menu

Σύνδεση | Εγγραφή

1ο Νηπιαγωγείο Περάματος Ρεθύμνου

Εφαρμοσμένα σενάρια/καινοτόμα προγράμματα

Πρωτοβουλία

Υπερήρωες της Θάλασσας

Υπερήρωες της Θάλασσας
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

1ο Νηπιαγωγείο Περάματος Ρεθύμνου

Το νηπιαγωγείο αποτελείται από δύο ολοήμερα κι ένα κλασικό τμήμα, και σε αυτό φοιτούν συνολικά 51 παιδιά ηλικίας 3,5 έως 6 ετών.


Διευθυντής Σχολείου

Ειρήνη Ξυλούρη

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Το Νοέμβριο του 2021, το 1ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Περάματος Ρεθύμνου πραγματοποίησε διαθεματικό πρότζεκτ διάρκειας τριών εβδομάδων, με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν ένα κλασικό και δύο ολοήμερα τμήματα του σχολείου, δηλαδή ένας αριθμός συνολικά 51 παιδιών ηλικίας 3,5 – 5,5 ετών και πέντε εκπαιδευτικών προσχολικής εκπαίδευσης. 


Αποτελέσματα / επίδραση

Μέσα από το πρότζεκτ τα παιδιά ευαισθητοποιήθηκαν βαθιά για ζητήματα προστασίας του θαλάσσιου οικοσυστήματος. Γνώρισαν αρκετές πληροφορίες για τη θαλάσσια ζωή και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει, τις κατέγραψαν, τις αναπαράστησαν με τρισδιάστατες κατασκευές και έφτιαξαν πανό για να προειδοποιήσουν για τους κινδύνους της ρύπανσης. Έκαναν διαδικτυακή ξενάγηση στο νοσοκομείο θαλάσσιας χελώνας του ΑΡΧΕΛΩΝ στην Αττική, όπου είχαν την ευκαιρία να δουν – έστω ηλεκτρονικά – αληθινές θαλάσσιες χελώνες. Το πρότζεκτ ολοκληρώθηκε με έναν εθελοντικό καθαρισμό της τοπικής παραλίας του Ρεθύμνου, στον οποίο τα παιδιά ήρθαν μαζί με τους γονείς τους, η υποστήριξη των οποίων ήταν πολύ σημαντική. Μέσα από αυτή τη δράση τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν την αξία που έχει η καθαρή παραλία, αλλά και να βιώσουν μια στιγμή σύνδεσης ανάμεσα στην οικογένεια και το σχολείο τους. Τέλος, τα παιδιά που συμμετείχαν κέρδισαν με την αξία τους τη στολή του Υπερήρωα της Θάλασσας, που όποιος τη φορά αποκτά ‘υπερφυσικές δυνάμεις’ για να συνεχίσει να προστατεύει τη θάλασσα!



Συνεργασίες

ΑΡΧΕΛΩΝ Σύλλογος Προστασίας Θαλάσσιας Χελώνας


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Ειρήνη Ξυλούρη (Προϊσταμένη Νηπιαγωγός ΠΕ60), Σταυρούλα Καλαντζή (Νηπιαγωγός ΠΕ60), Μαρία Θεοδωρίδου (Νηπιαγωγός ΠΕ60), Χρύσα Παπαχρήστου (Νηπιαγωγός ΠΕ60), Μαρίνα Πατεράκη (Νηπιαγωγός ΠΕ60)

Στόχος δράσης

Να ευαισθητοποιηθούν για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος.

Χρόνος δράσης

3 εβδομάδες (Νοέμβριος 2021)

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας