menu

Σύνδεση | Εγγραφή

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΟΥΔΡΟΥ "ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΜΟΣΧΙΔΗΣ"

Συνεργατικά Προγράμματα

Πρωτοβουλία

Υιοθετώντας αρχαιολογικούς χώρους

Υιοθετώντας αρχαιολογικούς χώρους
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΟΥΔΡΟΥ "ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΜΟΣΧΙΔΗΣ"

ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΕ 76 ΜΑΘΗΤΕΣ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΝΕΡΓΟ ΣΤΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ ΣΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ, ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ "ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ", ΤΟΥ "ΕΓΩ ΚΙ ΕΣΥ ΜΑΖΙ", ΤΟΥ LET;S DO IT GREECE" ΥΠΟ ΕΝΤΑΞΗ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗς ASPnet, ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΙΛΟΤΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ κ.α


Διευθυντής Σχολείου

ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΜΑΡΙΑ

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Το Γυμνάσιο Μούδρου «Αργύριος Μοσχίδης» αποδέχθηκε την πρόταση αδελφοποίησης και συνεργασίας του 1ου Ιπποκάτειου Γυμνασίου Κω και οι μαθητές των δύο σχολείων παρουσίασαν τη δουλειά τους εργαζόμενοι πάνω στην εκπαιδευτική δράση «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα» του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ. Οι μαθητές της Γ΄Γυμνασίου του Γυμνασίου Μούδρου καλωσόρισαν τους Δωδεκανήσιους συμμαθητές τους στην ψηφιακή τους τάξη. Και τα δύο σχολεία παρουσίασαν δράσεις τους και αναφέρθηκαν στο προφίλ του σχολείου τους, ξενάγησαν τους συμμετέχοντες στα δυο όμορφα νησιά κι εστίασαν τη μελέτη τους στην παρουσίαση του αρχαίου θεάτρου της Ηφαιστίας και του Ρωμαϊκού Ωδείου της Κω. Το 1ο Ιπποκράτειο Γυμνάσιο Κω, ένα σχολείο 550 μαθητών, με δράσεις και έντονο πολιτιστικό ενδιαφέρον προσέγγισε το Γυμνάσιο Μούδρου παρακολουθώντας την ενεργό παρουσία του και την εξωστρέφειά του. Συνδετικός κρίκος υπήρξε η αναπληρώτρια εκπαιδευτικός κ. Σαπουνίδου Ζωή, Κοινωνιολόγος, που έχει υπηρετήσει και στα δύο σχολεία. Η αγάπη για τον πολιτισμό και για τη διεύρυνση των οριζόντων των μαθητών φέρνει τα δύο σχολεία κοντά, προωθεί τη γνώση και την έρευνα, δημιουργεί συνεκτικούς δεσμούς ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, αλλά και την ευρύτερη τοπική κοινότητα και των δύο νησιών και δημιουργεί τις προϋποθέσεις και για την προοπτική μαθητικού τουρισμού. Το Βόρειο Αιγαίο συναντά το Νότιο Αιγαίο και ο αρχαίος κόσμος γίνεται το «κοινό αγαθό», το έρεισμα της δημοκρατίας και του πολιτισμού, που καλούμαστε μαθητές κι εκπαιδευτικοί να υιοθετήσουμε και να προβάλουμε με στόχο την κοινωνικοποίηση των μνημείων, σε συνδυασμό με τη βιώσιμη ανάπτυξη των νησιών μας.


Αποτελέσματα / επίδραση

Ανταλλαγές πληροφοριών. Δημιουργία βάσεων για ευρύτερη συνεργασία σε πολλάπλα επίπεδα. Μαθητικές ανταλλαγές και μαθητικός τουρισμός. Επίδραση της δράσης στην ευρύτερη κοινωνία, καθώς η διεύρυνση του προγράμματος στη δημιουργία ενός δικτύου σχολείων των νησιών του Αιγαίου και της ανάδειξης της πολιτισμικής τους κληρονομιάς δημιουργείται ως σκέψη και επόμενος στόχος. Τα Μ.Μ.Ε. αγκάλιασαν την ιδέα αυτής της συνεργασίας Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και δημιούργησαν το κατάλληλο κλίμα για τη διάχυση του προγράμματος και την ευόδωση των στόχων αυτής της παράλληλης δράσης.



Συνεργασίες

1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΩ


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΠΟΛΥΜΕΝΗ ΕΛΕΝΗ-ΜΕΡΜΗΓΚΑ ΧΡΥΣΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΟΥΔΡΟΥ

Στόχος δράσης

ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ-ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΕΓΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ-ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΟΤΗΤΑ-ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Χρόνος δράσης

2ο τετράμηνο του σχολικού έτους 2021-2022

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας