menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Ανοιχτή ψηφοφορία κοινού


Δημιουργούμε έναν Καλύτερο Κόσμο

To QualityNet Foundation δεσμεύεται ότι τα στοιχεία που καταθέτετε δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλο σκοπό παρά μόνο για τον έλεγχο της εγκυρότητας της διαδικασίας και ότι δεν θα δοθούν σε τρίτους.

Πρωτοβουλίες από 1ο Νηπιαγωγείο Πυλίου Κω

1ο Νηπιαγωγείο Πυλίου Κω

"Πορεία Ενημέρωσης για το Περιβάλλον"

Ένα θέμα που ταλανίζει όλο τον πλανήτη...

Μια ιδέα που είχαμε παιδιά και εκπαιδευτικοί του 1ου Νηπιαγωγείου Πυλίου Κω για κλείσιμο της σχολικής χρονιάς...

Το συζητήσαμε και είπαμε να τολμήσουμε να κάνουμε κάτι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ!

Η καλοκαιρινή μας γιορτή, θα είναι μια "ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ".

Εκπαιδευτικοί, μαθητές, μαθήτριες, γονείς/κηδεμόνες, τουρίστες και καταστηματάρχες συμμετείχαν στη δράση μας, η οποία πραγματοποιήθηκε σε χώρο εκτός σχολείου. Μαζευτήκαμε στο παραθαλάσσιο χωριό Τιγκάκι, την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023.

Στον χώρο εκκίνησης, κάθε παιδί πήρε από ένα μπαλόνι (ανάμεσα τους υπήρχαν και μπαλόνια που έδειχναν τον πλανήτη γη), οι γονείς/κηδεμόνες πήραν πλακάτ που φτιάχτηκαν από τα παιδιά και έγραφαν διάφορα συνθήματα σε ελληνικά και αγγλικά, μια νηπιαγωγός πήρε τον τηλεβόα και η πορεία ενημέρωσης ξεκίνησε...

Όλοι μαζί κλείσαμε τον μοναδικό δρόμο που οδηγεί στη θάλασσα και περπατώντας ξεκινήσαμε την πορεία μας λέγοντας συνθήματα σε ελληνικά και αγγλικά. Ο κόσμος απ' όλα τα καταστήματα βγήκε έξω, άλλοι μας συνόδεψαν, άλλοι έβγαζαν βίντεο και φωτογραφίες, ενώ άλλοι μας χειροκροτούσαν θερμά...

Μετά από λίγο κάναμε την πρώτη μας στάση γύρω από μια κατασκευή που απεικόνιζε τη γη. Εκεί τα παιδιά χόρεψαν ένα τραγούδι για τη συνεργασία ως προς την προστασία του περιβάλλοντος και είπαν τα ποιήματα που έγραψαν οι εκπαιδευτικοί σχετικά το περιβάλλον.

Τελειώνοντας αυτό το κομμάτι, φύγαμε όλοι και ξεκινήσαμε την αντίθετη πορεία από την παραλία προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Μετά από λίγο κάναμε τη δεύτερη στάση μας. Στον χώρο που σταθμεύσαμε, γονείς/κηδεμόνες και παιδιά ανά τυχαίες ομάδες κάθισαν κάτω στο έδαφος και σε μεγάλα χαρτιά ζωγράφισαν σχετικά με την Προστασία του Περιβάλλοντος.

Η πορεία έκλεισε με την προβολή ενός βίντεο με στιγμές από τη προετοιμασία που κάναμε παιδιά και νηπιαγωγοί όλο το προηγούμενο διάστημα.

Η δράση αυτή σημάδεψε τις καρδιές όλων, όπου οι γονείς/κηδεμόνες και οι καταστηματάρχες δεν σταμάτησαν να μας λένε πως αυτό που ζήσαμε θα το θυμούνται όλοι, μικροί και μεγάλοι για όλη τους την ζωή.

Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας