menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Ανοιχτή ψηφοφορία κοινού


Δημιουργούμε έναν Καλύτερο Κόσμο

To QualityNet Foundation δεσμεύεται ότι τα στοιχεία που καταθέτετε δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλο σκοπό παρά μόνο για τον έλεγχο της εγκυρότητας της διαδικασίας και ότι δεν θα δοθούν σε τρίτους.

Πρωτοβουλίες από 12 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

12 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ ...ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ . ΑΦΙΣΑ 12ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ -ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς με ποικίλες δράσεις δραματοποίησης αντιληφθήκαμε μέσα στη σχολική μας τάξη και εκτός, τις έννοιες bullying και τους κινδύνους που ελοχεύει αυτή η αρνητική συμπεριφορά στο σχολικό μας περιβάλλον ...Καταδικάσαμε ομόφωνα και απορρίψαμε τις κακές συμπεριφορές που έχουν το χαρακτήρα του σχολικού εκφοβισμού και υποσχεθήκαμε τα έργα μας να έχουν χαρακτήρα που θα εμπεριέχουν τη φιλία ,τη συνεργασία ,την αποδοχή ,την αγάπη,την ενσυναίσθηση ,την ασφάλεια και τη χαρά .Με δράσεις μας ενισχύσαμε σε κάθε μαθητή  την αυτοπεποίθηση ,την καλοσύνη , την προσφορά και την ανιδιοτέλεια .

12 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Ο Αρίστος ψάχνει την αλήθεια ή το ψέμα ; Είναι σοβαρό το θέμα . 12ο νηπ/γείο Κοζάνης -Παραμύθι για την Ασφάλεια στο διαδίκτυο .

Ο μαγικός κόσμος της περιήγησης του διαδικτύου αποτελεί για τα μικρά παιδιά μια μεγάλη πρόκληση εξερεύνησης και μάθησης . Πολλές φορές, όταν η χρήση του διαδικτύου υπερβαίνει τα όρια καταλήγει να γίνει επιζήμια για τη μαθησιακή ,κοινωνική,συναισθηματική και εκπαιδευτική εξέλιξη του παιδιού . Οι προβληματισμοί ,οι σκέψεις ,τα διδάγματα και τα συμπεράσματα των παιδιών  αποτυπώθηκαν με πολύ γλαφυρό τρόπο  στο παραμύθι :΄΄ Ο Αρίστος ψάχνει την αλήθεια ή το ψέμα ; Είναι σοβαρό το θέμα ...΄΄ 

12 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Πέντε φίλοι ανταμώνουν στην Ευρώπη ξεφαντώνουν ...12ο Νηπιαγωγείο Κοζάνης

Η εκπαιδευτική δράση με τίτλο : ΄΄Πέντε φίλοι ανταμώνουν στην Ευρώπη ξεφαντώνουν …΄΄, έχει ως κύριο και βασικό σκοπό να προκαλέσει το ενδιαφέρον των μαθητών και να τους εμπλέξει σε μια ενεργητική μαθησιακή διαδικασία ,μέσω της οποίας θα διερευνήσουν, θα ανακαλύψουν και θα οικοδομήσουν τις γνώσεις τους, ώστε να πετύχουν να συλλέξουν  ποικίλες πληροφορίες, για  το  γεωγραφικό και  πολιτισμικό ευρωπαϊκό γίγνεσθαι ,  αξιοποιώντας τη  συνεργατική μάθηση, αλλά και τα εργαλεία του Web 2.0.

Έμμεσα με διάφορες δράσεις βιωματικού τύπου και δραματοποίησης ,τα παιδιά θα εντάξουν στις δράσεις τους το σεβασμό στους άλλους λαούς ως προς  την ετερότητα τους, και θα αντιληφθούν τα κοινά και τις διαφορές, που υπάρχουν σε ετερογενείς πολιτισμούς. Πέντε παιδιά θα ανταμώσουν με τη βοήθεια της νεράιδας Πηνελόπης ,που ανησυχεί για την Ειρήνη στην Ευρώπη… Στην πορεία όλοι μαζί , αποφασίζουν  να μεταδώσουν το δικό τους μήνυμα, για Ειρήνη και αγάπη σε κάθε γωνιά της Ευρώπης.  Θα γνωρίσουν και θα ενώσουν τις ομορφιές που κρύβει η κάθε χώρα και στην πορεία θα γίνουν το εφαλτήριο για να ξεκινήσει το ταξίδι της γνωριμίας και της φιλίας τους ,για το κοινό καλό … Θα βρούνε άραγε ποια χώρα κρύβει την μεγαλύτερη ομορφιά και λάμψη ; Θα μεταδώσουν το μήνυμα της Ειρήνης σε κάθε γωνιά  της Ευρώπης ;

Οι πέντε φίλοι υπόσχονται να μεταδώσουν το μήνυμα της Ειρήνης απ’ άκρη σ΄άκρη και να διώξουν κάθε ενδεχόμενο σύννεφο πολέμου, που απειλεί να εμφανιστεί στην Ευρώπη .  Η νεράιδα Πηνελόπη χαρούμενη και ανακουφισμένη θα τους πει, πως εξίσου όλες οι χώρες είναι πανέμορφες και κάθε μια έχει τη δική της λάμψη και χάρη (κουκλοθεατρική  παράσταση με ποιηματάκια και διαλόγους ανάμεσα στις κούκλες …!).  Νοερά οι πέντε φίλοι μας  με τη βοήθεια της νεράιδας Πηνελόπης ,θα μας ταξιδέψουν και θα μας ξεναγήσουν στις ομορφιές των χωρών τους …Μνημεία, γεύσεις , ενδυμασίες, μουσικές και  σημαίες θα γίνουν τα στοιχεία, τα οποία θα επεξεργαστούν τα παιδιά μεθοδικά και αβίαστα με παιγνιώδη χαρακτήρα και με ενεργή συμμετοχή όλων των παιδιών .

Κατά την ανάπτυξη του σεναρίου λαμβάνονται υπόψη  οι σχετικές ατελείς γνώσεις και  οι αντιλήψεις των παιδιών προσχολικής ηλικίας,  που αφορούν τα γεωγραφικά δεδομένα του πλανήτη μας και του καταμερισμού του σε εκτάσεις και ηπείρους  .  Δυσκολεύονται να αντιληφθούν τη διάταξη των κρατών της Ευρώπης(βόρεια-νότια –ανατολικά-δυτικά), πάνω στο γεωγραφικό χάρτη και τη χωροθέτηση τους πάνω σε αυτόν. Επίσης δυσκολεύονται να αντιληφθούν τον όγκο και το μέγεθος των ηπείρων και των κρατών πάνω στον πλανήτη γη  … Η σφαιρικότητα του πλανήτη τους δημιουργεί πολλά ερωτηματικά και απορίες διότι η έννοια  της βαρύτητας δεν είναι με τους νόμους της φυσικής εύκολο να επεξηγηθεί διεξοδικά και  αναλυτικά με επιστημονικές ορολογίες και δεδομένα.

 

12 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ...ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ

Με αφορμή την αφήγηση του οικολογικού παραμυθιού  :΄΄Το δάσος που το' σκασε της ΚΑΝΤΖΟΛΑ-ΣΑΜΠΑΤΑΚΟΥ ΒΕΑΤΡΙΚΗΣ ΄΄,γνωρίσαμε δέντρα που περπατάνε, συζητάνε, πάνε κομμωτήριο για να χτενίσουν τις πευκοβελόνες τους, παίζουν κουτσό, κάνουν γυμναστική και σκοινάκι για να ξεμουδιάσουν τα κλαδιά τους, χορεύουν ξέφρενα στο πάρτι της υπναρούς νεράιδας Ονειράνθης με ολοκαίνουριες φορεσιές και πανέμορφα κολιέ από κουκουνάρια! Μάθαμε για  κουκουβάγιες και διάσημους δημοσιογράφους, μαρούλια και τσικλόφουσκες, δήμαρχους,παιδιά, και παγωτά χωνάκια. Προβληματιστήκαμε ... Άραγε  γιατί να το 'σκασε το δάσος;

 Ο αντίκτυπος της κλιματικής κρίσης γίνεται αισθητός σε ολόκληρους πληθυσμούς, όμως οι ευάλωτοι άνθρωποι οι οποίοι ζουν σε περιοχές που ήδη ταλανίζονται από συγκρούσεις, φτώχεια και υψηλούς αριθμούς εκτοπισμένων ανθρώπων, είναι αυτοί που πλήττονται δυσανάλογα. Οι πρόσφυγες και οι εσωτερικά εκτοπισμένοι πληθυσμοί βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης.

Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας