menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Ανοιχτή ψηφοφορία κοινού


Δημιουργούμε έναν Καλύτερο Κόσμο

To QualityNet Foundation δεσμεύεται ότι τα στοιχεία που καταθέτετε δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλο σκοπό παρά μόνο για τον έλεγχο της εγκυρότητας της διαδικασίας και ότι δεν θα δοθούν σε τρίτους.

Πρωτοβουλίες από 35o Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων

35o Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων

Μέλη της κοινωνίας χωρίς ταμπέλες

Η δράση που  πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8/12/2023  στους μαθητές της  Γ’ και της Δ’ τάξης, είχε σαν στόχο την κατανόηση των εννοιών της αποδοχής, της συμπερίληψης και της διαφορετικότητας. Έγινε αναγνώριση της αξίας κάθε ατόμου και δημιουργήθηκε μία συλλογική αντίληψη πως όλοι οι άνθρωποι είμαστε μέλη της κοινωνίας χωρίς ταμπέλες. Συντονίστριες της δράσης ήταν η κα Αναγνώστου Έλενα, Κοινωνική Λειτουργός, η κα Μουργκόγια Ευτυχία, Εκπαιδευτικός και η κα Εξάρχου Ειρήνη, Νοσηλεύτρια.

35o Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων

"ΧΟΠΑ" ΗΡΩΕΣ

Δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία σε όλο τον κόσμο προσκαλούνται να συμμετάσχουν στην πρωτοποριακή καμπάνια υγείας-εκπαίδευσης. Οι “Χ.Ο.Π.Α (Χέρι – Ομιλία- Πρόσωπο – Αμέσως) Ήρωες 112”, υποστηριζόμενοι και εγκεκριμένοι από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, εξαπλώνονται παγκοσμίως – με μία τεράστια αποστολή, να εκπαιδεύσουν παιδιά για να σώσουν τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους, από το εγκεφαλικό!

Σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό για τα Εγκεφαλικά Επεισόδια (World Stroke Organization), το Schools for Health in Europe Foundation (S.H.E.), την UNESCO, την Angels Initiative και το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας οι ΧΟΠΑ ΉΡΩΕΣ 112 έχουν δημιουργήσει και προωθούν μία Σημαντική Αποστολή: να βρούνε μέχρι τέλη Μαρτίου 2023, ένα εκατομμύριο μαθητές νεαρής ηλικίας (5 έως 9 ετών) από όλον τον κόσμο, οι οποίοι θα τους βοηθήσουν να ενισχύσουν τη γνώση του κοινού αναφορικά με τα συμπτώματα των εγκεφαλικών επεισοδίων.

Η καμπάνια “ΧΟΠΑ Ήρωες 112”, στοχεύει στην εξοικείωση των παιδιών του νηπιαγωγείου μέχρι Δ’ δημοτικού, με τα τρία κυριότερα συμπτώματα του εγκεφαλικού επεισοδίου και στην ενημέρωσή τους για τον Πανευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112, που θα πρέπει να καλέσουν σε αυτήν την περίπτωση. Η άμεση παρέμβαση, με την κλήση του 112, μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου, αλλά και μεταξύ της «ζωής όπως την ξέρουμε» και της απώλειας αυτής της ποιότητας ζωής λόγω μιας μόνιμης αναπηρίας.

Όλα αυτά γίνονται μέσα από παιχνίδι και δραστηριότητες, με υλικό έντυπο και ηλεκτρονικό που παρέχουν εντελώς δωρεάν για όλα τα παιδιά, τους δασκάλους και τους γονείς που θα λάβουν μέρος, καθώς και όλη την απαραίτητη καθοδήγηση και τις πληροφορίες που ενδεχομένως θα χρειαστείτε. Είναι ευκαιρία να ανταγωνιστείτε με άλλα σχολεία για τις πρώτες θέσεις στον εθνικό και διεθνή πίνακα κατάταξης σχολείων και τάξεων και να λάβετε υπέροχα εκπαιδευτικά δώρα. Έτσι, προσφέρετε στη βελτίωση υγείας των παιδιών στο σχολείο σας, καθώς και των οικογενειών της ευρύτερης κοινότητάς σας ως «Σχολείο που προωθεί τις δεξιότητες υγείας».

35o Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων

Η Ρομποτούπολη

Στο μάθημα των εικαστικών οι μαθητές κατασκεύασαν τη μακέτα και στη συνέχεια με το δάσκαλο της κάθε τάξης δημιούργησαν το Lego Robot. Αναλυτικότερα τα παιδιά σας εξηγούν:

  • Γεια σας, είμαστε η ομάδα του 35ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων
  • Το προτζεκτ μας ονομάζεται «τραμ χωρίς οδηγό που κινείται στη Ρομποτούπολη!»
  • Το τραμ αυτό κινείται πάνω σε μία μαύρη λωρίδα μέσα στη Ρομποτούπολη και η πορεία του είναι συγκεκριμένη.
  • Για τη κατασκευή της Ρομποτούπολης χρησιμοποιήσαμε μία μακέτα του σχολείου που κατασκευάσθηκε στο μάθημα των Εικαστικών.
  • Δημιουργήσαμε ένα tram-ρομπότ από Lego το οποίο κινείται πάνω στη μαύρη γραμμή.
  • Για την κατασκευή του ρομπότ χρησιμοποιήσαμε 2 κινητήρες με τους οποίους το ρομπότ μπορεί να κινείται και 2 αισθητήρες παρακολούθησης υπερύθρων.
  • Εκτός από την κατασκευή χρειάστηκε να προγραμματίσουμε το ρομπότ
  • Αυτό το κάναμε με ένα λογισμικό το https://makecode.microbit.org/ το οποίο μας αφήνει να προγραμματίσουμε το ρομπότ με κώδικα παρόμοιο του scratch.
  • Ας δούμε λοιπόν τη μακέτα ολοκληρωμένη

https://drive.google.com/file/d/1XEzNjdQjYnCo5h_RPny9hBBV0ZzWnQF3/view?usp=sharing

Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας