menu

Σύνδεση | Εγγραφή

ΓΕΛ ΦΙΛΟΘΕΗΣ

Δράσεις συνεργασίας με την τοπική & ευρύτερη κοινωνία

Πρωτοβουλία

Χειμερινό καταφύγιο για αστέγους

Χειμερινό καταφύγιο για αστέγους
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Στο σχολείο μας υπάρχει ομάδα εκπαιδευτικών και μαθητών που στην αρχή της χρονιάς σχεδιάζει δράσεις, επισκέψεις, δρώμενα που θα γίνουν στους απογευματινούς ομίλους, στις διδακτικές επισκέψεις, και κάποια πρωινά Σαββάτων. Σταθερός προσανατολισμός του σχολείου είναι η ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας στην βοήθεια και την αλληλεγγύη που πρέπει να δείχνουμε για τους γύρω μας, στην καλλιέργεια της ενσυναίσθησης, στην ανάπτυξη κοινωνικής ευθύνης. Στις πρώτες συναντήσεις η συζήτηση περιστράφηκε στους συνανθρώπους μας  που ζουν στα όρια της φτώχιας. Έγινε αναφορά στους ανθρώπους που σε ακραία καιρικά φαινόμενα πέθαναν από το κρύο. Έτσι μια ομάδα μαθητών/τριών αποφάσισε να διερευνήσει τρόπο/τρόπους/δράσεις ώστε να μη ξαναδιαβάζαμε ή να μην ξανακούγαμε ειδήσεις περί θανάτων συνανθρώπων μας από το κρύο.

Στην δεύτερη συνάντηση μας προτάθηκε η κατασκευή ενός χειμερινού καταφυγίου (shelter).

Οργανώσαμε ομάδες διερεύνησης του θέματος και κατανείμαμε εργασίες και αρμοδιότητες.   Η Κατερίνα είπε θα μίλαγε με τον Δήμαρχο της περιοχής μας, η Μικαέλα με ανθρώπους του Δήμου Αθηναίων, ο Γιώργος με ανθρώπους από την Περιφέρεια, η Μαριτίνα με το Υπουργείο Ανάπτυξης, ο Φώτης με ΜΚΟ. Μετά τις πρώτες επαφές καταλάβαμε ότι δεν έπρεπε να φτιαχτεί κάτι που θα δημιουργούσε «μόνιμη κατάσταση» - αίσθηση ιδιοκτησίας. Ακόμα καταλάβαμε ότι δεν θα μπορούσαμε να φτιάξουμε κάτι πραγματικό, λόγω της υψηλής οικονομικής αξίας ενός τέτοιου εγχειρήματος. Επειδή θέλαμε ένα πρότυπο, για να το χρησιμοποιήσουμε για να μεταδώσουμε την ιδέας μας πιο εύκολα, σκεφτήκαμε να φτιάχναμε κάτι μόνοι μας. Στις επόμενες συναντήσεις δημιουργήσαμε την ομάδα τεχνολογίας και την ομάδα επιχειρηματικότητας με σκοπό η πρώτη να το κατασκεύαζε και η δεύτερη να το προωθούσε, να ενημέρωνε μαθητές, γονείς, Δήμους, επιχειρήσεις, το κράτος για την ανάγκη να κινητοποιηθούν όλοι ώστε να μην ξαναυπάρξει «κανείς νεκρός από το κρύο».

Οι ομάδες πλαισιώθηκαν από γονείς και καθηγητές και ξεκίνησαν οι συναντήσεις με τους άλλους μαθητές του σχολείου μας, με όμορα σχολεία, με σκοπό την ενημέρωση τους, την ευαισθητοποίηση τους, την αναζήτηση επαφών για απόκτηση ενημέρωσής μας για το θέμα, την απόκτηση τεχνογνωσίας, υποστηρικτών, χορηγών, συμβούλων.

Στην επόμενη μας συνάντηση βγάλαμε όνομα στην ομάδα μας και λογότυπο. Την ονομάσαμε  Δ.Ε.Σ. (Δρω Ευαισθητοποιούμε, Σκέφτομαι) για να δείχνουμε αλλά και να νοιώθουμε πιο δεσμευμένοι, να μας δημιουργηθεί η αίσθηση της ομάδας, η έννοια του «κοινού σκοπού».

Η ομάδα τεχνολογίας ξεκίνησε συνεργασία με την ΑΣΠΑΙΤΕ –ένας καθηγητής μας δίδασκε στην Ανωτάτη Σχολή ΠΑιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης- για να πάρουμε τεχνογνωσία για την κατασκευή μας.

Ακόμα ξεκινήσαμε συνεργασία με το τμήμα Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ, εξ αιτίας επαφής του μέλους την ομάδας μας Χριστίνας, που ο πατέρας της είναι καθηγητής στο τμήμα.

Στις επόμενες συναντήσεις μας με την ΑΣΠΑΙΤΕ και το ΕΜΠ αποφασίσαμε να υλοποιήσουμε την κατασκευή του χειμερινού καταφυγίου (shelter) για αστέγους.  Ο Φώτης (που ήρθε σε επαφή με κατασκευαστή) μας έδωσε την πληροφορία ότι είναι πολύ ακριβό για τα οικονομικά ενός σχολείου.

Σε επόμενη συνάντηση μας αποφασίσαμε να κατασκευάσουμε διάφορα μοντέλα (σελ 1-4 στο αρχείο κειμένου που καταθέσαμε) και ταυτόχρονα να σχεδιάζαμε και ένα πραγματικό.

Συνεργαστήκαμε με το τμήμα Χημικών Μηχανικών για το σχεδιασμό, για την επιλογή του είδους των υλικών και τοy είδοyς των χρωμάτων ώστε το καταφύγιο να κατασκευαστεί με το ελάχιστό δυνατό οικολογικό αποτύπωμα, να ακολουθεί της αρχές της κυκλικής οικονομίας και της αειφορίας, να καλύπτει ανάγκες κοινωνικής πρόνοιας αλλά κυρίως θέλοντας να συμβάλει στην αντιμετώπιση του 1ου Παγκόσμιου στόχου «Μηδενική φτώχεια».

Συγκεκριμένα το καταφύγιο μας θέλαμε να καλύψει τους στόχους  1.3 (εφαρμογή κατάλληλων εθνικών συστημάτων και μέτρων κοινωνικής προστασίας για όλους και επίτευξη, έως το 2030, ουσιαστικής κάλυψης των φτωχών και των ευάλωτων) , 1.5 (οικοδόμηση της ανθεκτικότητας των φτωχών και εκείνων που βρίσκονται σε ευάλωτη κατάσταση, μείωση της έκθεσης και της ευπάθειάς τους έναντι ακραίων φαινομένων που σχετίζονται με το κλίμα και άλλων περιβαλλοντικών πιέσεων και καταστροφών), και 1.6 (διασφάλιση σημαντικής κινητοποίησης πόρων από διάφορες πηγές, μέσω της ενισχυμένης αναπτυξιακής συνεργασίας, έτσι ώστε να παραχθούν επαρκή και προβλέψιμα μέσα πολιτικές που θα δώσουν τέλος σε όλες τις μορφές της φτώχειας).

Συνεργαστήκαμε με την ΑΣΠΑΙΤΕ για να κατασκευάσουμε ένα πρότυπο σε 3d εκτυπωτή (σελ 4 στο αρχείο κειμένου που καταθέσαμε) με τους αυτοματισμούς που θα το έκαναν ελκυστικό ώστε να υιοθετηθεί από επιχειρήσεις, Δήμους,  το κράτος, από ΜΚΟ.

Ξεκινήσαμε εκ νέου επαφές για να κάνουμε «πωλήσεις» ώστε να μαθευτεί η ιδέα μας και να υιοθετηθεί από Δήμους,  ΜΚΟ, την Περιφέρεια το κράτος. Γιαυτό δημιουργήσαμε μια μπροσούρα (σελ 5-11 στο αρχείο κειμένου που καταθέσαμε).

Ξεκινήσαμε επαφές με εταιρίες ώστε να συγκεντρώσουμε χορηγίες για τα έξοδα μας.

Τελικά κατασκευάσαμε 2-3 μοντέλα διατάσεων έως 40 εκατοστά ύψους, από χαρτί, από ξύλο αλλά και σε 3d εκτυπωτή (σελ 1-4 στο αρχείο κειμένου που καταθέσαμε). Το χειμερινό καταφύγιο θα είναι κατασκευασμένο από χαρτοπολτό και πριονίδι (έτσι ώστε να προάγει την επαναχρησιμοποίηση υλικών μετά από κάποια προηγούμενη χρήση τους ή μετά το πέρας του ορίου ζωής τους). Όλα του τα μέρη θα είναι βαμμένα με φωτοκαταλυτικά χρώματα, τα οποία απορροφούν ατμοσφαιρικούς ρύπους, στερεοποιώντας τους στην επιφάνειά τους, ενώ ταυτόχρονα δεσμεύουν διοξείδιο του άνθρακα. Τα φωτοκαταλυτικά χρώματα θα προσφέρουν και στεγανοποίηση – αδιαβροχοποίηση σε όλη την κατασκευή. Η σκεπή του θα είναι εφοδιασμένη με ηλιακά πάνελ τα οποία θα το καθιστούν ενεργειακά αυτόνομο ικανοποιώντας τις ανάγκες για φωτισμό και θέρμανση. Θα υπάρχει μηχανισμός για εξ αποστάσεως ελέγχου του (ώστε σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων οι Δήμοι να τα ανοίγουν εξ αποστάσεως), σύστημα εντοπισμού του (σε περίπτωση που θελήσει να το χρησιμοποιήσει ορειβάτης ή αθλητής βουνού), φωτεινές ενδείξεις (κλειστό, διαθέσιμο, καταλυμένο) για την εύκολη χρήση του, αναγνώρισης προσώπου (ώστε να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί συνεχώς από ένα άτομο – αποφυγή αίσθηση ιδικτησίας, ρόδες για την εύκολη μετακίνηση του – τοποθέτηση του σε πάρκα, δάση άλση, και ειδικού μέρους για την φιλοξενία ζώου συντροφιάς που έχουν συνήθως οι άστεγοι.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάλυψη των αναγκών δημοτικών, κοινωνικών υπηρεσιών, ΜΚΟ,  και όποιων άλλων υπηρεσιών θα ήθελαν να προσφέρουν κοινωνικό – φιλανθρωπικό έργο.

Κάναμε επαφές και έχουμε επιστολές ότι άμα κατασκευαστεί θέλουν το προϊόν μας ο Δήμος Αχαρνών, Ηλιούπολης, Τρικάλων, Φιλοθέης – Ψυχικού, Ορειβατικοί Σύλλογοι Αχαρνών, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, η Περιφέρεια Βόρειου τομέα Αττικής, ιδιωτικές επιχειρήσεις (Γερμανός, Creta Farms, Angelplast) που θέλουν να προάγουν το κοινωνικό τους προφίλ), το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το Υπουργείο Ανάπτυξης το οποίο θα το εντάξει στο πρόγραμμα του «Στέγαση και Εργασία για τους Αστέγους» σελ 22 στο αρχείο κειμένου που καταθέσαμε. Όλες οι επιστολές από τις συνεργασίες μας είναι σελ 17-31 στο αρχείο κειμένου που καταθέσαμε.

Ακόμα κάναμε επαφές με εταιρίες για να μας χορηγήσουν για τα έξοδα που κάναμε (κατασκευή – εκτύπωση μπροσούρας, τεχνογνωσία για 3d εκτύπωση, «μελάνι» 3d εκτυπωτή,  αγορά αυτοματισμών, δημιουργία προωθητικού βίντεο), (σελ 31-34 στο αρχείο κειμένου που καταθέσαμε).

 

Κύρια μέλη ομάδας

Η ομάδα μας αποτελείται κύρια από 21 μαθητές και μαθήτριες της Α’ και Β’ Λυκείου του ΓΕΛ Φιλοθέης και 3 καθηγητές. Σε όσες συναντήσεις μας χρειάστηκε μας βοήθησαν  5 γονείς, ένας εκπρόσωπος του Δήμου μας, δύο καθηγητές από την ΑΣΠΑΙΤΕ και το ΕΜΠ, μαθητές από Γυμνάσιο Φιλοθέης. Για να λειτουργούμε πιο αποτελεσματικά και γρήγορα η ομάδα μας είναι διαιρεμένη σε μικρότερες υποομάδες. Συγκεκριμένα, υπάρχει ομάδα Μάρκετινγκ-Χορηγιών με υπεύθυνη την Κατερίνα Καλογρίδη (μαθήτρια Β Λυκείου), ομάδα BusinessPlan με υπεύθυνο τον Βογιατζή Γιώργο (μαθητή της Α Λυκείου), ομάδα Δημοσίων Σχέσεων με υπεύθυνη την Ιατρούδη Δήμητρα (μαθήτρια Β Λυκείου), ομάδα Τεχνολογικής Υποστήριξης με υπεύθυνο τον Σταθόπουλο Κώστα (μαθητή της Α Λυκείου), ομάδα SocialMedia με υπεύθυνη την Κασσιμάτη Νεφέλη (μαθήτρια Β Λυκείου), ομάδα Δημιουργικού με υπεύθυνη τη Γκοβοπούλου Ναταλία (μαθήτρια Α Λυκείου , ομάδα Οργανωτικού με υπεύθυνο τον Λαμπρινό Φώτη (μαθητή της Α  Λυκείου) και ομάδα Έρευνας και Ανάπτυξης με υπεύθυνο τον Βεργίτση Γεώργιο (μαθητή της Α Λυκείου). Ο ρόλος των υπευθύνων είναι να συντονίζουν την ομάδα τους, να κατανείμουν τις εργασίες στα υπόλοιπα μέλη και να επικοινωνούν σαν εκπρόσωποι της ομάδας τους με τη γενική συντονίστρια, Λύτρα Μικαέλα.

Το προϊόν μας εκτός από την ικανοποίηση του 1ου Παγκόσμιου στόχου (μηδενική φτώχεια), ικανοποιεί και τον

3ος:στόχος (καλή υγεία και ευημερία). Μέσω του shelter θα διασφαλιστούν υγιείς συνθήκες διαβίωσης στους αστέγους και αύξηση του προσδόκιμου ζωής από την στιγμή που θα είναι προστατευμένοι και θα τους παρέχονται τα αναγκαία (στέγη, κουβέρτες, τροφή κτλ) σε ακραία καιρικά φαινόμενα, και άρα θα μειωθούν οι πιθανότητες ασθένειας ή θανάτου.

7ο παγκόσμιο στόχο (καθαρή και φθηνή ενέργεια). Φροντίζουμε το περιβάλλον και εξοικονομούμε ενέργεια μέσω της εγκατάστασης ηλιακών πάνελ στην στέγη του shelter για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του.

8ο παγκόσμιο στόχο (αξιοπρεπής εργασία και οικονομική ανάπτυξη) καθώς το προϊόν είναι καινοτόμο και άμα υιοθετηθεί και αρχίζει να κατασκευάζεται θα δώσει την προοπτική σε βιομηχανίες για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. . Ήδη από τις συνεργασίες-επαφές που κάναμε το Υπουργείο Ανάπτυξης θα εντάξει την κατασκευή και διάθεση του στο πρόγραμμα του «Στέγαση και Εργασία για τους Αστέγους».

 

9ο παγκόσμιο στόχο (βιομηχανία, καινοτομίες και υποδομές). Το shelter παρέχει υπηρεσίες αυτοματισμών (φωτάκι που θα δείχνει αν είναι διαθέσιμο, δυνατότητα να κλειδώνει αυτόματα, πομπό εντοπισμού του), η δε κατασκευή του είναι φιλική προς το περιβάλλον (φωτοκαταλυτικά χρώματα, χρήση ανανεώσιμης ενέργειας, κλπ). Τέλος έχει υποδομή για φιλοξενία ζώου συντροφιάς.  

11ο παγκόσμιο στόχο (βιώσιμες πόλεις και κοινότητες). Εξαλείφονται οι κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες και διακρίσεις ανάμεσα στα μέλη μιας κοινωνίας και, παρέχοντας σε όλους ένα καταφύγιο σε περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων, ερχόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην εξάλειψη της έλλειψης επαρκούς προστασίας-στέγασης, ένα από τα βασικά προβλήματα των σύγχρονων πόλεων.

13ο παγκόσμιο στόχο (δράση για το κλίμα). Το shelter διαθέτει ηλιακά πάνελ για να καλύπτει τις ενεργειακές του ανάγκες και να τροφοδοτείται, με απώτερο σκοπό την μείωση των ρύπων και της μόλυνσης της ατμόσφαιρας. Επίσης, είναι βαμμένο με φωτοκαταλυτικά χρώματα, τα οποία δεσμεύουν το CO2 της ατμόσφαιρας ακριβώς όπως τα δέντρα.


Αποτελέσματα / επίδραση

Οι εμπλεκόμενοι μαθητές ανέλαβαν κοινωνική δράση, ανέπτυξαν δεξιότητες κριτικής σκέψης, συνεργασίας, επικοινωνίας και δημιουργικότητας. Έμαθαν να μιλούν με μεγαλύτερους και να επιχειρηματολογούν. Έμαθα να σχεδιάζουν με το Tinkercad, να προγραμματίζουν arduino, να σχεδιάζουν μπροσούρες, να γράφουν προωθητικά κείμενα, να αναζητούν λύσεις, να συγκρίνουν τεχνολογικές λύσεις, να προγραμματίζουν δράσεις και να τηρούν χρονοδιαγράμματα.  Καλλιέργησαν την ενσυναίσθηση τους και αισθήματα αλληλεγγύης. Στην ερώτηση των καθηγητών τους τι μάθατε από αυτή σας την συμμετοχή σας μεταφέρουμε 2-3 απαντήσεις τους:

Μέσα από αυτή την ευκαιρία που μου δόθηκε κατάφερα να βελτιώσω κάποια από τα αδύναμα σημεία μου και έμαθα χρήσιμες ικανότητες για το μέλλον. Τέλος, ήταν μία ενδιαφέρουσα διαδικασία που μένει στη μνήμη μου σαν μια ευχάριστη ανάμνηση.

 

Έμαθα να δουλεύω μέσα σε μια ομάδα και να βάζω το εμείς πάνω από το εγώ. Ακόμη, η συμμετοχή μου προσέφερε μια μοναδική εμπειρία που με έκανε να καταλάβω ότι είμαι καλή σε τομείς που ποτέ δε θα φανταζόμουν τον εαυτό μου να κάνει.

 

Από το διαγωνισμό κέρδισα αρκετές γνώσεις για διάφορα θέματα όπως την έννοια της κυκλικής οικονομίας, της αειφόρου ανάπτυξης, της λειτουργίας των αυτοματισμών κλπ. Επίσης μέσα από τις πολλαπλές συναντήσεις που κάναμε όλο αυτό το διάστημα έμαθα τι σημαίνει ομάδα.

 

Μέσα από τον διαγωνισμό ήρθα σε επαφή με μια καινούργια ομάδα παιδιών του σχολείου με την οποία έμαθα να συνεργάζομαι παρά πολύ καλά, βοηθώντας και συμπληρώνοντας ο ένας τον άλλον έχοντας ένα κοινό στόχο. Καταλάβαμε ότι η δυνατότητες μας είναι απεριόριστες , διότι κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες που ζούμε, καταφέραμε να βρούμε καινούριους τρόπους να δουλέψουμε μαζί για να επιτευχθεί ο στόχος που βάλαμε.

 

Απέκτησα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στις ικανότητές μου, ενώ παράλληλα είχα τη χαρά να εργαστώ ομαδικά για ένα κοινό σκοπό.

 

Επιπλέον με βοήθησε με την αυτοπεποίθηση μου καθώς είχα τη ευκαιρία να απευθυνθώ σε μεγαλύτερους, ώστε να τους παρουσιάσω την δουλειά μας, κάτι που τόνωσε την αυτοπεποίθηση μου, και μπορεί να με βοηθήσει στο μέλλον σε παρόμοιες καταστάσεις

 

Κατάφερα να πιστέψω στην αξία της συνεργασίας και της ομαδικότητας, να δουλεύω σκληρά με χρονοδιαγράμματα και οργάνωση, ανακάλυψα διάφορες δεξιότητες μου και κατάφερα να βάζω το ΕΜΕΙΣ μπροστά από το ΕΓΩ. Επιπλέον μέσω της έκθεσης μου σε κοινό έμαθα να παρουσιάζω τον εαυτό μου αλλά και να μιλάω δημόσια.



Συνεργασίες

Για τη δράση συνεργάστηκαν 21 μαθητές του Λυκείου Φιλοθέης, 3 καθηγητές του Λυκείου Φιλοθέης, μαθητές από το Γυμνάσιο Φιλοθέης, γονείς, καθηγητής από την ΑΣΠΑΙΤΕ, καθηγητής από το ΕΜΠ/τμήμα Χημικών Μηχανικών, εκπρόσωπος του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, η Περιφέρεια, Δήμοι,  το Υπουργείο ανάπτυξης, επιχειρήσεις, ο 9,84 FM Σταθμός της Αθήνας. (Σελ 12-34 του αρχείου κειμένου).

H εταιρία «Καλιαντώνης Μηχ ΕΜΠ» μας ενημέρωσε κατάλληλα για τους αυτοματισμούς που θα χρησιμοποιούσαμε, ενώ η εταιρία ΑΛΙΠΝΟΟΣ βοήθησε στην προώθηση της δράσης μας (μας βοήθησε για τη δημιουργία του προωθητικού βίντεο  που μπορείτε να δείτε στο κανάλι μας στο youtube https://www.youtube.com/@desgelfilothehs).

Με τα σχέδια μας η εταιρία eleven construction σχεδίασε ένα πραγματικό, όπως το φανταζόμαστε. Μπορείτε να δείτε τα σχέδια στο τμήμα "εισαγωγγή επιπλέον φωτογραφίας". 


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Μπετιχαβά Αθανασία, Τόλιας Ηλίας, Ματζάκος Πέτρος (ΓΕΛ Φιλοθέης), Σιδερής Ευστάθιος ΑΣΠΑΙΤΕ, Μπουντουβής Ανδρέας ΕΜΠ/Τμήμα Χημικών Μηχανικών

ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

το τμήμα δημοσίων σχέσεων ασχολήθηκε με την προβολή του προϊόντος μας στα ΜΜΕ (έχουμε ιστοσελίδα https://d-e-s--mathetike-epicheirese.webnode.gr/ ,

instagramm https://www.instagram.com/d_e_s_mathitiki_epixeirisi/,

κανάλι στο youtube  https://www.youtube.com/@desgelfilothehs, https://www.youtube.com/watch?v=mIy5ybfhG8k,

έχουμε παρουσία στον τοπικό και ευρύτερο τύπο,

στο ραδιόφωνο στον 9,84 (σελ 10-16 στο αρχείο κειμένου που καταθέσαμε, https://www.youtube.com/@desgelfilothehs).

το τμήμα μάρκετινγκ διαφήμισε και την προώθησε το προϊόν στην αγορά καθώς και προσέγγισε χορηγούς (φτιάξαμε μπροσoύρα, πετύχαμε χορηγίες σελ 5-11 η μπροσούρα, σελ 31-34 οι χορηγίες του αρχείου κειμένου που σας καταθέσαμε).

το τμήμα τεχνολογίας μαζί με το έρευνας και ανάπτυξης ανέπτυξε με τη βοήθεια συμβούλων τεχνολογικές καινοτομίες στο προϊόν μας που να μην υπάρχουν όλες μαζί συγκεντρωμένες σε κάποιο άλλο καταφύγιο. (https://www.youtube.com/@desgelfilothehs)

το τμήμα πωλήσεων ανέπτυξε τα κανάλια διανομής (e-shop, “από στόμα σε στόμα», εμπορικές εκθέσεις, MME και reviews σε αυτά από τους πρώτους πελάτες μας). Έχουμε πετύχει "πωλήσεις" πλέον των 10000 καταφυγίων σε επιχειρήσεις, δήμους, περιφέρειες, ορειβατικούς συλλόγους, στο Σώμα Ελλήνων προσκόπων και αλλού. Άλλωστε το Υπουργείο ανάπτυξης –όπως αναφέρει στο υποστηρικτικό έγγραφο σελ 21, θέλει να συμπεριλάβει την κατασκευή του στο πρόγραμμα «Στέγαση και εργασία για τους αστέγους».

 

Έχουμε προγραμματίσει εμφάνιση της ομάδας στον σταθμό Παραπολιτικά, παρουσίαση της δράσης μας σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα στις 17/5 παρουσία του τοπικού τύπου, εκπροσώπου των Δήμων που «αγκάλισαν το προϊόν μας, εκπροσώπου της Εκπαιδευτικής περιφέρειας,  των όμορων σχολείων, των γονέων και των χορηγών μας.

Θα συνεχίσουμε να αρθρογραφούμε στο site του σχολείου και του Δήμου μας.


Στόχος δράσης

Να χρησιμοποιήσουν οι μαθητές τους Παγκόσμιους Στόχους ως καταλύτη για να αναγνωρίσουν ένα πρόβλημα της τοπικής κοινότητας και να δημιουργήσουν ένα σχέδιο δράσης για τη λύση του προβλήματος. Ειδικότερα να αναπτύξουν την ενσυναίσθηση τους, να ασκηθούν στην ομαδοσυνεργατική λύση ενός προβλήματος και να καλλιεργήσουν δεξιότητες επικοινωνίας, δημιουργικότητας και κριτικής σκέψης.

Κοινό στο οποίο απευθύνεται

Κατά τη διάρκεια υλοποίησης του έργου ενεπλάκησαν μαθητές του σχολείου αλλά και όμορων σχολείων, εκπαιδευτικοί, γονείς, δήμοι, Περιφέρειες, Υπουργείο Ανάπτυξης.

Χρόνος δράσης

Ξεκινήσαμε αρχές Οκτωβρίου 2022 θα ολοκληρώσουμε το όλο εγχείρημα 15 Μάϊου 2023 αλλά θα ενημερώσουμε και τους νεοεισεχόμενους μαθητές στο Λύκειο στις αρχές Οκτωβρίου του 2023.

Τόπος Δράσης

Η δράση έλαβε χώρα όπου βρέθηκε η ομάδα μας. Στο Λύκειο μας (Λύκειο Φιλοθέης), στο Γυμνάσιο Φιλοθέης, στην ΑΣΠΑΙΤΕ, ΣΤΟ ΕΜΠ, στον 9,84, στους Δήμους, στις επιχειρήσεις, στους χορηγούς μας, στην Περιφέρεια, στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

Δίκτυο

.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 3


Videos 4

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας