menu

Σύνδεση | Εγγραφή

1ο Νηπιαγωγείο Λουτρών Αιδηψού

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Ζωντανεύοντας τα όνειρα παιδιών προσφύγων

Ζωντανεύοντας τα όνειρα παιδιών προσφύγων
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

1ο Νηπιαγωγείο Λουτρών Αιδηψού

Είναι ένα καινοτόμο σχολείο, βραβευμένο για τις δράσεις του σε πολλά επίπεδα, ανήκει στα eTwinning Schools καθώς και στο δίκτυο Eco Schools. Κάθε χρόνο συμμετέχει σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα (eTwinning, erasmus) και από το 2019 αποτελεί ένα από τα δύο συντονιστικά νηπιαγωγεία του δικτύου σχολείων Ενεργά Σχολεία, μια Οικοσυμμαχία.


Διευθυντής Σχολείου

Χαπίδου Ελισάβετ

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=MuIbp4HySbk

Το βίντεο είναι αποτέλεσμα ενός δικτύου  16 δημόσιων νηπιαγωγείων, με το 1ο Νηπιαγωγείο Λ. Αιδηψού  και το Νηπιαγωγείο Αυλωναρίου ως συντονιστές και τα: 2ο Νηπιαγωγείο Ν. Αρτάκης, 4ο Νηπιαγωγείο Βασιλικού, 2ο Νηπιαγωγείο Ερέτριας, Νηπιαγωγείο Καράβου, Νηπιαγωγείο Μαντουδίου, Νηπιαγωγείο Πηλίου, Νηπιαγωγείο Νεοχωρίου, 6ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας,  18ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας, 19ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας, 33ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας, Νηπιαγωγείο Αγίου Κωνσταντίνου, 1ο Νηπιαγωγείο Λάρυμνας και 100ο Νηπιαγωγείο Αθηνών. Στο πλαίσιο της καλλιέργειας ενεργών και υπεύθυνων μελλοντικών πολιτών, ευαισθητοποιημένων σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με στόχο την εξάλειψη των ανισοτήτων και τη δημιουργία ενός δίκαιου κόσμου, οι μαθητές συνεργάστηκαν με το 35ο Δημοτικό σχολείο Αθηνών, όπου φοιτούν κατά βάση παιδιά προσφυγικής και μεταναστευτικής βιογραφίας και ζήτησαν από εκείνα να τους αποκαλύψουν τα όνειρά τους για τη ζωή, για το μέλλον τους. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό σε αυτό το κάλεσμα και έγραψαν με το δικό τους μοναδικό τρόπο τα όνειρά τους. Έπειτα, οι μαθητές των νηπιαγωγείων ανέλαβαν να τα ζωντανέψουν μέσα από τον υπέροχο τρόπο που εκείνα εκφράζονται ζωγραφίζοντας. Το αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία ενός βίντεο, το οποίο υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά τα παιδιά του 35ου Δημοτικού Αθηνών.


Στόχος δράσης

Στόχος της δημιουργίας του συγκεκριμένου βίντεο ήταν, μέσα από τη δημοσίευσή του να ευαισθητοποιηθεί όχι μόνο η μαθητική κοινότητα που συμμετείχε, αλλά και η ευρύτερη κοινωνία στο θέματα της εξάλειψης των ανισοτήτων , την αποδοχή της διαφορετικότητας, την προστασία των ευάλωτων ομάδων και τη δημιουργία ενός δίκαιου κόσμου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 7


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας