menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Ανοιχτή ψηφοφορία κοινού


Δημιουργούμε έναν Καλύτερο Κόσμο

To QualityNet Foundation δεσμεύεται ότι τα στοιχεία που καταθέτετε δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλο σκοπό παρά μόνο για τον έλεγχο της εγκυρότητας της διαδικασίας και ότι δεν θα δοθούν σε τρίτους.

Πρωτοβουλίες από 4ο Γυμνάσιο Κορίνθου

4ο Γυμνάσιο Κορίνθου

eνΤυπώσεις & Απόψεις: Ανοικτά – δημιουργικά παράθυρα επικοινωνίας και συνεργασίας (Μαθητική εφημερίδα)

Βασικός στόχος  της σχολικής μας εφημερίδας είναι τόσο η ανάδειξη των προβληματισμών, ιδεών και απόψεων των μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας, όσο και η βελτίωση της εξωστρέφειας του σχολείου μέσω της ανάδειξης καλών πρακτικών που υιοθετούν οι εκπαιδευτικοί. Παράλληλα επιδιώκεται η ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας και ανταλλαγής ιδεών μεταξύ του σχολείου και της τοπικής κοινωνίας.

Πρόκειται για ένα νέο εγχείρημα που δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές/ τριες να εκφραστούν, να κινητοποιηθούν – ευαισθητοποιηθούν, να αναλάβουν δράση και πρωτοβουλίες, να ανταλλάξουν απόψεις και να συνεργαστούν τόσο με συμμαθητές/τριες όσο και με εκπαιδευτικούς αλλά και άτομα της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας.

Πρόθεσή μας τη φετινή χρονιά είναι να δημιουργήσουμε 3 τεύχη σε έντυπη καθώς και σε ψηφιακή μορφή αξιοποιώντας την υπηρεσία Schoolpress του ΠΣΔ. Έτσι, οι μαθητές/τριες έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες που αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της καθημερινότητά τους, ως μέσο έκφρασης, διαλόγου, επικοινωνίας, συνεργασίας και ανταλλαγής απόψεων.

Η αρθογραφία μας πηγάζει από τα προσωπικά ενδιαφέροντα των μαθητών/τριών. Αντλούμε έμπνευση από καθημερινές σχολικές στιγμές και γεγονότα, δράσεις που συμμετέχουν τα παιδιά, καλές πρακτικές που υλοποιούνται από τους εκπαιδευτικούς, περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα, θέματα υγείας, αθλητισμού και πολλά άλλα.

Οι μαθητές/τριες αναλαμβάνουν νέους ρόλους. Γίνονται δημοσιογράφοι, ερευνητές, παίρνουν συνεντεύξεις, κάνουν προτάσεις και εκφράζονται με λόγια, ζωγραφιές και σκίτσα δίνοντας το στίγμα του σχολείου μας στο ευρύτερο εκπαιδευτικό και κοινωνικό περιβάλλον.

 

Μπορείτε να ξεφυλλίσετε την έντυπη μορφή του 1ου τεύχους μας στον σύνδεσμο eνΤυπώσεις & Απόψεις

Επισκεφθείτε την ψηφιακή μας εφημερίδα στον σύνδεσμο https://schoolpress.sch.gr/4gymkor

 

Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας