menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Ανοιχτή ψηφοφορία κοινού


Δημιουργούμε έναν Καλύτερο Κόσμο

To QualityNet Foundation δεσμεύεται ότι τα στοιχεία που καταθέτετε δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλο σκοπό παρά μόνο για τον έλεγχο της εγκυρότητας της διαδικασίας και ότι δεν θα δοθούν σε τρίτους.

Πρωτοβουλίες από 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ-ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ-ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ: ΝΑΙ ΣΤΗ ΦΙΛΙΑ! ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ! ΣΧΟΛΙΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΟΜΗΛΙΚΩΝ

 Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα και με την ενεργητική συμμετοχή και δράση των παιδιών (με ατομικές και ομαδικές εργασίες ) επιδιώκουμε να προωθήσουμε την ΕΙΡΗΝΗ, ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ, ΤΗΝ ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ, ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ- ΤΗ ΦΙΛΙΑ. Επιδιώκουμε να θέσουμε τις βάσεις για ένα ειρηνικό , δημιουργικό,πλουραλιστικό, συμπεριληπτικό και δημοκρατικό σχολείο, το σχολείο του 21ου αιώνα. Συστήσαμε-συγκροτήσαμε , μέσα από το διάλογο και τη συζήτηση, ΟΜΑΔΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ. Σκοπεύουμε να επεμβαίνουμε με ευγενικό τρόπο και καλόβουλη διάθεση (όπου είναι δυνατόν) για να περιορίσουμε και να εξαλείψουμε τα σημεία τριβής και έντασης μεταξύ των παιδιών....με απώτερο στόχο και επιδίωξη, την εξάλειψη της βίας και του εκφοβισμού. Μία ομάδα παιδιών-μελών του προγράμματος, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών, προσπαθούν μέσα από το διάλογο και τη συζήτηση, να εξομαλύνουν τις αντιθέσεις μεταξύ των συμμαθητών και συμμαθητριών τους, να δώσουν λύσεις σε αντιπαράθεσεις με δημοκρατικό τρόπο, δίνοντας την ευκαιρία στις δύο πλευρές που ¨αντιδικούν¨, να εκθέσουν τις απόψεις τους και τη δική τους πιθανή εκδοχή για το λόγο της σύγκρουσης τους και να επιζητήσουν ,μία ειρηνική και συμφιλιωτική λύση με αμοιβαίες υποχωρήσεις. Η επίλυση των διαφορών και συγκρούσεων είναι επιτακτική ανάγκη και προτεραιότητα, για τη δημιουργία ειρηνικού και φιλικού κλίματος στο σχολείο.

1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ-ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΦΙΣΕΣ - ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΎ /ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ....ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ...ΤΗΣ ΕΙΡΉΝΗΣ, ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ!!!

Στο πλαίσιο των δράσεων κατά της Βίας και υπέρ της ΦΙΛΙΑΣ αναλάβαμε την πραγματοποίηση του προγράμματος Αγωγής Υγείας με τίτλο:ΝΑΙ ΣΤΗ ΦΙΛΙΑ! ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ! ΣΧΟΛΙΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΟΜΗΛΙΚΩΝ( 30 παιδιά/Α-Β-Γ Γυμνασίου), με στόχο να κινητοποιήσουμε με τις δραστηριότητες μας την εκπαιδευτική κοινότητα για θέματα που αφορούν την σχολική καθημερινότητα μας. Σκοπός μας ήταν και είναι να ευαισθητοποιήσουμε το σύνολο των παιδιών και όχι μόνο, για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής Βίας και του εκφοβισμού. Παρουσιάζουμε λοιπόν τις ΑΦΙΣΕΣ της μαθήτριας μας( Καζαντζίδου Μαρίας Γ1) που συμμετέχει ενεργά στο παραπάνω πρόγραμμα ( Αφίσες κατά της Βίας των Γυναικών, υπέρ των Δικαιωμάτων παιδιών και ενηλίκων, υπέρ της Αγάπης και της Φιλίας).

Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας