menu

Σύνδεση | Εγγραφή

2o Νηπιαγωγείο Καλαμαριάς

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Ζώα υπό εξαφάνιση - Το παράπονο των ζώων

Ζώα υπό εξαφάνιση - Το παράπονο των ζώων
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

2o Νηπιαγωγείο Καλαμαριάς

Το 2ο 4/θ Νηπιαγωγείο Καλαμαριάς ιδρύθηκε το 2021. Το σχολικό έτος 2022-23 διανύει το 2ο έτος λειτουργίας του. Λειτουργούν τμήματα Γενικής Παιδείας, Πρωινής Ζώνης, Ολοήμερα τμήματα και Αναβαθμισμένο Ολοήμερο τμήμα διευρυμένου ωραρίου. Το χαρακτηριστικό πλεονέκτημα του σχολείου μας είναι η σχολική του αυλή.


Διευθυντής Σχολείου

Μαρία Μαγκίρογλου

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Αφού τα παιδιά λίγο πριν την έναρξη των εργαστηρίων παρακολούθησαν θεατρική παράσταση με θέμα το παράπονο του Γκάρη, ενός γαιδουράκου που ήταν υποτιμημένος συγκριτικά με τα άλλα ζώα, στη συνέχεια δημιουργήσαμε σε κάθε τμήμα και σε ένα εμφανές σημείο κάθε τάξης, τη γωνιά «Ζώα υπό εξαφάνιση – Το παράπονο των ζώων.

Με τη χρήση διάφορων μορφών τέχνης τα παιδιά αναγνώρισαν τα ζώα που τελούν υπό εξαφάνιση.

Στη συνέχεια κινητοποιήσαμε τη σκέψη των παιδιών με τη χρήση ψηφιακού υλικού, ιστοριών και έντυπου εποπτικού υλικού για τους λόγους που τα συγκεκριμένα ζώα τελούν υπό εξαφάνιση.

Περάσαμε στα ζώα της γειτονιάς. Τα παιδά διατύπωσαν λόγους για τους οποίους θα μπορούσαν τα αδέσποτα ζώα να παραπονεθούν.

Με παιχνιώδεις μεθόδους ενσυναίσθησης τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με μία άλλη οπτική γωνία για το πώς μπορεί να αισθάνονται τα ζώα αυτά.

Τέλος τα παιδιά σκέφτηκαν τρόπους για να προστατευτούν τα ζώα και συσχέτισαν την προστασία του περιβάλλοντος με την προσωπική ευθύνη και την επέκταση της καταστροφής του στα έμβια όντα του πλανήτη. Επίσης ήρθαν σε επαφή με οργανισμούς που μεριμνούν για τα ζώα υπό εξαφάνιση αλλά και για τα αδέσποτα ζώα μέσα από τη συζήτηση και χρήση εποπτικού έντυπου και ψηφιακού υλικού.

Αφίσες και ατομικές εργασίες με μηνύματα ολοκλήρωσαν τη δράση μας.

Αξιοποιήσαμε το υλικό «Το παράπονο των ζώων» του Quality net – In action for a better world. Η δράση μας ήταν στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων «Φροντίζω το περιβάλλον»


Στόχος δράσης

Καλλιέργεια φιλικών στάσεων για τα ζώα και ευαισθητοποίηση για την προστασία των έμβιων όντων του πλανήτη αλλά και της προσωπικής μας ευθύνης για το περιβάλλον

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 3



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας