menu
Δημιουργούμε έναν Καλύτερο Κόσμο
To QualityNet Foundation δεσμεύεται ότι τα στοιχεία που καταθέτετε δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλο σκοπό παρά μόνο για τον έλεγχο της εγκυρότητας της διαδικασίας και ότι δεν θα δοθούν σε τρίτους.
Οι μαθητές κάθε συμμετέχουσας χώρας εργάστηκαν, κατά τη διάρκεια των δύο ετών υλοποίησης του προγράμματος, ξεχωριστά αλλά και συνεργατικά προκειμένου να ετοιμάσουν τα παραδοτέα:
1. Οδηγός άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς (ήθη και έθιμα, παραδοσιακοί χοροί και μουσική, παραδοσιακά εδέσματα, αθλήματα της κάθε χώρας).
2. Δημιουργία τουριστικών οδηγών. Το σχολείο μας δημιούργησε τουριστικό οδηγό για την Ακρόπολη και την Ελευσίνα.
3. Δημιουργία εκπαιδευτικών σεναρίων. Κατόπιν αυτά τα εκπαιδευτικά σενάρια ανταλλάχθηκαν μεταξύ των εταίρων και διδάχθηκαν στα σχολεία. Ακολούθησε η αξιολόγησή τους. Το σχολείο μας δημιούργησε δύο εκπαιδευτικά σενάρια για τα Μετέωρα και τη Βυζαντινή μουσική.
4. Δημιουργία παιχνιδιού Taboo με κάρτες από αρχαιολογικούς χώρους, πόλεις, γεωγραφικές περιοχές αλλά και στοιχεία άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς από τις χώρες των εταίρων.
5. Δημιουργία παρουσιάσεων για τους λαϊκούς χαρακτήρες. Το σχολείο μας δημιούργησε παρουσιάσεις για τον Οδυσσέα και τον Αχιλλέα.
6. Δημιουργία βίντεο με συνεντεύξεις από τους παππούδες των μαθητών των εταίρων αναφορικά με τα ήθη και τα έθιμα των ιδιαιτέρων πατρίδων τους.
7. Εξερεύνηση της τοπικής ιστορίας της κάθε πόλης των εταίρων. Οι μαθητές τους σχολείου μας πήραν συνέντευξη από αρχαιολόγο για το ναό της Παλληνίδας Αθηνάς στον Γέρακα και την Πηγή του Γέρακα.
8. Δημιουργία χάρτη από την κάθε χώρα με τα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.
Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν οι εξής κινητικότητες:
1. Κινητικότητα μαθητών στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας.
2. Κινητικότητα μαθητών στην Αθήνα. Το σχολείο μας ανέλαβε τη φιλοξενία και την ξενάγησή τους στην πόλη μας, τον Γέρακα, στο Δημαρχείο Παλλήνης, στην Ακρόπολη και στο Θέατρο Διονύσου, στον αρχαιολογικό χώρο της Βραυρώνας και στην παραλία της Αρτέμιδος, στον αρχαιολογικό χώρου της Επιδαύρου, στο Τολό και στο Ναύπλιο.
3. Κινητικότητα καθηγητών στο Κουσάντασι της Τουρκίας, στην Πράγα της Τσεχίας και στην Τσεφαλού της Ιταλίας.
Πριν από τις κινητικότητες προηγήθηκαν και ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, διαδικτυακές συναντήσεις τόσο των καθηγητών αλλά και των μαθητών με σκοπό τη γνωριμία μεταξύ τους και τη δημιουργία κλίματος συνεργασίας για τους κοινούς στόχους.
Οι μαθητές κάθε συμμετέχουσας χώρας εργάστηκαν, κατά τη διάρκεια της υλοποίησης του προγράμματος, ξεχωριστά αλλά και συνεργατικά προκειμένου να ετοιμάσουν τα παραδοτέα:
Στο πλαίσιο του προγράμματος:
http://2gym-gerak.att.sch.gr/portals/?page_id=10985
https://www.youtube.com/watch?v=BzRgXvSduxQ&t=2s
Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν οι εξής κινητικότητες:
Μέσω αυτού του ευρωπαϊκού προγράμματος, αναπτύχθηκε μια μεθοδολογία, η οποία έγινε γνωστή στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς και με βάση αυτή δημιούργησαν τα παρακάτω εκπαιδευτικά σενάρια. Η μεθοδολογία χρησιμοποιεί ως αφόρμηση ένα εικαστικό έργο (πίνακα ζωγραφικής, ταινία, βίντεο) και κατόπιν ενθαρρύνει τους μαθητές να εκφραστούν μέσω θεατρικών τεχνικών οδηγώντας τους στην επίτευξη του επιθυμητού μαθησιακού στόχου. Οι φάσεις της μεθοδολογίας είναι τρεις (3): Οπτικοποίηση, Καλλιτεχνική δράση και πειραματισμός, Προβληματισμός και συζήτηση.
Δημιουργήθηκαν 11καινοτόμα εκπαιδευτικά σενάρια στα Μαθηματικά, στη Φυσική, στη Χημεία και στην Πληροφορική με χρήση θεατρικών τεχνικών. Πιο συγκεκριμένα δημιουργήθηκαν 6 εκπαιδευτικά σενάρια στα Μαθηματικά για τη Β' τάξη, 2 στη Φυσική για τη Β' και τη Γ' τάξη, 1 εκπαιδευτικό σενάριο στη Χημεία για τη Β' και 2 εκπαιδευτικά σενάρια στην Πληροφορική για τη Β' τάξη. Αυτά τα εκπαιδευτικά σενάρια εφαρμόστηκαν με επιτυχία σε σύνολο 170 μαθητών της Β' και της Γ' το σχολικό έτος 2021-2022 και σε άλλους 80 το σχολικό έτος 2022-2023.
Πιο συγκεκριμένα τα εκπαιδευτικά σενάρια που σχεδιάστηκαν και υλοποίηθηκαν:
Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις καθηγητών με τους ειδικούς:
Οι μαθητές κάθε συμμετέχουσας χώρας εργάστηκαν, κατά τη διάρκεια της υλοποίησης του προγράμματος, ξεχωριστά αλλά και συνεργατικά προκειμένου να ετοιμάσουν τα παραδοτέα:
Στο πλαίσιο του προγράμματος συμμετείχαμε τρεις φορές στην καμπάνια του «Χαμόγελο του Παιδιού» «Μίλα Τώρα».
Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν οι εξής κινητικότητες:
στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]