menu

Σύνδεση | Εγγραφή

5ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης

Δράσεις συνεργασίας με την τοπική & ευρύτερη κοινωνία

Πρωτοβουλία

Χριστουγεννιάτικη δράση στο Γηροκομείο Τρίπολης

Χριστουγεννιάτικη δράση στο Γηροκομείο Τρίπολης
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Ήδη από την αρχή του Οκτωβρίου 2021, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας (1 Οκτωβρίου), συζητήθηκε με τους μαθητές του σχολείου μας η ανάγκη υποστήριξης των ανθρώπων που ανήκουν στην Τρίτη Ηλικία και οι οποίοι δεν έχουν την τύχη να ζουν μέσα σε μια τυπική οικογένεια, με τη μορφή που οι μαθητές της ηλικίας αυτής συνήθως γνωρίζουν. Η αγάπη των μαθητών μας για τους δικούς τους παππούδες και γιαγιάδες έφερε προβληματισμούς και απορίες για τις συνθήκες ενός Γηροκομείου, τις οποίες συζητήσαμε εκτενώς.

Στη συνέχεια, στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων Ευ Ζην με τίτλο «Όλοι Μαζί είμαστε πιο δυνατοί», τέθηκαν οι βάσεις για τη λειτουργία και αποτελεσματικότητα των ομάδων, και έγινε κατανοητό από τους μαθητές μας ότι, όσο συνεργαζόμαστε, τόσο δυναμώνουμε και πετυχαίνουμε μεγαλύτερες νίκες από το να δουλεύουμε μόνοι μας.

Όλο αυτό το διάστημα οι γονείς των μαθητών μας ενημερώνονταν για την πορεία των προγραμμάτων που υλοποιούνταν μέσα από τις συγκεντρώσεις ενημέρωσης,  τον ιστότοπο του σχολείου, αλλά και από τους ίδιους τους μαθητές και μαθήτριες που με ενθουσιασμό περιέγραφαν τις νέες εμπειρίες και γνώσεις που αποκτούσαν καθημερινά στο σχολείο.

Φτάνοντας λοιπόν ο Δεκέμβριος και δεδομένων των συνθηκών που η πανδημία είχε δημιουργήσει, το κλίμα ήταν κατάλληλο για την οργάνωση μιας εναλλακτικής Χριστουγεννιάτικης γιορτής που θα είχε σκοπό την κοινωνική προσφορά.

Ακολούθησαν ενημερώσεις γονέων και συνεργασίες με υπηρεσίες του Δήμου Τρίπολης (για την εξασφάλιση ενός έλατου για στολισμό) και της Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας (στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης «Άγιος Νικόλαος») και με το Διοικητικό Συμβούλιο του Γηροκομείου (για την εξασφάλιση άδειας εισόδου χώρο του ιδρύματος).

Αποφασίστηκε η επίσκεψη των μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων στον προαύλιο χώρο του γηροκομείου για να στολίσουν με χειροποίητα στολίδια από ανακυκλώσιμα, αδιάβροχα υλικά ένα χριστουγεννιάτικο έλατο, να τραγουδήσουν κάλαντα και άλλα χριστουγεννιάτικα τραγούδια και να προσφέρουν δώρα, γλυκά και κυρίως στιγμές χαράς, φροντίδας, προφοράς, αγάπης στους ηλικιωμένους τρόφιμους.


Αποτελέσματα / επίδραση

Η οργάνωση, συνεργασία και υλοποίηση ήταν άψογη και το θετικό αποτέλεσμα κρίθηκε με μετρήσιμα κριτήρια τόσο στο θέμα της συμμετοχής του συνόλου των εμπλεκόμενων, όσο και των υλικών αγαθών που συγκεντρώθηκαν και προσφέρθηκαν από το σχολείο μας όσο κυρίως της χαράς, του ενθουσιασμού και της συγκίνησης των τροφίμων, του προσωπικού και της Διοίκησης του Γηροκομείου.



Συνεργασίες

Συνεργασίες με υπηρεσίες του Δήμου Τρίπολης (για την εξασφάλιση ενός έλατου για στολισμό) και της Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας (στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης «Άγιος Νικόλαος») και με το Διοικητικό Συμβούλιο του Γηροκομείου (για την εξασφάλιση άδειας εισόδου χώρο του ιδρύματος).


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Σωτηροπούλου Βασιλική, Μπάρλα Κωνσταντίνα

ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

Στόχος δράσης

Παιδαγωγικός σκοπός της «Χριστουγεννιάτικης δράσης στο Γηροκομείο Τρίπολης» να αποκτήσουν οι μαθητές και οι μαθήτριές του 5ου Νηπιαγωγείου Τρίπολης κοινωνική υπευθυνότητα απέναντι στους ηλικιωμένους και ανήμπορους συνανθρώπους

Κοινό στο οποίο απευθύνεται

σε όλο το ανθρώπινο δυναμικό του 5ου Νηπιαγωγείου Τρίπολης. Συγκεκριμένα προάγει και προϋποθέτει τη συμμετοχή και συνεργασία μαθητών, εκπαιδευτικών και συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.

Χρόνος δράσης

Δεκέμβριος 2021

Τόπος Δράσης

5ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης και Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας