menu

Σύνδεση | Εγγραφή

11ο Νηπιαγωγείο Χίου

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ

ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

11ο Νηπιαγωγείο Χίου

Το 11ο Νηπιαγωγείο Χίου είναι ένα σχολείο καινοτομίας, ομαδικότητας, συνεργασίας, επικοινωνίας, δημιουργικότητας και χαράς,


Διευθυντής Σχολείου

ΚΑΛΟΥΠΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Στο 11ο Νηπιαγωγείο Χιου φοιτούν την φετινή χρονιά 25 παιδιά στη πλειονότητα προνήπια.Στην αρχη της χρονιάς και στα πλαίσια των Εργαστηρίων δεξιοτήτων και τη θεματική "Ζω καλύτερα.Ευ ζην" τα παιδιά υλοποίησαν ένα σχέδιο δράσης με τίτλο" Μικρα λαγωνικα σε δράση". Τα παιδιά απόκτησαν σημαντικές γνώσεις σχετικά με το καθημερινό τους διαιτολόγιο και την απόκτηση καλών διατροφολογικων συνηθειών. Προσέγγισαν το θέμα μέσα από βιωματικές ομαδοσυνεργατικες δραστηριότητες με παιχνιωδη και ευχάριστα χαρακτηριστικά σε ένα δημιουργικό και διαδραστικό περιβάλλον μάθησης και πληροφορίας. Βελτίωσαν τις διατροφικές τους συνήθειες και ανέπτυξαν κριτικό τρόπο σκέψης όσον αφορά την υγεία τους. Συνεργάστηκαν με χαρά, δημιούργησαν, αντάλλαξαν ρόλους, έμαθαν μέσα και έξω από το νηπιαγωγείο και μοιράστηκαν με άλλους τις εμπειρίες τους.

Σε αυτό το περιβάλλον τα παιδιά αποφάσισαν να συμμετέχουν στα βραβεία bravo schools με την κατηγορία" μαθητικές δημιουργίες"και τον 3στοχο της βιώσιμης ανάπτυξης.

Τα παιδιά στο προτελευταίο εργαστήριο του σχεδίου δράσης  με τίτλο " Ας δείξουμε σε όλους τι μάθαμε" έδειξαν ενδιαφέρον να επικοινωνήσουν  τις γνώσεις τους σχετικά με την απόκτηση καλών διατροφικών συνηθειών με ένα τραγούδι  στην εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και στην τοπική κοινωνία. Με την συνεργασία της διατοφολογου που επισκέφτηκε το σχολείο μας δημιούργησαν  σαν ομάδα  τους στίχους του τραγουδιού. Ζήτησαν  από δύο γονείς να μελωποιησουν το τραγούδι εμπλέκοντας τους γονείς στη μαθησιακή διαδικασία. Με επιθυμία τους το τραγούδι πήρε την μορφή ταινίας .Ζωγραφισαν εικόνες που τους δημιουργήθηκαν ακούγοντας το τραγούδι, επέλεξαν ή  κατασκεύασαν τα αντικείμενα που χρειάζονταν για την δραματοποίηση τους. Έγιναν τα ίδια οι ήρωες και ανέλαβαν με ενθουσιασμό και το ρόλο του σκηνοθέτη. Τράβηξαν με την βοήθεια της νηπιαγωγού φωτογραφίες και η ταινία πήρε ψηφιακή μορφή με το εργαλείο movie maker που ήταν οικείο στα παιδιά.

Ήταν μια αυθόρμητη και ευχάριστη διαδικασία με την οποία τα παιδιά όχι μόνο βίωσαν την εμπειρία της δημιουργίας μιας ταινίας που ήταν αποτέλεσμα μιας συνεργατικής και ομαδικής δουλειάς αλλάδιαπίστωσαν και τον επικοινωνιακό χαρακτήρα της τέχνης με τη συμβολή της τεχνολογίας.

Η ταινία μοιράστηκε στα νηπιαγωγεια της περιφέρειας μας αλλά κοινοποιήθηκε και στην ιστοσελίδα του νηπιαγωγείου μας στα πλαίσια διάχυσης της γνώσης.

Συνεργασία με Διατροφολόγο,

 με γονείς σε ρόλο συνθέτη και τραγουδιστή.

 


Στόχος δράσης

Δημιουργία ταινίας για την υιοθέτηση μιας σωστής στάσης ζωής και την διατήρηση της υγείας και της ευεξίας. Να αναπτύξουν δεξιότητες αξιοποίησης των τεχνολογιών στο πλαίσιο προώθησης του τεχνολογικού εγγραμματισμου. Να κατανοήσουν ότι μπορούν να μεταδώσουν μηνύματα με ποικίλους τρόπους με τις ΤΠΕ Να αλληλεπιδράσουν , να συνεργαστούν , να αναγνωρίσουν τις ΤΠΕ ως μέσα για ψυχαγωγία. Να γίνουν πρεσβευτές και καλό παράδειγμα ευζωιας για το στενό και ευρύτερο περιβάλλον τους

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας