menu

Σύνδεση | Εγγραφή

3o Δ.Σ. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Εφαρμοσμένα σενάρια/καινοτόμα προγράμματα

Πρωτοβουλία

Υιοθετούμε ένα χρυσόψαρο στην τάξη μας!

Υιοθετούμε ένα χρυσόψαρο στην τάξη μας!
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

  • Η ευαισθητοποίηση των παιδιών για τις αξίες του σεβασμού και της αγάπης στα ζώα και στο περιβάλλον .

  • Η ενεργός συμμετοχή των παιδιών, μέσα από προσιτές και εύκολες δραστηριότητες.

  • Η διαμόρφωση της προσωπικής ευθύνης, της αυτογνωσίας και της ανάπτυξης σεβασμού και αλληλεγγύης.

  • Η κατάκτηση της ικανότητας της συναισθηματικής συμμετοχής και της διανοητικής και συναισθηματικής ανάπτυξης.

  • Η συνεργασία, το ομαδικό πνεύμα, η θέληση, η υπευθυνότητα, η υπομονή, η επιμονή, η αυτοεκτίμηση, η αυτοπεποίθηση.

  • Η δυνατότητα οικοδόμησης γνώσεων και ανάπτυξης δεξιοτήτων

  • Η άσκηση στην παρατήρηση συμπεριφορών ζώων

  • Η ενίσχυση της συλλογικότητας και της συνεργασίας

  • Η προσαρμογή στη λειτουργία και τους κανόνες της ομάδας και διεύρυνση των οριζόντων τους μέσα από τη συζήτηση, την επιχειρηματολογία και την επικοινωνία

  • Η ανάπτυξη κριτικής και δημιουργικής σκέψης για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος

  • Η δημιουργία-υιοθέτηση στάσεων , συμπεριφορών και προώθηση ανάλογων μηνυμάτων προς την οικογένεια, τους φίλους, τη σχολική κοινότητα και την κοινωνία.




Αποτελέσματα / επίδραση

Αποτελέσματα της δράσης: η  συνεργασία, το ομαδικό πνεύμα,  η υπευθυνότητα, η υπομονή, η επιμονή, η αυτοεκτίμηση, η αυτοπεποίθηση, η ελεύθερη έκφραση.  Οι μαθητές που συμμετείχαν στο  πρόγραμμα είχαν  τη δυνατότητα να οικοδομήσουν γνώσεις, να αναπτύξουν δεξιότητες και να ασκηθούν στην παρατήρηση συμπεριφορών ζώων, να ενισχύσουν τη συλλογικότητα, τον εθελοντισμό και τη συνεργασία και να προσαρμοστούν στην λειτουργία και τους κανόνες της ομάδας. Παράλληλα να διευρύνουν τους ορίζοντές τους μέσα από τη συζήτηση, την επιχειρηματολογία και την επικοινωνία, να αναπτύξουν κριτική και δημιουργική σκέψη για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος και να δημιουργήσουν στάσεις, συμπεριφορές και να προωθήσουν ανάλογα μηνύματα προς την οικογένεια, τους φίλους, την κοινωνία και τους φορείς της. Η όλη  διαδικασία ήταν ένας τρόπος μάθησης και εργαλείο ενασχόλησης  των παιδιών με τα σημερινά φιλοζωικά και περιβαλλοντικά ζητήματα και προβλήματα.



Συνεργασίες

Συνεργασία με υπεύθυνο καταστήματος pet shop της πόλης, ο οποίος μας ενημέρωσε για τις συνήθειες και   ιδιαιτερότητες του ΑΦΟΒΟΥ και της ΑΓΑΠΗΣ και μας έδωσε οδηγίες για τη φροντίδα τους

Επίσκεψη στην τάξη της ψυχολόγου του σχολείου και συζήτηση για τη διαχείριση της απώλειας μετά τον θάνατο του ΑΦΟΒΟΥ και πριν τον ερχομό της ΑΓΑΠΗΣ.

Πρόταση σε άλλες τάξεις του σχολείου να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας και να υιοθετήσουν ένα ζωάκι στην τάξη.

Συνεργασία με τους γονείς των μαθητών που αποδέχτηκαν τη φιλοξενία του ΑΦΟΒΟΥ πρώτα και της ΑΓΑΠΗΣ αργότερα κάθε Σαββατοκύριακο σε διαφορετικό σπίτι ενός μαθητή, εναλλάξ αγοριού, κοριτσιού.


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ

Στόχος δράσης

Στόχοι: Να μάθουν να κατονομάζουν τα συναισθήματα τους και τα συναισθήματα των άλλων και να κατανοήσουν την αρετή της ενσυναίσθησης, αναπτύσσοντας παράλληλα αισθήματα φροντίδας και υπευθυνότητας για άλλες μορφές ζωής. Να κατανοήσουν τί σημαίνει ευζωία ενός ζώου και να γνωρίσουν τις βασικές υποχρεώσεις ενός υπευθύνου κηδεμόνα ζώου, αλλά και να προβληματιστούν σε συγκεκριμένες καταστάσεις που τους δίνονται, να εκφράσουν τα συναισθήματα τους και να δώσουν λύσεις.

Χρόνος δράσης

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2022-ΙΟΥΝΙΟΣ 2023

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2


Videos 2

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας