menu

Σύνδεση | Εγγραφή

1o Νηπιαγωγείο Αλμυρού

Εφαρμοσμένα σενάρια/καινοτόμα προγράμματα

Πρωτοβουλία

Yγιή παιδιά υγιής πανήτης

Yγιή παιδιά υγιής πανήτης
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης» αποτελεί μία πρόταση που στοχεύει στη σύνδεση των διατροφικών συνηθείων με τη προστασία του περιβάλλοντος. Μέσα από μία σειρά 11 δραστηριοτήτων, οι μαθητές/τριες πληροφορούνται για τα είδη των τροφών και τις θρεπτικές τους αξίες βάσει της μεσογειακής διατροφής, συνδυάζοντας τα στοιχεία αυτά με τη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος, με στόχο να υιοθετήσουν διατροφικές συνήθειες υγιεινές και περιβαλλοντικά ορθές, οι οποίες θα συνδέονται με τη μεσογειακή διατροφή.


Αποτελέσματα / επίδραση

Ο κύριος στόχος του προγράμματος ήταν η σύνδεση των διατροφικών συνηθειών με την προστασία του περιβάλλοντος. Μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων οι μαθητές πηροφορήθηκαν τα είδη των τροφών και τις θρεπτικές τους αξίες συνδυάζοντας τα στοιχεία αυτά με τη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος. Η πλειοψηφία των μαθητών υιοθέτησε διατροφικές συνήθειες υγιεινές και περιβαλλοντικά ορθές, οι οποίες συνδέονται με τη μεσογειακή διατροφή. Όλες οι δραστηριότητες συγκεντρώθηκαν σε ένα ψηφιακό εργαλείο.https://view.genial.ly/61f00dcc3a838c00120185cd/presentation-ygih-paidia-ygihs-planhths



Συνεργασίες

ΓΟΝΕΙΣ

WWF HELLAS

ΜΑΘΑΙΝΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Τσακόγια Αναστασία

Στόχος δράσης

Καλλιέργεια θετικών στάσεων, κατάκτηση της γνώσης μέσω της αλληλεπίδρασης με το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, ανάδειξη της προσωπικότητας κάθε παιδιού, σύνδεση και συνεργασία με οικογένεια, ποικιλία διδακτικών προσεγγίσεων, χρήση διαφορετικών μεθόδων αναπαράστασης, σύνδεση με γνωστικά αντικείμενα (Μελέτη Περιβάλλοντος, Γεωγραφία, Γλώσσα, Μαθηματικά, Φυσική, Εικαστικά, Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή, Φυσική Αγωγή)

Χρόνος δράσης

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας