menu

Σύνδεση | Εγγραφή

5ο Νηπιαγωγείο Λουτρακίου

Δράσεις συνεργασίας με την τοπική & ευρύτερη κοινωνία

Πρωτοβουλία

ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ

ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Το WWF Ελλάς σχεδίασε το πρόγραμμα "Υιοθέτησε μια παραλία", με σκοπό την παρακολούθηση της παράκτιας ρύπανσης σε εθνικό επίπεδο. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε οι μαθητές μέσα από δραστηριότητες στην τάξη να αντιληφθούν καταρχήν τη σοβαρότητα του προβλήματος της παλστικής ρύπανσης και σε δεύτερο επίπεδο, "υιοθετώντας" μια παραλία, να συμμετέχουν ενεργά στον έλεγχο και την παρακολούθηση της παράκτιας ρύπανσης της περιοχής τους. Εκπαιδευτικοί και μαθητές δεσμευτήκαμε για την υιοθεσία 100 μέτρων παραλίας και άρα το σχολείο μας είναι υπεύθυνο να παρακολουθεί για ένα σχολικό έτος την πλαστική ρύπανση στο συγκεκριμένο μέρος της παραλίας και να φροντίζει, ώστε η παραλία να παραμένει καθαρή. Έχουν καθοριστεί 3 επισκέψεις. Η μια τον Ιανουάριο του 2023, η δεύτερη τον Απρίλιο και η τρίτη τον Ιούνιο. Το νηπιαγωγείο μας έχει ήδη πραγματοποιήσει τις δύο πρώτες επισκέψεις και απομένει αυτή του Ιουνίου.


Αποτελέσματα / επίδραση

Τα αποτελέσματα από τη συλλογή των σκουπιδιών καταγράφονται σε ειδικές φόρμες της WWF Ελλάς που έχουν σχεδιαστεί για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Η επίδραση στα παιδιά είναι σημαντική καθώς αντλαμβάνονται βιωματικά την ρύπανση της παραλίας από τον άνθρωπο.



Συνεργασίες

Συνεργασία με την WWF  Ελλάς και με τον Δήμο Λουτρακίου-Αγ. Θεοδώρων για την παροχή κατάλληλου εξοπλισμού (κώνοι για την οριοθέτηση των 100 μέτρων, γάντια, κλπ)


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

ΖΕΡΒΟΥ ΕΛΕΝΗ, ΚΕΦΙΛΗ ΕΛΕΝΗ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΔΩΡΟΥΣΗ ΜΑΡΙΑ, ΤΟΨΙΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

ιστολόγιο του σχολείου μας


Στόχος δράσης

Η παρακολούθηση της παράκτιας ρύπανσης σε εθνικό επίπεδο, η μείωση του όγκου απορριμμάτων που υπάρχουν στην παραλία μας, η ευαισθητοποίηση των παιδιών και των γονέων απέναντι στο πρόβλημα της πλαστικής ρύπανσης

Κοινό στο οποίο απευθύνεται

Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί

Χρόνος δράσης

Ιανουάριος - Ιούνιος 2023

Τόπος Δράσης

Λουτράκι Κορινθίας

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας