menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Ανοιχτή ψηφοφορία κοινού


Δημιουργούμε έναν Καλύτερο Κόσμο

To QualityNet Foundation δεσμεύεται ότι τα στοιχεία που καταθέτετε δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλο σκοπό παρά μόνο για τον έλεγχο της εγκυρότητας της διαδικασίας και ότι δεν θα δοθούν σε τρίτους.

Πρωτοβουλίες από 4ο Νηπιαγωγείο Λαυρίου

4ο Νηπιαγωγείο Λαυρίου

Σταματήστε τη Βία Κατά των Γυναικών: Ένα Εκπαιδευτικό Βίντεο για Κάθε Χρήση

Δημιούργησα ένα βίντεο με σκοπό να εξηγήσω στα παιδιά γιατί συμβαίνει η βία προς τις γυναίκες και πώς φτάσαμε στο σημείο να αναλάβουμε δράσεις για αυτό το θέμα. Αποφάσισα να προσεγγίσω αυτό το ευαίσθητο θέμα με τη μορφή ενός παραμυθιού, καθώς επιθυμία ήταν, να συνδεθούν με το περιεχόμενο με πιο εύκολο και φιλικό τρόπο.

Στο βίντεο, παρουσιάζεται η ιστορία ενός φανταστικού κόσμου όπου οι άνδρες και οι γυναίκες ζουν μαζί σε απόλυτη ισότητα και αμοιβαίο σεβασμό.... Ωστόσο, τα πράγματα δεν πάνε καλά και η βία εισβάλλει στον κόσμο τους και αρχίζει να προκαλεί προβλήματα. Μέσα από την περιπέτεια που ακολουθεί, τα παιδιά καταλαβαίνουν τι είναι η βία κατά των γυναικών και πώς αυτή επηρεάζει τους ανθρώπους γύρω τους.

Στη συνέχεια, το βίντεο εστιάζει στον τρόπο που μπορούν να δράσουν τα παιδιά για να αντιμετωπίσουν τη βία και να προωθήσουν την ισότητα και τον σεβασμό στην κοινότητά τους. Τους δίνονται ιδέες, κάνοντας γνωστή τη δράση των "Κόκκινων Παπουτσιών" της Μεξικανής Καλλιτέχνιδος Ελίνας Τσώβετ, για να μπορούν να σταθούν ενάντια στη βία και να προωθήσουν την ισότητα των φύλων ενώ ταυτόχρονα εμπνέονται να δράσουν για έναν κόσμο πιο δίκαιο και αλληλέγγυο.

Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας