menu
Δημιουργούμε έναν Καλύτερο Κόσμο
To QualityNet Foundation δεσμεύεται ότι τα στοιχεία που καταθέτετε δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλο σκοπό παρά μόνο για τον έλεγχο της εγκυρότητας της διαδικασίας και ότι δεν θα δοθούν σε τρίτους.
Η εργασία αφορά τη δημιουργία διαφορετικών οπτικοποιημένων μορφών πηγών ενημέρωσης για το ζήτημα της αστικής ασφάλειας. Πιο συγκεκριμένα, φτιάξαμε δύο infographic με τη βοήθεια της πλατφόρμας https://piktochart.com/ όπου καταγράψαμε τις προτάσεις μας.
Επιπλέον, οι μαθητές κατέγραψαν σε βίντεο τη διαδρομή τους προς το σχολείο ώστε να αποτυπώσουν προβλήματα αστικής ασφάλειας που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Η επεξεργασία του βίντεο έγινε με μια δωρεάν έκδοση του λογισμικού filmora.
Φτιάχτηκαν 2 πίνακες ζωγραφικής που δείχνουν πώς οραματίζονται οι μαθητές μια ασφαλή πόλη.
Τέλος, οι μαθητές μας οραματίστηκαν και δημιούργησαν ένα κινούμενο σχέδιο με θέμα «Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πεζοί στην πόλη των Γιαννιτσών». Το animation δημιουργήθηκε με το λογισμικό Krita. Το Krita είναι μία ψηφιακή σουίτα σχεδίων και απεικόνισης. Η δημιουργία μιας ταινίας animation είναι μια σύνθετη διαδικασία όπου συνδυάζονται ποικίλες δεξιότητες. Έτσι βοηθάει τους μαθητές να εμπλακούν σε μια δημιουργική διαδικασία μάθησης και στην επίλυση προβλημάτων ενεργοποιώντας ποικίλες πλευρές της νοημοσύνης τους.
Η πανδημία έχει αυξήσει τη χρήση των κινητών τηλεφώνων και του διαδικτύου, τόσο για ψυχαγωγία όσο και για τη λήψη πληροφοριών. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίσαμε να προβάλουμε το μήνυμά μας για την ειρήνη κάνοντας χρήση της νέας τεχνολογίας.
Για την εκπόνηση της εργασίας μας, από πλευράς υλικού, χρειαστήκαμε το drone μαθητή του σχολείου μας, τους υπολογιστές των εργαστηρίων πληροφορικής καθώς και τους προσωπικούς μας υπολογιστές και τις κάμερες κινητών τηλεφώνων. Ενώ, από πλευράς λογισμικού χρησιμοποιήσαμε πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο για το μοντάζ των ταινιών μας. Επίσης, για τη δημιουργία των QRcodes έγινε χρήση της πλατφόρμας https://www.qrcode-monkey.com/.
Η εργασία παρουσιάστηκε με επιτυχία, μαζί με άλλες 4 εργασίες μαθητών μας, στο 14ο μαθητικό συνέδριο πληροφορικής.
Στο πλαίσιο του προγράμματος οι μαθητές έφτιαξαν avatar, infographics, video, απάντησαν σε ερωτηματολόγια, σχολίσαν τη στάση τους σε προτεινόμενα σενάρια και συζήτησαν μεταξύ τους. Χαιρόμαστε να βλέπουμε τους μαθητές μας να εφαρμόζουν με ευκολία γνώσεις που έχουν αποκομίσει σε εργαλεία πληροφορικής καθώς και στην άνεσή τους να συνομιλούν με Ευρωπαίους συνομηλίκους τους
στο τηλέφωνο 210 – 6898594
ή email [email protected]