτικές και νέα εργαλεία μάθησης.Οι μαθητές αισθάνθηκαν ,αλλά και ήταν επί της ουσίας, ενεργοί συμμέτοχοι  στη διαδικασία μάθησης και τη δημιουργία γνώσης, ανεξαρτήτως των προηγούμενων γνώσεών τους ή των δεξιοτήτων τους. . Προσπαθήσαμε κι επιτύχαμε να προάγουμε  την αντίληψη και την κατανόηση των διαφορετικών απόψεων και εμπειριών στη συμμετοχή όλων δημιουργώντας ένα πιο ανοιχτό, πολυπολιτισμικό και συμπεριληπτικό περιβάλλον μάθησης . 

Πιο συγκεκριμένα, μέσα από τις διάφορους ζωγράφους και τις συνεργατικές δράσεις τα παιδιά:Ήρθαν σε επαφή με σπουδαία έργα τέχνης και κατανόησαν τα βασικά χαρακτηριστικά τους,  κάνοντας την τέχνη… παιχνίδι.

Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας